Capital.ba

Penzioneri traže povećanje penzija

19.09.2014. / 12:33

udruzenje penzioneraPRIJEDOR, Udruženje penzionera Republike Srpske uputiće Vladi zahtjev da od 1. oktobra budu povećane penzije, izjavio je danas predsjednik ovog udruženja Rade Rakulj.

“Na pet održanih sjednica regija plebiscitarno smo prihvatili da se uputi zahtjev Vladi Srpske da od 1. oktobra penzije moraju biti povećane. Očekujemo da ćemo prisustvovati sjednici Vlade i vidjeti kakva je sudbina ovog našeg zahtjeva”, rekao je Rakulj.

On je dodao da Udruženje penzionera nema odluku kojom bi bilo definisano koliko povećanje penzija se zahtijeva.

“Ima vlast odluku kako je povećavala službenicima plate, pa ćemo ići prema nekom uređenom pristupu države, društva prema svim građanima. Gdje ćemo stići, dokle ćemo stići, vidjećemo”, rekao je Rakulj.

On je naveo da Udruženje penzionera Republike Srpske još nema odgovora Vlade Republike Srpske na potraživanje imovine.

“Tražimo da se imovina kojom se služe udruženja penzionera i koja je za njih rađena vrati udruženjima na korištenje, a danas se vodi kao imovina Republike data na upravljanje i korištenje Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske”, podsjetio je Rakulj.

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske održao je danas sjednicu na Mrakovici. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!