• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić ne zna za novi izveštaj o paljenju ambasada

Izvor MONDO/Tanjug

Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li je došlo do "nekog novog izveštaja" vezanog za istragu o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa tužilaštvom direktno iako se na tome insistiralo i u to vreme", rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova novinarima u Palati "Srbija" posle susreta sa jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom.

"Nije mi poznato da li je u međuvremenu došlo do nekog novog izveštaja", dodao je bivši ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je nedavno da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenje uopšte izdata 2008. godine kada su zapaljene.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti salušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija".

NEMA ŠUMOVA U VLADI

Dačić je izjavio i da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da Vlada "najnormalnije funkcioniše".

"Mi u vladi najnormalnije funkcionišemo i naši odnosi su dobri i mislim da oni ne treba da budu kvareni određenim licnim stavovima koji se mogu iznositi i na drugi način, a ne u medijima", rekao je Dačić novinarima povodom izjava koje su nedavno uputili funkcioneri SPS-a i SNS-a, Branko Ružić i Aleksandar Jovičić.

On je rekao da se lične izjave u medijima ne odražavaju na odnose u koaliciji, ali im i ne doprinose.

"Mi imamo ozbiljan dogovor sa SNS-om i apsolutno nikakvih spornih pitanja u svemu tome nema i naša saradnja će biti nastavljena i u buduće", rekao je Dačić u Palati Srbija.

On je podsetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da "baveći se pitanjima (predsedavanjem) OEBS-a, svih ovih kriza koje postoje, teško imate vremena da se bavite i unutar i međustranačkim odnosima".

"Zato bih zamolio sve - da pitanje odnosa između dve stranke ostave Aleksandru Vučiću i meni", poručio je lider SPS-a.

On je podsetio da Vlada funkcioniše na osnovu temelja i principa koji su ranije dogovoreni.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Olija

Ja očekujem,da Dačić u najskorije vreme osnuje novu stranku SPSi, i da ubuduće dobro pazi koga u stranku prima,i na taj način izbaci sve one koji bi da ga iskoriste,pa neka se takvi sami probijaju,ako mogu.

special image