DS, LSV i NDS traže deklaraciju o izmeni Ustava Srbije

Tanjug

20. 09. 2014. u 16:13

Na dnevnom redu sednice Skupštine AP Vojvodine, zakazane za 23. septembar, naći će se predlog deklaracije o potrebi pokretanja postupka izmene ili donošenja novog Ustava Srbije

Na dnevnom redu sednice Skupštine AP Vojvodine, zakazane za 23. septembar, naći će se predlog deklaracije o potrebi pokretanja postupka izmene ili donošenja novog Ustava Srbije.

Taj predlog na dnevnom redu će se naći zahvaljujući poslanicima Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demorkatske stranke.

Kako su Tanjugu rekli predsednik poslaničkog kluba LSV u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški i sekretar poslaničkog kluba NDS u Skupštini Vojvodine Đuro Vlaškalić, predlog deklaracije potpisala su 64 poslanika koja dolaze iz redova te tri stranke.

Bogaroški je rekao da će tekst deklaracije javnosti detaljno izložiti u ponedeljak, 22. septembra, na konferenciji za novinare koja će biti organizovana tim povodom u prostorijama LSV.

Vlaškalić je potvrdio da su svi poslanici DS, NDS i LSV u pokrajinskoj skupštini potpisali pomenuti predlog.

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor sednicu pokrajinskog parlamenta zakazao je za utorak, 23. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Petar

20.09.2014. 21:32

Samo u zemljama kakva je Srbija najviši pravni akt jedne zemlje može da se menja ili donosi novi na svakih 10 godina.Ozbiljne države prave tzv. čvrste ustave,koji mogu samo da se menjaju i dopunjuju putem ustavnih amandmana.Npr. američki ustav je donet 1787. i ima samo(koliko se sećam 27 amandmana).Belgijski konstitutivni akt je iz 1830.,a znamo li mi koliko smo ustavnih promena doživeli u poslednjih 50 godina?