Stefanović naredio istragu: Žandari iz Niša tukli Andreja Vučića?

Tanjug

29. 09. 2014. u 15:28

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je sprovođenje istrage o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je sprovođenje istrage o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić, a pripadnici Žandarmerije koji su učestvovali u njemu verovatno će biti suspendovani do završetka istrage.

"U konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam sprovođenje istrage. Imaćemo izveštaj šta se dogodilo i verovatno ćemo suspendovati te ljude do završetka istrage. Samo moramo da identifikujemo, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu učestvovao", rekao je Stefanović novinarima i istakao da će se MUP truditi da sve silične slučajeve reši.

Stefanović nije želeo da otkriva detalje u vezi s incidentom koji se dogodio juče tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je reč o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude završena kompletna istraga.

"Ne mislim da postoji opravdanje za onakvo ponašanje. Iz snimka se vidi da oni prekoračuju upotrebu sile prema licima koja prema njima ne primenjuju takvu vrstu sile i za to nema opravdanja", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da želi da ima sve informacije o tom incidentu, izjave svih učesnika, posle čega može da izađe u javnost, a sve ostalo bi bilo kao da na neki način utiče na istragu.

"Nisam mogao da verujem da imamo jedinicu koja je sebi dala za pravo da bilo koga na takav način dobiju batine da oni koji treba da čuvaju red i mir tako nešto počine", rekao je Stefanović.

On je naveo i da će tokom dana biti poznati i svi podaci o tome da li je i koliko incidenata bilo, da li je neko privođen tokom jučerašnje Parade ponosa.

"Bio je miran dan u odnosu na događaje prethodnih godina", rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Bete Miloša Đorelijevskog kad će biti pronađeni oni koji su njega pretukli 29. jula 2008. godine tokom mitinga SRS, Stefanović je rekao da će učiniti sve što može da se i taj slučaj reši.

"Sve što budemo mogli da rešimo - rešićemo. Žao mi je što je morala da prođe toliko vremena nerada i želje da se nešto ne reši", rekao je Stefanović, navodeći da je to razlika između vlasti koju tada godinama nije interesovalo da pronađe krivce i današnje.

Stefanović je dodao da je protiv toga da bilo ko strada i da će se truditi da se pronađu krivci i da nijedan slučaj neće završiti u fioci.

"Pokazaćemo da policija može i hoće da ozbiljno radi svoj posao. Svakim danom ćete videti da je situacija u policiji sve bolja, da li će mi biti potrebno mesec, šest ili godinu dana, ne znam ali ću se truditi da što brže kroz reformu policije dobijemo jednu profesionalnu organizaicju u kojjoj se ovakve stvari više neće dešavati", rekao je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

Milan Rakic

29.09.2014. 15:46

Hoćemo prvo istrgu o doktoratu1 Pa o svim ubistvima i malverzacijama! A ovde se sve vidi i čuje. Zašto bata Vučko gađa žandarme flašicom? Zašto na komandu lezi dole viču: Nećemo! Da li su iznad zakona? Zbog koga?

Ljubo

29.09.2014. 17:15

@Milan Rakic - Pa pitam ja vas gospodo koji branite te policajce sta biste vi rekli da su vam prebili dete majku oca ili brata kako biste se ponasali pa kad cemo mi srbi biti jednom jedinstveni i osuditi tako nesto budimo ljudi pa nisu ti policajci tu da biju narod nego da brane oni misle da su okacili pistolj i palicu u ruke i sad udri e pa nije tako zato ih treba kaznoti i iz policije izbaciti jer takvi nam nisu potrebi.iz mog licnog iskustva mogu rci da su policija mnogo bahati i previse dopustaju sebi

za Ljubu

30.09.2014. 08:06

@Milan Rakic - Kao prvo moja su deca bila kuci,jer je bio policiski cas proglasen u Beogradu.Drugo sadasnja vlast i njihovi rodjaci su se toliko osilili da jednostavno ovaj momak nije mogao da podnese da mu neko naredjuje.To je problem ove vlast mnogo su se osilili.

petar

29.09.2014. 15:55

Ova bagra od niške žandarmerije je prvi put od mene dobila plus i to samo zbog jedne rečenice:"Lezi dole::".

zoran

30.09.2014. 08:03

@petar - Pa botovi,niste mislili da policajac treba da legne kad vidi Vucicevog brata.To je procedura kad neko se suprostavlja policiji,pa makar bio i iy SNS-a.

MIkojaN

29.09.2014. 16:04

Citam komentare i ne verujem,zamisljam da je umesto Vucicevog brata prebijen kojim slucajem Pajtic,koji bi to sou nastao u drzavi,a ovako svi brane zandarmeriju,prosto neverovatno. Na stranu politicko opredeljenje,zamislite da je ovako pretucen vas brat,sestra,otac,majka,da je krvave glave dosao kuci,pitam se kakva bi onda vasa reakcija bila.

Vasa S. Tajčić

30.09.2014. 07:29

@MIkojaN - A dal bi zbog tvog i mog brata, oca, majke... gospodin Stefanović pokrenuo istragu ili bi bilo '' ma ima razloga zašto je dobio batine''?

Pitam se pitam

29.09.2014. 16:05

Da li je ovima sto su se suprotstavili organima reda odredjen pritvor od 30 ili 60 dana? Da li je pokrenut krivicni postupak protiv njih? Ne pitam bezrazlozno, jer takvu proceduru su najavili neki likovi za svakog ko ometa javni red i mir.

ekatarina sava savanovic

29.09.2014. 18:05

@Mare - prijatelju gde ti zivis?evo ti jedan primer stani na okretnici na bogosloviji na stojadinu oko kioska sa pljeskavicama odmah ce da te legitimisu i naplate kaznu sledeci put uzmi neki auto recimo mercedesa zatonirovanog kao da su varioci unutra nece ti niko nista reci!da li si razumeo poentu ako si neko i nesto ti zivis ako su fukara crkni bre!

bokacc

29.09.2014. 17:40

Nemojte zaboraviti, tim koje ste dovukli iz Niša, da platite putne troškove, prekovremeni, bonuse, dnevnice...!!!

nina

29.09.2014. 22:36

@bokacc - Imaju oni placeno mnogo vise nego sto znate.Uz svaku platu prime pomoc deset hiljadarki.A nemojte da smetnete sa uma da su telohranitelji koji su pretuceni pripadnici vojske.I na snimku se vidi da pokazuju znacku.Sramota sto neko opravdava nasilje kada biju nekoga ko nam se ne svidja,a kada je situacija drugacija onda menjate misljenje.

Da

30.09.2014. 10:00

@bokacc - Nemaju više tih deset hiljadarki uz platu ! To su im još pre dva meseca ubacili U platu al' im opet malo !

Gipsy

29.09.2014. 17:52

Опет ови из Ниша. А тамо им Албанци краду шуму и ником ништа

Ekolog

29.09.2014. 18:37

Sta god da se desilo neko ko ne pruza otpor ne sme biti isprebijan na ovaj nacin a kada to ucini neko ko stiti zakon, suspenzija je neizbezna.

nas narod

30.09.2014. 01:10

@Sanja - Nas narod a i tvoj komentar govori, ziveo je u komunizmu gde su izdresirani da je policija bog i batina i moze da radi sta hoce. da su gradjani sluge policije a ne suprotno.zato ovoliko podrske batinanju ovih gradjana, i opravdanja za batinjanje 'jer nisu smeli da kazu nista policiji'to vreme je proslo policija ce se posle ovoga reformisati a narod ce prevaspitati eu.

traker

29.09.2014. 22:46

ovo je strasno sta su zandari uradili, apsolutno nije bitno ko je u pitanju pa postoji neka procedura,neka lepa rec,pa nismo divljaci,to je mogao biti bilo ko od nas,strasno...

Nišlijka

29.09.2014. 23:13

Kako god,nisu smeli da prebijaju ove ljude a deluje da su čak i uživali u tome ! E sad, možete zamisliti kako se ponašaju u Nišu ovi iz žandarmerije i kako se iživljavaju,bili u uniformi ili u civilu.Neki od njih su i moje komšije, glasna muzika kad slave nešto, policija i ne dolazi ili se lepo ispričaju i nastave, komšiju je jedan hteo da prebije jer se ovaj parkirao na "njegovo" mesto a kulturu stanovanja ni nemaju jer su većina došli iz ruralnih sredina sa slabijim ili nikakvim obrazovanjem !

Mili

30.09.2014. 00:51

Ne odobravam tucu ni po kom osnovu, ali se pitam sta ce braca visokoh funkcionera sa obezbedjenjem da prolaze kroz policijski kordon ako je decidirano naredjeno obezbedjenje terena. Da li im na celu pise ciji su i kako su zandarmi mogli znati ko su. Stefanovicu, Vucic ti je javno porucio da ne zeli procesuiranje, sta to ti mladicu radis?

Zoran1

30.09.2014. 01:14

Nisu ovi zandari vec nesto daleko gore i odvratnije od gestapovaca. Samo im fale kukasti krstovi i SS na reverima. :(

SaleA

30.09.2014. 01:30

Ako je policajac upozorio naredbom "lezi dole" nekoliko puta, a ti i dalje ne slusas, onda je jasno sta sledi.Kako za svakog drugog, tako i za ove sto su im braca i rodjaci neki faktori u skupstini/vladi.Sad', da li je sila koju su zandarmi upotrebili adekvatna ili ne, to je do sudije da odluci, ali, da ne biju "K'o sveti Ilija" koja bi uopste bila svrha njihovog postojanja?

Dule

30.09.2014. 12:29

@SaleA - Gde kod nas postoji komanda "lezi dole"?Ajde ne lupaj.Niti su bili naoružani,niti su pružali aktivni ozpor,niti su predstavljali opasnost po bilo čiju bezbednost.Jedna velika nula za ceo vod žandara.Sve van iz službe.ima mladih i poštenih.

sagitarius

30.09.2014. 01:34

A kako bi bilo da se u javnosti kaze sta se stvarno desilo a ne da se prikazuje nasminkana verzija o tome kako su oni na pravdi boga dobili batine. Medijska cenzura...

BG

30.09.2014. 07:35

Policija je puna sadista, lenština i neobrazovanih. Strahota. Ima i onih OK, ali ti su beznačajna manjina. I sa takvima hoćete u EU?

А да им не би дали нешто боље?

30.09.2014. 11:30

@BG - Па нећемо им(тој еуји) валда дати наше вредне људе? Него шта него ове идолопоклонике. Заједно са владом. Свака тица своме јату лети.

zoran

30.09.2014. 07:54

Kakva sad istraga pa Premijer je licno pohvalio policiju da je radila svoj posao kako treba.Ako nije i bila brutalna molim ostavka Ministra policije.Jer zasto se dize prasina za rodjakom Vucica a ostale mogu da biju.

milan

30.09.2014. 07:59

Koliko znam nekoliko je uhapseno i kaznjeno a brat Vucica nije ni priveden cim su culi ciji je brat.E to je jednakost i tako je poslata dobra slika Srbije u svet.Ostavka Ministra policije i onog ko je uopste smislio da se sve to odrzi i dovede policija sa strane.

Ja

30.09.2014. 09:08

Neko je pitao kako nisu prepoznali Vucicevog brata !? Dragi moji oni ne bi prepoznali Vuka Karadzica ili Teslu da sretnu na ulici dok iz prve prepoznaju zvezde Granda.

Ljubomir

30.09.2014. 15:43

NE GOVORITE ISTINU, da stitite podjednako sve gradjane, mozete slobodno da pogledate predstavke kod SBZP Svetlane Sekulovic, a koju ste i vi nadalje ostavili u Kabinetu na istom mestu, a ista ne dozvoljava da se predstavke rese na dostojanstven nacin po nas gradjane. Kada bi bili zainteresovani za svakog gradjanina ona bi morala da odgovara a ne da prima platu od narodnih para. Kada sam snimao namestenu saobracajku , oteli su mi telefon(komsija saobr. pol.) i prebili me. Poslao snimke povreda.