U dve ekspsplozije poginulo 41 dete

Tanjug

01. 10. 2014. u 17:33

Najmanje 39 ljudi, među kojima je 30 dece, poginulo je danas u dve odvojene eksplozije automobila-bombe u centralnom sirijskom gradu Homsu

Najmanje 48 ljudi, među kojima 41 dete, u dve odvojene eksplozije u centralnom sirijskom gradu Homsu, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Eksplozija je odjeknula ispred osnovne škole u delu Homsa koji je pod kontrolom državnih vlasti, gde većinom žive manjinskoj zajednici alavitala, kojoj pripada i porodica sirijskog predsednika Bašara Asada.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali su sirijski pobunjenici, koji se bore protiv režimskih snaga, često izvodili slične napade otkad je u zemlji započeo građanski rat, naveo je AP.

Napade je izveo isti napadač - prvo je postavio jednu bombu, a potom se razneo na drugom mestu, prenela je agencija AFP.

Od izbijanja pobune protiv Asada, pre tri godine, poginula je 191.000 ljudi.

Istovremeno, u gradu Ain al-Arab na granici sa Turskom traju žestoki sukobi pošto kurdski borci pokušavaju da spreče da taj strateški važan grad padne u ruke ekstremističke Islamske države.

U sukobima je poginulo 18 osoba - po devet sa obe strane.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

gici

01.10.2014. 18:31

pa to su izgleda uradili''umereni sirijski pobunjenici''miljenici zapada....sta bi tek uradili ovi iz isil?