Dr. Cerić: ‘Škotska je lekcija za Dodika’

52
25

BiH, Velika Britanija – Odluka građana Škotske je važna za budućnost, kako Velike Britanije, tako i cijele Europe i šalje jasnu poruku da Europa ne prihvata podjele, već isključivo procese integracije.

Za nas na Balkanu je to od posebnog značaja i jasno upozorenje svima koji bi još da prisvajaju i dijele tuđu zemlju“, izjavio je dr. Cerić, te naglasio da je jedan od najglasnijih političara na Balkanu, „koji živi u svom atavizmu, Milorad Dodik, koji bi prisvajao nekom drugom tuđu imovinu“.

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pozdravio je odluku i čestitao narodu Škotske koji je referendumom odlučio da ta zemlja ostane dijelom Ujedinjenog Kraljevstva.

 „Odluka građana Škotske je važna za budućnost, kako Velike Britanije, tako i cijele Europe i šalje jasnu poruku da Europa ne prihvata podjele, već isključivo procese integracije. Za nas na Balkanu je to od posebnog značaja i jasno upozorenje svima koji bi još da prisvajaju i dijele tuđu zemlju“, izjavio je dr. Cerić, te naglasio da je jedan od najglasnijih političara na Balkanu, „koji živi u svom atavizmu, Milorad Dodik, koji bi prisvajao nekom drugom tuđu imovinu“.

 „Država Bosna i Hercegovina je suverena država koja ima svoj nepovrediv i nedjeljiv teritorijalni integritet i nije ničija privatna babovina, već zajedništvo svih koji su u njoj rođeni. Zato, Dodik može dijeliti samo svoju privatnu imovinu i ništa više“, istakao je dr. Cerić i dodao:

 „Nažalost, Dodik i dalje voli da nanosi bol drugima i da sebi umišlja da može dijeliti tuđu imovinu, proizvodeći iluziju kod onih koji mu još vjeruju, da je zaista moguće dijeliti nedjeljivo“.

„Stoga je poruka Škotske najsnažnija poruka Dodiku – da je proces atomizacije Europe, kao i Balkana, završen i da se Dodik, baš kao i svi političari u našoj zemlji, trebaju radije pozabaviti potrebama i problemima ljudi koji su gladni, nezaposleni, poniženi, unesrećeni i koji čekaju da im se pruži ruka pomoći nakon poplava“, naglasio je dr. Cerić.

„Vrijeme je da Dodik i njemu slični shvate da se vlastita sreća ne može graditi na inatu i pustim iluzijama“.

(mustafaceric.ba)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

52 KOMENTARI

  1. У мене є багато коньяку … Ви збираєтеся купити коньяк ? – Ви даєте мені безкоштовно , ти мій друг! – Так, пішов на хуй занадто! – Це здорово ! Це нечесно ! Цей великий чесність ! Це як коли ми каталися з милицею на льоду в лісі !

  2. Aferim za dr.Cerica i hvala Bogu na ovoj Bosnjackoj eliti koja ne samo da moze da se nosi sa srbijanskim otpadom vec i da ih ”kosi”!…a seljak ”dodo”,e to je prica za sebe,sta li je mislio da je svijet oko njega seoski vasar kojim se on krece i da moze pjevat gde hoce i sta hoce kao sto je navikao po birtijama kada loce do zore…e moj dodo ,daleko je sunce a jos si dalje od kuce….ukapiraces to jednog dana ali ce bit kasno i za tebe i za mnoge dodikcice,jer Bosna je to ,uvijek puna iznenadjenja…i puna onih koji je vole…

  3. Sta vam je ljudi?
    Kako da niste vise skontali Dodika i mjemu slicne. Pa zar nevidite koja mu je frka odkada je saznao za novi zakon o porijeklu imovine u BIH. U sekundi je otisao svom mentoru, tajkunu u Moskvu. Gleda on kako da zbrise a narod neka se cese. Pa Dodik i ostali poltroni su instalirani samo da zaduzuju taj napaceni narod. Ali sta ces kad srpski narod nevidi ko ih je vodio i ko ih i dan danas vodi. Steta za onolike sinove i kceri koji su poginuli i nestali. Jos gore je sto su upropastili buducnost i za nove generacije.

    Skotska bi se odvojila da sacuva svoju imovinu od vjecnih kolonizatora iz Londona. Ali Big Brader iz Amerika kaze no, no. Valja njih musti jos 100 godina.
    Kad nije moglo za njih sto imaju pare sta ce onda Republika Srpska koja je prezaduzena.
    Kosovo je moglo zato sto ce morati narednih 100 godina placati Americi za buducu Republiku.

    • Davno, odmah posle raspada SSSR-a igrom slucaja bio sam u Moskvi.
      Jos tada je bilo tenzija oko Krima. Pitao sam jednog ruskog visokog oficira u penziji – Ciji je Krim?
      Pitanje je bilo polu-saljivo ali odgovor sam zapamtio za sva vremena:
      – Krim je naroda koji zivi na Krimu!

      To je pravilo ! Vazi i za Skotsku i za Kosovo i za Sandzak i td.
      Na nama je da izvucemo zakljucke!

      • S.B. stari KGB-ovcu. Znala sam da si neki agent, ali baš da si bio sovjetski, ruski, to nisam mogla pretpostaviti. Ti nama ovde kobajagi “igrom slučaja”, “visoki ruski oficir”, sve koincidencija za koincidencijom. Ili možda nije?

      • Koincidencije su posledice drugih Koincidencija, sto u stvari podrazumjeva Ateizam, jer zivot je prema njima nastao koincidencijom? Rusi u svakom slucaju znaju puno toga i dobro bi bilo da ih niko ne podcjenjuje. I kazacok su izmislili onako spontano u koincidenciji kad im je Vodka ugrejala emocije. Ispicaj ti nama kakva si ti koincidencija Olivera od Starokuca? Imam utisak da ti je babo bio vojno lice sa veoma opsirnim smislom za filozofiju zivota? Potpukovnikova kci?

      • Samire, ti o meni svakako dosta znaš, što nije obrnut slučaj. Kad bi trebala da te definišem mogla bih samo reći si preosetljiv na Shiptare i da težiš autonomiji Sandžaka. Da, zaboravih da kažem još da voliš da šetaš, pa i intimno. Sad te vidim interesuje i moj otac. Da nećeš da me prosiš možda? Nego, baš me interesuje od kojih Čegovića si ti? Hoti, Kastrati, Grude, Kelmendi?

      • Olivera Olivera …. – ne sudi po sebi!!
        ))))
        To je zaista bila koincidencija.
        Da sam bio u Nemackoj, rekla bi da radim za Stazi? ))))
        Nas sa Pestera je drzava svojom nebrigom naterala da se snalazimo svuda po svetu.
        Tacno 5.000 km odavde (igrom slucaja) sreo sam brata Vuka Obradovica ( da te podsetim – DOS). kada sam mu rekao odakle sam – skocio je sa fotelje i pitao:
        – Ima li mesta gde vas nema?
        )))
        I ne idemo mi tamo daleko i tako daleko sto smo pustolovi vec od muke – trbuhom za kruhom!

      • S.B. hajde kaži mi šta država treba da uradi za Pešter, da bi prestalo pečalbarstvo. Gledala sam jedan prilog na TV o Pešteru pre otprilike 2 meseca, čovek bio u inostranstvu i vratio se kući. Ili se nije snašao napolje ili je video da i od imanja na Pešteru se može živeti, samo treba raditi. Evo bio je i jedan članak ne tako davno ovde na SP da neće niko da bude čoban za 500 EUR, rađe bi da bude konobar za 150 EUR. Ja kao buduća Samirova sekretarica sam se malo pripremala za novu funkciju i baš sam dosta vremena posvetila analizi Peštera. Ne bih te zamarala zaključcima, ali ti mogu reći da Pešter ima veliki potencijal i to za više privrednih delatnosti. Naravno moraju se stvoriti preduslovi u vidu infrastrukture pre svega. Mislim da bi tad i neke vizije g-dina Rebronje mogle da se ostvare. Međutim, potreban je kapital, ne Marksov, već inostrani. Kako ga privući, moj S.B.?

      • Mogu da napisem disertaciju na tu temu! )))
        Ali … eto, da se uzivim u tom filmu… i da objasnim kao da ce neko procitati ovo i bar se zamisliti ))))
        .
        Moja stara majka ‘90-tih se vracala autobusom iz NP u selo. Na Pesterskoj poljani – na stanici, su je zaustavili rezervisti, pretresali, maltretirali, ispitivali …Toga nema vise … ali moja majka bez nas od tada nikuda i nikad nije putovala. To je mnoge i nateralo da odu sa ovih prostora … no to je druga prica!
        Najpre:
        – Da se izgradi politicka klima, da konacno pocnemo vise da verujemo jedni drugima , da postujemo jedni druge, uvazavamo razlicitosti .. itd .Za to samo treba volja vlasti…ove ili neke pametnije – a samo malo je potrebno da se dodje do toga! Taj korak uvek i uvek prva pocinje jaca – vecinska strana!
        Zatim:
        Pester ( i ne samo Pester) je opustela,
        – Ovo oko 500 eura je cista laz!
        Evo, neka Kurtanovic koji je to izjavio, obeca da cu imati tu platu bar godinu dana, a ne za vreme leta – odmah idem u cobane i ostavljam ovu od 200 )))
        -Taj sto se vratio iz inostranstva – stekao je pocetni kapital i njega ne uzimamo za primer ili za “obrazac”.
        Od cega da pocnemo?
        – Za masovniji povratak na Pestersko selo ( i naravno – ne samo Pestersko) treba da pocnemo od temelja – koje smo razrusili 90-tih!
        – Da bih renovirao moju staru kucu i imao prosecne uslove za zivot na selu treba mi bar 10.000 eura.
        – Daje li drzava subvencije strancima toliko po radnom mestu?
        – Daje!
        Drzavi treba da sam preci ja od belosvetskih kapitalista!
        Te pare preusmeriti na povratnike u selo! ( a ne davati nekim Korejancima, ili kome vec, pa oni em izrabljuju em maltretiraju radnike – nadam se da ces se setiti toga skandala)
        – Izracunaj – nije ovo mnogo skup projekat – kostace manje od projekta “Fiat” i radnih mesta koje smo tako dobili
        ( da ne gresim dusu – koji je takodje potreban …ali rizican)
        – Zalog za te “subvencije” koje se daju meni – zemlja, kuca u izgradnji… itd.
        E sad , (kao) imam kucu – sta dalje?
        Dalje – prosti Titov recept iz ‘70.tih.
        – Koliko mozes “izdrzavati” ovaca, krava – toliko dobijes!
        Vratis za par godina isto toliko grla (od proste reprodukcije) – i to se daje drugom dok se ne popune sve praznine!
        Trend u svetu je organska hrana!
        (Organska hrana podrazumeva prirodan nacin djubrenja, stocarstvo to omogucuje i to je inicijalna kapisla za domacinstvo i za dalju proizvodnju takve hrane – u prevodu – imaju mogucnost ostvarivati vecu dobit)
        – Drzava dobija deo kolaca, najpre sto je skinula sa grbace jednu porodicu a zatim , kroz poreze koji se ubiraju u toj pokrenutoj spirali proizvodnje (koji je sada skoro ravan nuli) i organizovanim otkupom i prodajom ekoloski ciste ili organske hrane.
        Ko ima grla taj moze da dodatno uzgaja i druge polj.proizvode. Sto vise grla to je i proizvodnja veca (zbog prirodnog nacina djubrenja itd) Tako se pokrece spirala proizvodnje. Cim bi to zazivelo u drzavnoj kasi bi se koliko toliko slivalo novca a ne bi odlazilo u vidu socijalne pomoci …itd.
        Prost recept!
        ( ..I sada neko dobije kosacicu, plastenik, desetak ovaca… ali to su beznacajne partijske ujdurme – nikako sistemske koje jedino i mogu da daju rezultat. Kap po kap ovde ne pali – odmah punu casu ili je sve drugo uzalud.
        Taj sto dobije kosacicu za godinu ili dve ce je prodati jer nema kome da kosi travu i td! )
        O kapitalu;
        – Zasto Arapi hoce da kupe zemlju u Srbiji?
        Cista matematika!
        – Broj stanovnika planete Zemlje raste.
        Kladim se da ne znas koliko nas je sada a koliko nas je bilo pre 10 godina i koliko ce nas biti za 10 godina (ako nas neka Ebola do tada ne pokosi)
        – Ovi iz Emirata to dobro znaju!
        Potreba za hranom u svetu raste i ko ulozi dinar za dogledno vreme moze da mu se vrate dva! Zbog toga ulazu a ne zato sto vole mene ili Vucica!
        Potreba za (trenutno mnogo skupljom) organskom hranom ce tek rasti i to za onaj srednji i bogatiji stalez razmazene Evrope koji ne bi da jede GM hranu. A nesto ce morati – zar ne?
        Svako od belosvetskih kapitalista , pa i Arapa, kome bi drzava garantovala da tako ulozene pare samo ON moze uzimati (kroz proizvode) za 10 ili 15 godina po ceni berze minus 7 do 10 % ce uloziti kapital!
        Od mojih par hektara se nece obogatiti i da mu ih poklonim, ali s.b. je na zalost u ovoj drzavi zaista mnogo, na delu bi stupilo ukrupnjivanje proizvodnje… i profit na vidiku za seikove ili bilo koga!
        Drzava izracuna na digitronu da je ovo isplativo, strateski vazno … razmisli i resi kako dati garancije – i da oglas ))))
        Meni ce dati sve sto mi treba – ali cu raditi za tog kapitalistu 10 ili 15 godina – ali cu zaista raditi, dan i noc cu raditi, jer se pojavljuje svetlo na kraju tunela – kasnije postajem i ostajem svoj na svome! Cist obostrani interes!
        Sto ce reci – realan i ostvarljiv!
        Ali …
        Drzava ce ovo kad tad ukapirati, isprositi negde neki kredit da ona bude gazda a ne neki kapitalista ( i tako napraviti gresku)… ulozice ga u Vranje, Sombor … a mi – deveta rupa na svirali!
        Ako tako uradi – vraticemo se na pocetak price!
        A pocetak svih prica je spustanje tenzija i prihvatanje razlicitosti, dijalog … a ne odnos maceha – pastorcad !
        ..
        E sad Olivera, ti ovo u World pa na printer i kod sefova. Ko zna – mozda i procitaju)))
        p.s.
        Da na sledecim izborima postanes ministar poljoprivrede da li bi podrzala moj program? 😀

      • Draga Sekretarice Olja, vi opet postavljate pitanja na pogresnu adresu? Ali kad vec pominjes sta Drzava Srbija treba da uradi? Onda se ja osjecam kompetentnijim za taj odgovor…Kao prvo drzava Srbija mora da sto hitnije obnovi neke ugovore sa Turskom i tako pokaze dobru volju za saradnju, isto tako treba da bude predusretljiva sa BNV i omoguci zajednicki projekat Sandzak Autonomije. Da dopusti Turskim Bankama da se ukljuce u sve poslovne projekte u Srbiji, Turske Banke raspolazu sa oko 10 milijardi eura u fondu za Balkanske investicije preko stedisa iz sandzaka i namjeravaju da novac Sandzackih stedisa plasiraju u Sandzak. U Novom se Pazaru mora osnovat kao Filijala ili i direkcija te Turske investicione banke pod svojim imenom PRVA SANDZACKA BANKA kao stub privrednog razvoja Sandzaka. U finalnom zakljucku drzava Srbija treba da ustupi vojni aerodrom kod Pazara za Komercijalne potrebe Kantonu Sandzak zajedno sa dav zatrpana aviona koja kad ih izvadimo postaju deo Eskadrile MUP- Sandzak. Eto to su u kratkim opisima stvari koje bi drzva trebalo da preduzme da bi Peshteru i Sndzaku omogucila prosperitet u Srbiji a samim tim i mnogo vise sredstava u republickom budzetu Srbije. I ovo moj S:B nije ukusno…sef zna da bude i ljubomoran. Samo vas lova interesuje…

      • Olja ja sam ti super mix od svih njih Zajedno plus jos nesto od Rovcana. Nego sta da radim sa tobom? Da nesi id <Vranje? Vidim ovo si si upotrebila kao da ces da glumis kostanu na sp-u

      • Kako šta ćeš da radiš samnom? Gledaj da raspišeš što pre taj konkurs za sekretaricu. Ja ne mislim da glumim nikoga pa ni Koštanu, već da zasučem rukave i ostvarujem sve što si ti obećao narodnim masama. A spisak je podugačak, moraš priznati.

    • Vidi “Murise”,Sandzak je naroda koji tu zivi,Sandzaklija,koji tu zive vjekovima.Bosna postoji cijeli milenijum,a R.Srpska tek od 1992.god.nastala na genocidu i (c)etnickom ciscenju.Ne mogu dosljaci otcijepiti ni milimetar bosanske zemlje.Prije dolaska Turaka,Bosnu su naseljavali Bosnjani i nesto Hrvata.I sa istoka i sa zapada su macem i ognjem pokusavali da uniste Bosnjane i njihovu Crkvu Bosansku-bogumilstvo,ali nisu uspjeli.Kada su Turi dosli,pokolji su prestali i iz zahvalnosti,Bosnjani primise islam.Za turskom konjicom,tada,dodjose Vlasi(Cincari)iz Makedonije i Grcke i naselise se na zemlji bosanskoj.Ti Vlasi se kasnije,pod uticajem pravoslavne crkve,jer su vec bili pravoslavci,nazvase Srbima.Prema tome,ti dodjosi ne mogu bosansku zemlju odnijeti,jer to nije njihova.

    • Tako je!Skotska nije lekcija -doDICKu -vec nama -Bosnjacima-da -BUDEMO- SPREMNI!
      Porediti Skote i srbe u BiH i Sandzaku je vrlo -neprimjerno! Oni zive -pod zajednickom ..P.ZDOM
      tek 300 godina a srpski kmet …pod nama od …PAMTIVJEKA!
      NECEMO MU DOZVOLITI DA SE -i z m i g olj i -NIKAKO!!!

      • Znači Begane, težnja za unitarnom BiH je ustvari težnja da Srbi, a i Hrvati i dalje nastave da žive POD vama, kao u neka stara vremena?
        Evo ja sam bila spremna da se ne izmigoljim pod tobom, ali ti si se uvek povlačio, i pre vremena i na vreme. Želje su jedno moj Begane, a mogućnosti drugo.

    • Ma veruj mi da to najvise Srbima ne odgovara, samo jos to ne znaju. A to da bi za muslimane rat bio fajront nemoj da budes toliko siguran. Jer Srbija ne bi mogla da vam pomogne samim tim sto je garant dejtonskog sporazuma, Rusija sve i da hoce u ovom trenutku ne moze da vam pomogne, jer je previse daleko a i ne znam kako bi poslala oruzje kad bi to moralo da ide preko Evrope. A i glupo je uporedjivati Kosovo i RS. Kosovo je priznalo vecina zemalja u svetu, plus koliko ih samo pomaze Amerika, Albanija takodje. A recimo kada bi RS sada proglasila nezavisnost, ionako ekonomski slaba, ne bi je priznala ni jedna clanica EU ni jedna clanica NATo-a, Srbija ne moze sebi da pomogne a ne da pomogne Srpskoj, tako da ne znam kakva vam je to racunica. Sve i da ne bude rata, da se sve zavrsi mirnim putem, kako biste ekonomski opstali. Da ne govorim o tome sto se otvara Pandorina kutija, pa bi mozda tim stopama krenuo i Sandzak, Presevska Dolina, Vojvodina. Tako da bi od Srbije ostala Istocna i Centralna Srbija i Republika Srpska, dok bi ovamo imali Federaciju, Sandzak, Kosovo sa Presevskom Dolinom, Albaniju, uz stalnu tendenciju Albanaca da se sire. Ljudi moji, manite se emocija, proracunajter se dobro pre svake odluke. Nije bitno sta dobijate vec koliko gubite.

      • Aferim sestro! Ali dzabe pricas nemas kome,to je bezglava nacija,pa vise se vlada srbistana uplasila ovih dana da nesto ne bude u Sandzaku nego bilo ko drugi,sta mi mozemo da izgubimo ,nemamo ni republiku ni nista a oni nece pozar u svojoj kuci ,ali ovo im je bila samo opomena da se manu corava posla sa duplim Islamskim zajednicama sa jusufspahicima i kompanijom,i da okrenu svoj sluh u pravcu Sandzaka a ne onih koji im odgovaraju jer pricaju kako oni misle i suprptno,pregorelo je vise to kablo prasim-meja-corovicka,moraju se okrenut onima koji predstavljaju ovaj narod a glavni nezaobilazni faktor je muftija Zukorlic i Sulejman Ugljanin,hteli oni to ili ne ova dvojica iza sebe imaju svoje glasace i to se ne smije nikako zanemarivati,inace ce biti belaja a ne vjerujem da ce srbistan hteti nevolju u svojoj avliji,ovaj narod vise nemoze da trpi nepravdu,ako smo u Srbiji onda daj investicije ako nijesmo onda se gonite od nas i ne smetajte vise jer dosla je voda do poda srbijanska gospodo!

      • U sustini slazem se sa tvojim komentarom, ali mislim da nema potrebe da koristis termine kao Prasim i slicno. Koliko god da ja ne podrzavam doicnog gospodina, i da sam njegovim ponasanjem zgrozena koliko i vi, smatram da nije nivo nas muslimana da govorimo o nekom na takav nacin. Jer ti ljudi koliko god bili javne licnosti imaju svoje porodice. Svaki musliman mora da podje od sebe. Kako bi se ti osecao da citas da za tvog baba neko kaze da je Prasim ili da ga naziva nekim pogrdnim imenima? Meni licno ne bi bilo bas prijatno. Isto tako i Rasim ima porodicu, zenu, decu, oni nisu krivi za njegove postupke. Nase je da kaznimo politicare na izborima ili da im ukazemo poverenje, po zasluzi.

    • Ne moze se uporediti Kosovo sa rep. sumskom nikako!!
      Kosovari sa vama nemaju nista zajednicko od vjere do jezika pa nadalje. A sto se tice rata ne daj Boze ali ti si zaboravi kakvi ste junaci bili u Bosni i kako su vas ljudi sa lopatama pobedili mozes samo zamislit sta bi sad bilo.
      Zato ne prizivajte rat bolje i po vas i po nas, ipak mozemo zivjeti ovako zajedno svako na svome.

    • e prjlavi srbine nebiste imali vise sansi da silujete i ubijate zene ivaj put bih vas sunetili na suvo tako je moje ime sunetdzija ja kao vrlo iskusni albanac musliman iz cg bivsi visoki oficir jna sam branio kosovo i izbacio vlahe iz kosova jos malo kosovo ce biti 100 posto muslimansko pa od tu idemo mi sandzaklije prema bosni da vas ceramo iz nase zemlje a kako sada nece doci do rata pa da vidite kako musa dere dodica selam

      • Ne junači se sunetdžijo. Od 1999. godine je prošlo 15 godina. Omatorio si. Može ti se desiti da pre sebe posečeš, onako iz nehata. A i gazde su vam se, hvala Bogu, opametile.

  4. Opet ovaj magarac sa ruskim slovoma . Pisi na Bosanskom da te sav svijet razumije !
    Nego reci ti meni jel jos uvijek polivate Dodika hladnom vodom? Jel dosao ksebi?
    PS. Imas pozdrav od Snjezana iz Banjaluke to mi je svalerka pa mi pomalo prevodi sa srpskog na Bosanski
    kaze da misli da si po svoj prilici porijeklom iz okolone Laktasa jer si slabo upucen u neke stvari.

    • Veliki Aristotel je rekao ;;*Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se i očisti prašinu, jer nije gubitnik onaj koji pada, već onaj koji ostaje da leži.*Daleko je Skotska ,daleko smo mi !!
      Mi Srbi smo mnogo puta padali i bili u prasini i sa prasinom u nama i oko nas ali nikada nismo gubili nadu u bolje sutra i kada smo bili najslabiji ,-bili smo najaci!

      • Svakako.
        I tako svaki put kad ste bili nokautirani valjali se po prašini, a kada bi ustali proglasili bi sebe pobjednikom. Iznova i iznova

      • Ne razumijes ti bolan Redjicu sustinu ovih rijeci! Da je neko bio umesto Srbije ovih proslih decenija davno bi ga nestalo sa mape ! No vidis postojimo i postojacemo !!N a tvoju veliku zalost!

  5. Radojica samo si zaboravio napomenuti da u Britanskom ustavu Skoti mogu napraviti referndum e sad po ustavu BiH koji su potpisali svi narodi BiH (zapravo za vas srbija) ne dozvoljava da napravimo nikakav referendum kako o ukidanju entiteta jer da postoji davno bi ih ukinuli tako ni od odvajanju ,takodje Skotska ima istoriju i kulturu u odnosu na genocidnu tvorevinu ….bilo bi lijepo da imate muda i da napravite jednu ovakvu anti Dejtonsku aktu i da rijesimo stvari jednom za sva vremena ….

    • Mujaga cenim tvoje misljenje veruj mi! Posteno si brate odbrusio ,reko si svoje misljenje ,dal se nekom svidja i ne svidja boli te racku ! A ne kao neki sto bi da kazu pa ne znaju kako kako bi rekli ,pa ga zavijaju ko duvan ,pa motaju ,a nikako da zapale! Cenim ljude koji ono sto misle kazu jel,pa taman da mi i familiju pomenu ,a ne volim kada nas neko smatra budalama !! Svako dobro ! Samo te moram nesto ispravit pa ako mi zameris nema veze ,- ne radi se ovde o velicini muda nego o bezbroj stvari i stvarcica u narodu ,zemlji ,sirem blizem okruzenju ,nista ne moze preko noci osim da glavu izgubis negde u mracnoj sumi !

  6. Сањај, Церићу, сањај… То су грађани Шкотске на референдуму одлучили да се не одвајају од Велике Британије, а видјет ћемо шта ће на референдуму одлучит грађани Републике Српске у вези останка у БиХ. Причаш шупље приче, није исто Шкотска и Српска.

      • Не знаш читат ћирилицу, не знаш шта сам написао, а ипак реплицираш. Интересантно. Али ја ћу наставит на ћирилици, а ти ако баш не знаш шта је написано, нек ти чита неко ко зна. А ја мислим да би морао знат писмо државе у којој живиш. Дакле, није иста ствар са Србима у БиХ и Бошњацима у Србији. Ми смо у БиХ један од три конститутивна народа били и остали, док сте ви у Србији национална мањина која чини већинско становништво у само три општине. А огромна је разлика између конститутивног народа и националне мањине.

      • Opet ovaj magarac sa ruskim slovoma . Pisi na Bosanskom da te sav svijet razumije !
        Nego reci ti meni jel jos uvijek polivate Dodika hladnom vodom? Jel dosao ksebi?
        PS. Imas pozdrav od Snjezana iz Banjaluke to mi je svalerka pa mi pomalo prevodi sa srpskog na Bosanski
        kaze da misli da si po svoj prilici porijeklom iz okolone Laktasa jer si slabo upucen u neke stvari.

      • Svesni su u ovom stadijumu svi da su nam reforme preko potrebne i evropska unija suflira svima u regionu da granice ostanu nepromjenjene ali da kompromis budu 3 nova kantona u Regionu. Srpska-Kanton u BIH i naravno Snadzak i Presevo po reciprocitetu. Samo ovako upakovani mozemo da ostvarimo prosperitet u Evropi i izazovima koji nam svima predstoje. Ceric ima zdravu strategiju i verujem da bi se Banja Luka mogla ubjedit da nije Putina? Ovako ih Putin gura po shahovskoj evropi kao svoje kamuflatore? Pre svega Srbija mora rjesit sama sa sobom dali je sposobna za pravedan suzivot na Balkanu? Sa nejasnim porukama se samo zbunjuje javnost. Mi smo autoktoni na balkanu i nismo musafiri? Konstitutivni nismo zbog postojece diskriminacije, ali cemo i taj pismeni deo urediti usput kad ovo evropsko redefinisanje pocne da se prilagodjava EU dizajnu?

    • Naravno da nisu isto Skotska i “srpska”, jer Skotska je oduvek postojala , a ta tzv.”srpska” znamo svi kako je nastala, pa ce na isti nacin i biti ukinuta i nestati, prvom prilikom cim Bosnjacima “dodje noga na uzengiju”.Zivi bili pa videli.

    • Bas bi volio da krenete da se ocijepite pa da opet zaratimo i da vidimo sta ce biti… a budi siguran da ovaj put necemo stati ispred Banja Luke nego idemo do Beograda.

    • Bas bi volio da krenete da se ocijepite pa da opet zaratimo i da vidimo sta ce biti… a budi siguran da ovaj put necemo stati ispred Banja Luke nego idemo do Beograda.

      • To zavisi od ugla gledanja.Kad u Skotskoj 45% procenata glasa za nezavisnost, onda je to demokratija, a kad na Krimu 90% kaze da nece sa naci-banderovcima, onda je to aneksija.
        Ono u sta nimalo ne sumnjam, da ce vasa prkna biti uredno oprana i i depilirana za svakog zavojevaca, u skladu sa svetlom tradicijom.Ona jedino imaju problema sa Srbima.Valjda je to do kalibra.
        Strelkov je simvol radjanja Novog sveta, multipolarnog, u kojem ce mali nezasticeni pravdoljubivi i ponosni narodi imati sansu za opstanak.Kad takav svet zazivi, referendum nece ni biti potreban.

      • Gde si Hugomire? Mislila sam na tebe, prizivala te, pesmu sam ti posvetila, ali nije prošla moderaciju. Šteta, zbog auditorijuma. Nego, traži od moderatora da ti pročitaju, pa mi napiši da li bih i ja mogla postati pesnik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.