Okupljanje gađana pored jezera u centru Zrenjanina je nastavljeno i tokom vikenda. Nema odustajanja, poručuju iz Radne grupe „Stop splavovi“.

Prema najavi, radnici elektrodistribucije treba danas da ponovo pokušaju da priključe struju zbog planova investitora da započne montažu splava. U međuvremenu, izdato je mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova da odluke o postavljanju plutajućih objekata na Jezeru 3 Begejske petlje u Zrenjaninu nisu u skladu sa zakonom. Sekretarijat je pozvao zrenjaninsku skupštinu da momentalno proglasi nevažećim sve odluke i zabrani postavljanje plutajućih objekata na jezerima Begejske petlje u Zrenjaninu.

– Oslobađanje od straha, to se danas dešava u Zrenjaninu. Nismo odustali od svog jezera, izloženog besprizornim kalkulacijama koalicionih partnera u gradskoj vlasti. Znamo da nismo udarna vest, ali takođe verujemo da naša borba, oslonjena jedino na građanski aktivizam, u kojoj mali ratovi nose velike pobede u borbi za građanska prava, zaštitu državnih interesa i vladavinu prava. Ne hajući za dogovor socijalista i naprednjaka da se nagradi donator socijalista, davanjem u zakup vodnog zemljišta za 3.000 dinara mesečno, okupili smo se, organizovali i artikulisali svoju borbu. Pokazali smo koliko su nesposobni, koruptivni, pohlepni, a ipak nemoćni pred običnim građaninom – rekla je Milana Vukov, članica Radne grupe „Stop splavovi“.

Radna grupa „Stop splavovi“ upozorila je zrenjaninsku vlast da je grubo prekršen Etički kodeks ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Srbiji, zbog čega će se obratiti Savetu za praćenje primena etičkog kodeksa. Ova grupa je pozvala Zrenjaninca Čapo Dejana, republičkog poslanika i člana Upravnog odbora JVP „Vode Vojvodine“, da zaštiti interes građana. Protesti građana biće nastavljeni sve dok lokalna samouprava ne postupi u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari