• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dete umrlo od virusa zapadnog Nila

Izvor mondo.ba

S.M. (6) iz Banjaluke preminuo je noćas, nešto iza ponoći, od posledica zaraze virusom zapadnog Nila, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice – kliničkog centra Banjaluka.

 Dete umrlo od groznice zapadnog Nila Izvor: Mondo.ba

Izvor: Mondo.ba

Dečak je 7. avgusta primljen na odjeljenje intenzivne nege Klinike za dečije bolesti zbog povišene temperature, povraćanja, poremećenog stanja svesti i ponašanja.

Lekari su od početka sumnjali na virusni encefalitis te je po samom prijemu uzeta serologija na viruse. Međutim, kliničko stanje šestogodišnjaka pogoršalo se pa je S.M. stavljen na respirator, a provedene su i mere reanimacije.

"Na urađenom CT-u je nađen izražen difuzni edem mozga. Pacijentu je uključena sva neophodna terapija. Međutim, u daljem toku lečenja dolazi do produbljivanja kome i pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenta. Na urađenom kontrolnom CT-u kao i NMR-u se pokazalo pogoršanje edema mozga, kao i znaci moždane smrti", saopšteno je iz Kliničkog centra.

Iz ove ustanove su naveli da je šestogodišnjak danima bio nepromenjenog zdravstvenog stanja, priključen na aparate za disanje uz neophodnu terapiju, da bi u noći sa nedelje na ponedeljak preminuo.

U saopštenju se navodi da je dečak prethodno boravio na moru, gde je navjerovatnije zaražen virusom zapadnog Nila.

"Riječ je o sporadičnom slučaju i ne postoji opasnost od epidemije jer bolest nije specifična za naše područje", navodi se u saopštenju banjalučkog Kliničkog centra.

Zapadni Nil je virus koji se prenosi na ljude ujedom tigrastog komarca, a izaziva encefalitis (upalu mozga) ili meningitis (upalu moždane ovojnice ili kičmene moždine).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image