"Zbog Blagojevića tapkamo u mestu"

Do sada nijednog trenutka nisam razmišljao da napustim Vladu Srbije, iako mi smeta kada me neki nazivaju nevidljivim ministrom, kaže Velimir Ilić za Danas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

20:54

Default images

Ministar bez portfelja kaže da je tačno da nije dovoljno iskorišćen, s obzirom na njegovo bogato iskustvo.

"Mogu mnogo više da pružim i na sanaciji štete nastale zbog poplava, ali ne želim sam da se namećem. Neka me moje kolege pozovu i ja ću pomoći, jer činjenica je da obnova poplavljenih područja ide sporo i da se neki problemi rešavaju na mučan način. Veliki je broj nezadovoljnih građana, a dolazi zima", kaže za Danas Velimir Ilić, ministar bez portfelja, zadužen za vanredne situacije.

Ilić kaže da je ono što se dešava u Lučanima, koji su pet puta poplavljeni, bruka.

"To što se dešava je bruka za sve nas, a radovi na rečnom koritu su onemogućeni jer Kancelarija za obnovu ne da saglasnost. Mi smo upozoravali, a nadležni su rekli da nema razloga za strah i da neće biti opet poplava, ali je do toga ipak došlo. Ovih dana očekujem odluku premijera da me Vlada zaduži da ja to regulišem, jer ako budemo čekali Marka Blagojevića, o ovome ćemo pričati i u maju iduće godine. Dok nije bilo Kancelarije, sve se rešavalo za sedam dana, a otkako ona postoji tapkamo u mestu", rekao je Ilić.

On kaže i da je očekivao da će biti nezadovoljnih.

"Znao sam da će biti nezadovoljnih čim sam video da Kancelarija ide preko rešenih imovinsko-pravnih odnosa. Pa mi u legalizaciji nismo mogli da se pomerimo zbog toga. Sada su smanjeni kriterijumi i dovoljno je da se donese račun od struje", kaže Velimir Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: