Otkrijte ko je kriv za vaše bore, bubuljice i ružan ten

by | septembar 15, 2014

Bez obzira na to koliko pazite na kožu, koliko ulažete u njenu negu i koliko skupe kreme i tretmane sebi povremeno priuštili, večno se borite s njom? Otkrijte greške koje činite i potrudite se one više ne budu vaša navika.

bore

1. Preskakanje obroka
Zato što dovodi do manjka hranljivih materija, zbog čega vam koža može izgledati suvo i umorno a osim toga će i brže ostariti. Jedite redovno i na jelovniku što češće imajte agrume (zbog vitamina C), kikiriki (zbog vitamina E), avokado (zbog vitamina B3) i slatki krompir (zbog vitamina A).

Članak se nastavlja posle reklama

2. Proizvodima za negu kose
Sledeći put kad budete nanosili lak za kosu ili neki drugi proizvod za kosu koji je u spreju, dobro zaštitite lice, a za vreme fizičke aktivnosti nosite traku koja će sprečiti da znoj zajedno sa štetnim hemikalijama dođe u dodir s kožom lica.

3. Prljave naočare
Nemojte ih ostavljati baš na svakom mestu i samo ubacivati u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada vam nisu na nosu, odložite ih u futrolu i redovno ih čistite, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

4. Previše soli
Zbog toga što izaziva dehidrataciju, može uzrokovati suvu kožu i sivkast, umoran ten.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Previše šećera
Zato što loše utiče na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno opusti.

6. Žmirkanje
Uzrokovano problemima s vidom, uzrokuje ružne bore u uglu oka. Ne odlažite pregled vida, obavite ga jednom godišnje.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Preterivanje s pilingom
Ako radite piling više od jednom nedeljno, izbacite tu naviku. Na taj način s kože uklanjate i prirodna, blagotvorna ulja koja je štite, pa spoljni sloj brže propada i ne može efektno da zaštiti ostale slojeve.

8. Zapostavljanje usana
Koža na njima je tanka i treba joj posebna nega. Ne samo da redovno morate koristiti balzam za negu i štititi ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da vaš ruž sadrži hranljive sastojke. Pokušajte da pronađete neki koji sadrži petrolatum, dimethicone i glicerin.

9. Nedovoljno fizičke aktivnosti

Neaktivnost može ubrzati nastanak ružnih smeđih mrlja na koži. Redovno vežbanje, pak, pridonosi dobroj cirkulaciji koja poboljšava izgled kože i pomaže telu da se reši toksina, koji tenu daju umoran izgled, a mogu pridoneti i pojavi podočnjaka.

Članak se nastavlja posle reklama

10. Preterivanje s alkoholom
Slično kao i so, alkohol uzrokuje dehidrataciju organizma usled koje strada koža: postaje suva, perutava, izgleda umorno i dobija nezdravu boju.

Izvor: magazin.hr, M. G.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: