• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović ostaje na čelu EPS-a

Izvor Tanjug

Vlada Srbije imonovala je danas Aleksandra Obradovića za direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS), koji će tu dužnost obavljati naredne četiri godine.

Odlukom Vlade Srbije da Aleksandru Obradoviću poveri četvorogodišnji mandat direktora EPS-a potvrđena je odlučnost da nastavak reformi u EPS-u sprovede profesionalni menadžer sa izuzetnom biografijom i priznatim poslovnim rezultatima, saopštio je EPS.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata. Taj konkurs je raspisan još u julu prošle godine i produžavan je kako bi se pružila šansa najboljim kandidatima da se na vreme pripreme za trku za mesto prvog čoveka najvećeg javnog preduzeća u Srbiji.

Na mesto v. d. direktora EPS-a Obradović je prvi put izabran 6. septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

"Obradovićeva biografija potvrđuje da je reč o iskusnom profesionalnom menadžeru. On je bio regonalni direktor ČEZ-a, najprofitabilnije evropske elektroprivrede, dok je u konsultantskoj kući 'Artur D'Litl' vodio restrukturiranja mnogih evropskih kompanija, a u francuskom Lafaržu bavio se poslovima strategije i investicija", navodi se u saopštenju EPS-a.

U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu "Anglo-amerikan", dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom dve godine u EPS-u, Obradović je uspeo da unapredi poslovanje i da posle niza godina negativnog poslovanja EPS 2013. godinu završi kao druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

Pod njegovim vođstvom EPS se uspešno izborio sa dva talasa otvaranja tržišta električne energije i uspeo je da zadrži čak 97 odsto tržišta i time dokaže da je pouzdan partner privredi Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera kojot

Kakva moša. Ha, ha...

special image