Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредњак на Фејсбуку вређао новинарку "Блица"

rssBookmark and Share

16.09.2014.

Марко Станковић, шеф протокола у нишком ЈКП “Наисус” и десна рука директора Водовода и доскорашњег народног посланика Дејана Андрејевића (СНС) вређао је индиректно на “Фејсбуку” новинарку “Блица” и “Ало” Ивану Анђелковић, због писања о аферама у овој нишком јавно комуналном предућу.

Ивана Анђелковић
Ивана Анђелковић

Након текста о томе да је Водовод за 10 месеци платио скоро пола милиона динара предузетничкој радњи чији је власник Марков отац - за медијско праћење на ТВ Jumbo, на његовом “Фејсбук” профилу у вечерњим сатима појавио се увредљив коментар.

- Мала плава “назови” новинарка данима ме прогања, очигледно “тражи” нешто!, написао је Станковић. Иако нигде није поменуо име новинарке, јасно је било на кога је мислио.

Ко је “мала плава новинарка” и шта је то што “тражи”, Станковић ће по свему судећи морати да објасни и истражним органима јер се овакав вид објаве може сматрати и угрожавањем сигурности новинара.

Његова мисао, наишла је на одобравање шест особа, од којих је, треба напоменути, једна његова сестра.

- Ово није први пут да на мој рачун долазе увреде из СНС-а. Разумем их да су бесни због свега што се објави у нашим издањима, али не могу да вређају. Мој посао је да на неки начин контролишем пословање јавних предузећа И то ми право нико неће одузети. За сваку увреду биће пријављени И нека објашњавају надлежним органима своје понашање. Свој посао обављам савесно И одговорно И о свему што пишем имам доказе. Наставићу да радим као И до сада, не пристајем ни на какво “спустање лопте” као што су покушали поједини И не видим шта је ту нејасно, рекла је Анђелковић.
 
После два сата Станковић је вероватно схватио шта је урадио, или су реаговале његове страначке старешине, па је обрисао коментар.

Андрејевић је, да подсетимо, некадашњи Перишићев шеф кабинета И секретар Градског одбора СНС у Нишу, на чијем је челу управо Перишић.

- Новинари који пишу о аферама изложени су притисцима, претњама и увредама сваког дана, нажалост, навикли смо. Поједине моје колеге такође доживљавају увреде, јер чим не пишемо хвалоспеве моментално вређају. Нама нису потребна извињења, већ да не гуше истраживачко новинарство И престану да вређају чим напишемо неку истину која им не одговара, закључује Анђелковић.

 


#   СНС   Блиц   Марко Станковић   Ивана Анђелковић   Наиссус ЈКП
@sns_srbija @Blic_online @i_andjelkovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима