MANIJACI VAS VREBAJU: Na ovih 7 mesta u Beogradu silovatelji najčešće napadaju žene! (MAPA)

Istraživali smo koja su to mesta na kojima se najčešće dešavaju ovi brutalni zločini i zašto su baš ona najpodobnija za napadače, a najpogubnija za žrtve

  • 29

U poslednje vreme, mediji u Srbiji sve češće izveštavaju o brutalnim događajima koji zaprepaščuju sudrađane. U pitanju su različiti oblici silovanja i seksualnih zlostavljanja, koji se znaju završiti smrtnim ishodom.

Žene svih godina, lako postaju meta silovatelja, koji pažljivo vrebaju iz zasede. Zato moraju biti oprezne i pažljive, jer se nikada ne zna kada će nešto poći po zlu.

Stručnjaci savetuju izbegavanje mračnih i pustih oblasti, kao i kretanje u društvu. Noć je takođe doba u kojem se ženska osoba nikako ne bi trebalo pojavljivati sama po gradskim ulicama, jer je tako mnogo ranjivija i izloženija opasnosti.

Istraživali smo koja su to mesta na kojima se najčešće dešavaju ovi brutalni zločini i zašto su baš ona najpodobnija za napadače, a najpogubnija za žrtve.

1. RAKOVICA:

Ovo je mesto koje je poslednjih dana u žiži javnosti zbog silovanja i ubistva četrnaestogodišnje devojčice Ivane Podraščić, čije je telo pronađeno u dvorištu jedne iznajmljene kuće.

Veruje se da je uhapšeni Darko Kostić (39), koji je brutalno silovao i ubio malu Ivanu, počinio silovanje na istom mestu nad svojom rođakom.

Ovi užasni događaji bacili su tamnu senku nad Rakovicom i ostavili njene žitelje, ali i celu zemlju u potpunom šoku!

2. MOSTARSKA PETLJA:

Vojni policajac Dejan Gojković (33) načinio je ogroman broj silovanja na ovom mestu. Devet žena pretpelo je seksualno zlostavljanje ovog surovog kriminalca u vojnoj uniformi.

On je svoje žrtve pronalazio na autobuskim stanicama i pratio ih u neosvetljene pešačke delove Mostarske petlje, gde je činio gnusne zločine.

Uhapšen je u novembru mesecu, prošle godine.

3. PANČEVAČKI MOST:

Beogradski manijak Saša Mega uhapšen je zbog silovanja, a broj žena nad kojima je činio ove užasne zločine, nije u potpunosti poznat.

Ovaj čovek je pored Pančevačkog mosta napadao žene po Novom Beogradu, Dorćolu i u blizini Železničke stanice u centru grada.

Ovo mesto karakteristično je i po zločinu koji se odigrao 2013. godine, kada je ispod mosta na pešačkoj stazi silovana S.S. (44), koju je napadač ujedno i prebio.

4. ZVEZDARSKA ŠUMA:

Miodrag Stole Trifunović, poznatiji kao "beogradski Džek Trbosek", počinio je brojne zločine u Zvezdarskoj šumi. On je birao ovo mesto zbog velike izolacije i mraka. 

Ova šuma ozloglašena je i zbog silovanja i ubistva trogodišnje devojčice Katarine Janković, koju je silovao i ubio Mališa Jevtović, u julu, 2005. godine.

5. NOVI BEOGRAD - BLOKOVI:

Prema statistikama i istraživanjima koja su sprovodili kriminolozi u Srbiji, Novi Beograd spada u jedno od mesta koje sa sobom nosi veliki broj seksualnih napada.

Blokovi 62 i 65 najčešča su meta seksualnih predatora, a silovanja se dešavaju u ulazima, stanovima ili prolazima između zgrada. Javnost je ostala zapanjena kada je Andreja M (27) u svom stanu silovao svoju komšinicu koja je imala 77 godina.

Zločin se desio ove godine u januaru.

6. ZRENJANINSKI, PANČEVAČKI, SMEDEREVSKI PUT:

Oko petnaest žena napadnuto je na ovim lokacijama od strane Zorana Pantelića, koji je silovao devojke još od 2006. godine. On je kupio žene koje su stopirale, nakon čega ih je seksualno zlostavljao.

Uhapšen je u decembru, 2012. godine, a veruje se da je zlostavljao žene na području Zvezdare i kod Starog grada.

7. LEŠTANE: 

Leštane sa sobom nosi tamni veo od kada je u javnost procurela vest o stravičnom događaju u kojem je Marijan P. (23) seksualno napastvovao godinu dana mlađu S.M.

Nakon napada, nesrećnoj devojci je polomio rebra i isekao je po telu. Ona je silovana na kružnom putu u Leštanima, u automobilu napadača.

Ovo su samo neka od brojnih mesta na kojima se svakodnevno dešavaju užasni zločini. Ono što sigurno možete da uradite u cilju zaštite, jeste da se uvek krećete u nečijem društvu, da izbegavate mračna mesta i da budete na oprezu.

Beograd, Novi Sad i Niš su gradovi u kojima je procenat silovanja najveći u našoj zemlji!

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    13. oktobar 2014 | 23:54

    Pa zasto bi ja morala da se setam uvek sa nekim....gde je tu moje pravo i sloboda kretanja? Hocu i ja da me cuva 7000 policajaca u mojoj okolini

  • Nja

    13. oktobar 2014 | 22:46

    Zato sam ja nabavila suzavac! Znam da je kaznjivo ali lakse je izvuci se iz zatvora nego iz groba! Kad nas zakon ne stiti, stitimo se sami!

  • Sramota

    13. oktobar 2014 | 23:42

    Sto policiji!? Oni jos i rade svoj posao,uhvate ove umobolnike i sta bude posle? Izlaze posle 3-6 godina,opet siluju,ubijaju...nema novog zakona,ne daju tate iz E.U... zapamtite ova mesta i molite se Bogu da vam se ne desi slicno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA