ŽELJKO MITROVIĆ: Nema više "Farme", okrećemo se urbanoj publici! (FOTO)

- Bićemo najveći kontent-provajder u regionu, džin evropskih razmera - ambiciozno je najavio vlasnik TV "Pink" na predstavljanju novih formata u njihovoj programskoj šemi

  • 19

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović predstavio je na konferenciji za novinare novitete u koncepciji, naglašavajući da se "ružičasta" televizija okreće urbanijoj publici i samostalnoj proizvodnji programa, i da tu više neće biti mesta za rijalitije poput "Farme" i "Dvora".

- Bićemo najveći kontent-provajder u regionu, džin evropskih razmera - ambiciozno je najavio Mitrović i podsetio da "Pink" trenutno ima 50 kanala koje emituje više od 60 kablovskih operatera.

Akcenat je na četiri nova formata. To su već poznate "Pinkove zvezde" i "Pinkove zvezdice", zatim takmičenje u duhovitosti čiji je radni naziv" Prvi komičar Srbije" i drugačije koncipiran "Bravo šou", a za rijaliti programe više neće biti mesta, baš zbog najavljenog zaokreta u koncepciji.

- Prezadovoljan sam rejtingom koje su odmah dostigle "Pinkove zvezde". Prosečan "šer" je bio 44 odsto, sa "pikovima" i do 52 odsto što je ravno rejtingu fudbalske utakmice kada igraju Srbija i Hrvatska. Poređenja radi , "Zvezde Granda" su u imale u finalu 40 odsto niži rejting, a prosečno preko 60 odsto. "Grandu" hvala što nas je svojom voljom napustio. Zahvalni smo im, sada sami pravimo svoj program. Prvi put se može desiti da neka naša kompanija proda format širom sveta. Visoki rezultati gledanosti zabeleženi su i u BiH, u dijaspori a pogotovo u Crnoj Gori gde je "šer" bio čak 65 odsto - rekao je vlasnik "Pinka" koji je razrešio misteriju da li će uskoro možda početi sa emitovanjem neki od rijaliti šou programa.

- Bez obzira na visok rejting koji su imali "Farma", "Dvor" i slični programi, to je gledala uvek ista grupa ljudi, a sada želimo da proširimo ciljnu grupu gledalaca, i zbog toga ubuduće neće biti ovih rijalitija na "Pinku" - objasnio je Mitrović.

Novitet je i talent takmičenje "Pinkove zvezdice" gde učestvuju kandidati od devet do 15 godina, a za razliku od starijih "kolega" koji pevaju i folk, mlađi naraštaj interpretira isključivo pop-rok hitove.

- Deca se bolje ponašaju na sceni, nemaju tremu dok je kod starijih bilo i padanja u nesvest. Od stotinak klinaca, ima dvadesetak hiper-talenata - istakao je Mitrović. Uprkos želji da nikog ne favorizuje, nije izdržao da sa novinarima ne podeli spektakularan nastup desetogodišnje Lane koja je oduševila žiri, a izvesno je da će i publiku ostaviti bez daha. Prvi čovek "Pinka" dodao je da će i dalje utorkom biti mesta za "X factor", ali će emitovanje najverovatnije početi tek po završetku nekog od navedena dva programa, a učesnici će  izvoditi najverovatnije samo strane numere.

Treći format je šou kabaretskog karaktera čiji radni naziv "Prvi komičar Srbije" će verovatno biti promenjen, pošto će se priča proširiti na region. Zainteresovani koji smatraju da su zabavni, duhoviti i plene šarmom moći će da se prijave i, za početak, prikažu umeće za 30 sekundi žiriju, a ako dobiju "zeleno svetlo", sledi trominutno predstavljanje publici.

- Ne znam kakvu će gledanost ovo imati, ali možda bude zabavnije od zvezda i zvezdica - prognozira Mitrović.  Žiri će, kaže, biti fascinantan, ali o imenima nije hteo još uvek da govori, jer ugovori nisu potpisani.

Četvrti projekat, publici uveliko poznat "Bravo šou", doživeće značajne koncepcijske promene:

- Reditelj Slobodan Šuljagić ponovo je preuzeo kompletan igrani program "Pinka", pa će toga biti znatno više u emisiji. "Bravo šou" će ići uživo, samo će se neki skečevi snimati unapred. Biće to igrani program koji će imati i muziku.

Jutarnji program će, prema rečima Mitrovića, ubuduće biti više usmeren ka živim uključenjima, a najavljena je i nova forma političkog tok-šoua "Teška reč". Prvi gost u nedelju će biti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Najavljen je i znatno kvalitetniji filmski program u novoj sezoni. Obezbeđeno je, kako je rečeno, 3.000 naslova. Od toga će na "zemaljskom" Pinku biti prikazano stotinak filmova, a ostatak na brojnim kablovskim kanalima.

"Pink" uskoro uvodi noćni program. Početak će biti u ponedeljak 29. septembra u ponoć kada se kreće svakodnevno sa emitovanjem visokobudžetne britanske serije "Bordžije". Nadgradnja sleduje od 20. oktobra u vidu živog programa radnog naslova "Društvena mreža" sa petoro različitih voditelja, a akcenat će biti na raznim vidovima interaktivnog kontakta sa gledaocima. Što se tićče serijskog dela noćnog programa, uslediće i "Dekster", "Mesto zločina: Los Anđeles" i, najverovatnije, neka od sezona "Breaking Bad".

- Upravo je ponoć ta prelomna tačka kada počinjemo da se obraćamo izrazito urbanoj publici. Nedostajao je kvalitetan noćni sadržaj, ima populacije koja je u periodu od 12 do dva ujutru budna i toga željna - smatra Mitrović.

Kad je dan u pitanju, od petka će, pa sve do maja 2015, biti emitovano novih 200 epizoda "Sulejmana Veličanstvenog", a na programu će biti još jedna turska serija "Zuhra". Zanimljivo je Mitrovićevo razmišljanje na tu temu:

Pokušaćemo da okončamo njihov period tako što ćemo da prikažemo sve što je značajno. Ne može to da bude doživotni trend, već za godinu-dve biće u značajnom padu.

Što se domaćeg serijskog programa tiče, izdvojen je nastavak snimanja "Zvezdare" na jesen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    17. septembar 2014 | 17:59

    A gde će sada naše uspešne zvezde da se promovišu i zarađuju pare ako nema Farme?Strasno...

  • milena

    17. septembar 2014 | 18:06

    Bogu fala da se sjetio vise. Vrijeme je bilo !!!!!!

  • Nemacka

    17. septembar 2014 | 18:10

    E bas sam Jako Razocarana , Zasto nema Farme ? Pa neka kazu Istinu , stacemo sada da gledamo , bez Farme bice Jako dosadno a tako smo se lepo smejali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA