Capital.ba

Više novca za YouTube zvijezde

22.09.2014. / 10:59

youtubeNJUJORK, Google je objavio da će potrošiti novac na neke od najvećih zvijezda YouTubea kako bi im pomogao da razviju nove ideje, čime uzvraća “udarac” na slične planove nadolazeće konkurencije – Facebooka.

Do ovog pomalo neuobičajenog poteza došlo je usljed sve veće konkurencije Facebooka koji takođe želi da ima kontrolu nad najpopularnijim “online osobama”.

U postu na službenom YouTube blogu, direktor YouTube originalsa Alex Carlos izjavio je da će Google finansirati nove video projekte najvećih zvijezda sajta.

Iako se u postu ne spominju brojke, portal Re/code piše da su u pitanju milioni koji će biti potrošeni na sadržaj “visokog kvaliteta”.

YouTube je navodno zainteresovan za nove formate, više nego za kratke video forme koje su pomogle njegovim zvijezdama da dostignu kultni status.

Sajt Re/code takođe piše da je YouTube plaćao holivudskim producentima promociju i milionske iznose za serije iz 10 dijelova.

Ovaj potez takođe može biti iznuđena reakcija konkurencije koja bi da „ukrade“ neke od najvećih YouTube zvijezda, a već je poznato da je Facebook oformio poseban tim s ciljem da uvjeri YouTube korisnike da svoje video radove objavljuju na ovoj društvenoj mreži. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!