CRNA SERIJA: Kamenjem polupali izlog poslastičarnice u Novom Sadu

Napadnuta radnja Goranca

CRNA SERIJA: Kamenjem polupali izlog poslastičarnice u Novom Sadu

Crna Hronika -
Moja porodica je od 1952. u Novom Sadu, zar zbog jedne utakmice da doživim ovo, ogorčen je vlasnik Aslan Rešiti

NOVI SAD - Poslastičarnica „Telep“ vlasnika Aslana Rešitija kamenovana je u noći između subote i nedelje u novosadskom naselju Telep. Na poslastičarnici su polupana četiri stakla, a povređenih, srećom, nije bilo.

- Baš sam iznenađen, ko god da je to uradio, mislio je da sam Albanac, a ja sam Goranac! Poslastičarnica nije radila, a čuvar iz obližnje firme video je kako razbijaju izloge i o tome obavestio policiju - kaže Rešiti za Kurir.On ističe da je treća generacija u svojoj porodici koja se bavi poslastičarstvom.Nisam Albanac!- Na ovom mestu u Novom Sadu smo od 1952. godine. Pa zar nismo Novosađani? Zar zbog jedne utakmice s kojom nemam nikakve veze da doživim ovo. Zbog prezimena misle da sam Albanac, ali nisam! Toliko godina živim u Novom Sadu, družim se sa Srbima i nikad nisam imao nikakav problem - kaže Rešiti.Direktor policije Milorad Veljović posetio je juče Policijsku upravu Novi Sad i razgovarao s gradonačelnikom Milošem Vučevićem i načelnikom novosadske policije Sinišom Radakovićem.- Odavde šaljemo jasnu poruku da nećemo tolerisati ugrožavanje bezbednosti građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost - naglasio je Veljović.

Neće tolerisati nasilje... Radaković, Veljović i Vučević
Neće tolerisati nasilje... Radaković, Veljović i Vučević

Hapšenje u BečejuDa policija nema nameru da zažmuri, potvrđuje i to što je rasvetljen napad na bečejsku poslastičarnicu u vlasništvu meštanina albanske nacionalnosti. Zbog sumnje da je betonskom kuglom razbio staklo na izlogu, policija je saslušala 18-godišnjeg Bečejca, a tužilaštvo je događaj okvalifikovalo kao uništenje i oštećenje tuđe stvari.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track