URS, odnosno nekadašnji G17plus, preimenovan je u „Pozitivno Užice“ i u Skupštini grada imaće odborničku grupu od pet odbornika nekadašnjeg URS-a.


– Odlaskom Mlađana Dinkića, URS politički ne postoji. Imali smo tri izbora. Jedan je da prestanemo da se bavimo politikom, čime bismo izneverili 4.000 građana koji su 2012. dali glasove odborničkoj listi URS-a, drugi je da se učlanimo u neke druge partije koje su nam za to nudile i funkcije, a treći je da nastavimo sami – objasnio je razloge za nastanak tog pokreta Branislav Mitrović, narodni poslanik, predsednik „Pozitivnog Užica“ i nekadašnji čelnik gradskog odbora URS.

Istakavši da će u centru pažnje pokreta biti svakodnevni problemi sa kojima se suočavaju građani, Mitrović je poručio da se „mora zaustaviti dalje narušavanje i sve ono što vodi ka tome da Užice postane provincija“.

– Svi problemi i izazovi moraju da rešavaju Užičani u Užicu. Pokret „Pozitivno Užice“ će se boriti da Užice u budućnosti bude grad privrede, bogatih i uspešnih preduzetnika, grad mladih, studenata, sporta i kulture. Užice mora da postane grad u kojem se ostaje i u koji se vraća – dodao je Mitrović, čija je stranka u opoziciji, poručivši da se „za takvo Užice neće boriti niko sa strane, nego sami Užičani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari