Prva beogradska gimnazija: Đaci ne daju profesora „legendu“

B. B.

01. 10. 2014. u 14:08

Gimnazijalci protestovali protiv penzionisanja omiljenog prosvetnog radnika. Traže da se Mihajlu Ćulumu omogući nastavak rada

UČENICI Prve beogradske gimnazije uputili su peticiju Ministarstvu prosvete sa više od 600 potpisa, tražeći da profesor istorije Mihajlo Ćulum ostane u školi i ne ide u penziju. Gimnazijalci su u utorak protestovali u dvorištu škole noseći majice sa natpisom „Ćulumčići“.

Iako je profesor stekao uslove za penziju, njemu je škola dozvolila da još radi. Međutim, reagovala je prosvetna inspekcija, pa je u Prvu beogradsku stigao nalog da Ćulum mora u penziju, jer mu je nezakonito dozvoljeno da radi i posle sticanja uslova za penzionisanje.

- Reč je o omiljenom profesoru kod učenika i tokom leta smo pokušali da nađemo način da ga zadržimo u školi, tim pre što je razredni starešina odeljenja II-2 - objašnjava Aleksandar Andrejić, v. d. direktora škole. - Obratili smo se i Ministarstvu prosvete, ali je stigla naredba iz prosvetne inspekcije i mi smo postupili po zakonu.

ĆULUM: VRATITE SE NA ČAS

PROFESOR Mihajlo Ćulum nije krio da je veoma dirnut gestom učenika i njihovom podrškom, ali ih je pozvao da se „vrate na časove, jer je učenje njihov posao“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

mama

01.10.2014. 14:54

Dozvolite ovom divnom coveku, pedagogu da izvede svoju poslednju generaciju ucenika do kraja i onda ode u vise nego zasluzenu penziju, ali kao stvarno zasluznog gradjanina. Poslusajte decu !

Милвас

01.10.2014. 21:59

Честитам и професору и деци.Професора Михаила видим као професора Вујића а децу,,све мангуп до мангупа,,. Деци желим одличан успех а професору добро здравље и дугу пензију.Инспекцијо,учините деци!!!

Dragan Popovic

02.10.2014. 11:09

@Ne moze - Partijski kadrovi se ne zaposljavaju u skolama za 350 eura mesecno sto je manje od plate polupismenog sofera GSP, nego u agencijama, Narodnoj Banci, Poreskoj upravi, Kontroli leta, javnim preduzecima, savetima, diplomatiji za neuporedivo vece pare.

Znas kako Dragane

02.10.2014. 14:46

@Ne moze - Imas krupne ribe i boraniju, a i njihova boranija mora negde da se udomi, da bi imao ko za njih da glasa na izborima.

Misliti i cvece brati ...

03.10.2014. 12:44

@Ne moze - Da visokoobrazovani ljudi glasaju za one koji ih placaju bednih 360 eura mesecno?! Takvih ima toliko malo da sa svima njima zajedno ne mogu da sakupe ni 0,5% glasova. Ali kada bi nasli posao nekoj nepismenoj zeni da bude baba sera za tu platu, sigurno bi glasala za njih.

Tajana86

01.10.2014. 23:59

Svi koji su isli u Prvu beogradsku gimnaziju znaju ko je profesor Culum. To je izuzetan pedagog, i covek sa velikim srcem koji nam je dane ulepsavao slatkisima iz Soko Starka koje je uvek nosio sa sobom :) Ponosna sam sto mogu da kazem da sam, makar na kratko, bila njegov ucenik.