• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otpad koči rad hidroelektrana Đerdap

Izvor Tanjug

Hidroelektrane "Đerdap 1" i"Đerdap 2" suočavaju se s problemima prouzrokovanim velikom količinom otpada koji stiže Dunavom, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Kako se navodi u saošstenju, u hidroelektrani "Đerdap 1" povremeno se zaustavljaju agregati radi čišćenja ulaznih rešetki od nanosa otpadnog drveta, plastike i drugih materijala, a na čišćenju su angažovane tri dizalice, veliki broj kamiona, dva plovila i više od 90 radnika.

U EPS-u su istakli da nema kvarova i da su agregati pogonski spremni, tako da je u poslednja 24 časa proizvedeno 19,7 miliona kilovat-sati struje.

Hidroelektrana "Đerdap 2" je potpuno normalizovala rad posle prodora vode u dodatnu elektranu, gde se nalaze agregati A9 i A10, a van pogona je samo agregat A5 na kome se otklanjanjaju posledice nanosa na ulaznoj rešetki. Agregat A1 je u planiranom remontu.


Kako su meteorolozi ponovo predvideli obilne padavine, svi zaposleni su angažovani na zaštiti objekata od mogućih bujica i eliminisanja mogućnosti da ponovo voda prodre u mašinsku halu, dodaje se u saopštenju.

Kod sela Grabovica nastavljeno je ispumpavanje vode iz jezera koje se stvorilo od bujičnih voda sa okolnih brda i planine Miroč.

Trenutno se ispumpava oko 2,5 kubnih metara u sekundi, što još nije dovoljno da se oko 200 poplavljenih domaćinstva poplavljenih nađe na suvom, tako da se traže rešenja da se obezbede pumpe većeg kapaciteta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image