njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

20. okt. 2014

Pilot aplaudirao vozaču GSP na svakoj stanici

...

BEOGRAD, 20. oktobar 2014, (Njuz) – Jovica Marković, penzionisani pilot Air Serbia, predvodio je aplauze u autobusu gradskog saobraćajnog prilikom ulaska na svaku stanicu na liniji 75.

Putnici su oduševljeno prihvatili inicijativu pilota i pridružili se aplaudiranju, pa se na svakih 800 metara na potezu od Bežanijske Kose do Zelenog Venca mogao čuti aplauz oduševljenih putnika.

– Uvek sam se vozio sopstvenim kolima, ali pošto mi je registracija istekla, krenuo sam gradskim prevozom do centra grada, pa sam aplaudirao kolegi kada bi ušao u stanicu. Za nas je to potpuno normalno – rekao je Marković.

Vozač autobusa ipak nije navikao na aplauze, nego na razna dobacivanja od strane putnika i kontrolora.

– Za prvi aplauz sam mislio da se nešto desilo u autobusu, što mi je promaklo na retrovizoru, a kod drugog aplauza mi je već bilo čudno. Kod trećeg sam bio siguran da me neko zaj..ava – priča za Njuz Dragomir Stanković (47),  GSP.

Kako sam priznaje, ovo mu se prvi put desilo, da putnici sa oduševljenjem dočekuju ulazak u stanicu, potpuno živi i zdravi. I sam aplaudira pilotima kada putuje avionom.

– Bilo bi lepo kada bi putnici i nama aplaudirali. Ipak, autobusi češće imaju saobraćajne nesreće nego avioni – dodaje on.

Uroš Bogdanović

  1. deda Dragan kaže:

    Naši vozači auobusa su pravi profesionalci. “Putnici” su toliko opušteni da se može čuti bekrijanje tokom vožnje : ” Ne može nam niko ništa jači smo od … , Miljacka, Al sam blesav al sam blesav …

  2. igorchina kaže:

    Jos nigde nisam chuo da pilota neko zove “majstore”.

    1. Nesa Star kaže:

      Neverovatno, ali ja sam najozbiljnije cuo i to.

  3. Nenad kaže:

    Hahaaahaaa… tako je :-D To aplaudiranje mi je baš fascinantno u avionu… extra fora… :-):-):-)

  4. Teoretičar zavere kaže:

    Zašto samo na liniji 75 da se čuju aplauzi? Predlažem da se na svim validatorima umesto najave stajališta snimi buran aplauz koji bi se čuo pri svakom dolasku vozila GSP na stanicu. Umesto onog monotonog glasa “sledeće stajalište je…” itd, putnici bi uživali u frenetičnom aplaudiranju iz validotara i ne bi oni sami morali da to rade, naročito ako su im ruke zauzete torbama, cegerima i kesama.

  5. Monika kaže:

    Aplaudirace, dok se neki ‘Dzordz Habas’ ne prerusi u pilota i autobus ne odleti u vazduh. Rama vec intezivno razmatra svog izaslanika kog bi mogao poslati, pre no sto on dodje, da rascisti teren..

  6. aleksandar kaže:

    Dok sam bio student, svojevremeno sam se vozio gradskim prevozom…

    Kad udje kontrola, imao sam običaj glasno da viknem:

    “STOKO P'JANA, NEMAŠ ZA KARTU A IMAŠ ZA KAŠIKARU!”

    1. mira kaže:

      Aleksandre svaka ti cast. To si bas bio dzek. Sada verovatno tako isto ucis i decu DA ponizavaju ljude koji casno race svoj posao, a to see burazeru svercuj. Nego nemoj DA se sekiras. Mi ostali glupi, poslusni Mali ljudi placacemo za tebe troskove prevoza GSB a ti uzivaj I vredjaj.

  7. Ime ( obavezno) kaže:

    Ovaj satirični sajt se nažalost pretvorio u mesto gde jedni te isti likovi svakodnevno dokazuju koliko su zapravo slučajevi za bazičnu profesiju Sandre Rašković i Slavice Djukić. Pa promenite bar nick-ove…. Asocijalni besposličari dokoni i u 7 ujutro i u 5 popodne i u 3 u noć, cccccc

  8. Živadinka kaže:

    Najbolje im je ateriranje, kad ne znaš da li će se zakucati u autobus koji je već na stanici ili će pokupiti nekog pešaka koji prelazi na zeleno na pešačkom. Ni polazak im nije ništa bolji, čim krenu sa stajališta seku dve trake opušteno, a o neprekidnoj komunikaciji u toku vožnje sa “dispečarom” naravno preko mobilnog i da ne pričam. Svi bi trebalo da ljubimo zemlju kad izadjemo iz autobusa, a ne samo da aplaudiramo.

  9. monty python kaže:

    “Svako ko zeli da pilotira mora da ima uverenje od psihijatra jer je odgovoran za svoje putnike. Ima medjutim politicara kojima nikad ne bih dozvolio da voze avion” kaze moj deda Milosav. To kaze on, a ne ja… okomite se na njega!

  10. nekitamo kaže:

    Da li je moguce da se jos uvek aplaudira pri sletanju aviona Air Srbije (JATa)?

  11. miki kaže:

    Ko još nije, neka pogleda kratki film “Fabulous Vera”, u kome Milena Dravić igra penzionisanu stjuardesu koja radi kao kondukterka u tramvaju:
    http://www.youtube.com/watch?v=nfimVTYmh2Y

  12. Ova pojava je skoro nevreovatna, nisam očekivao ovako nešto u Srbiji, mislim da je pilot vrlo hrabar i odvažan, a što mu je ovo trebalo nezanam.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *