"Izručenje Milićeva rutinska stvar"

Povodom najavljenog zahteva Srbije Kini za izručenje Marka Milićeva, profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je da će to biti rutinska stvar.

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

08:56

Default images

Ceo sučaj je bizaran, jer do sada nije mnogo kriminalaca iz Srbije tražilo utočište u Kini, rekao je Simić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Profesor FPN istakao je da su odnosi između Srbije i Kine tradicionalno dobri, da počivaju na interesima i da očekuje ovog meseca posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini i razgovore sa kineskim zvaničnicima o ekonomiji.

Simić je podsetio da se završava most Zemun - Borča i da je novembra prošle godine u Bukureštu Kina okupila 16 zemalja istočne Evrope na samitu, na kome je najavila novi projekat od 12 tačaka i paket od 10 milijardi dolara.

Deo tih sredstava bi, kako je nagovešteno, trebalo da bude uložen u modernizaciju pruge Budimpešta - Beograd, drugi deo u termoelektranu "Nikola Tesla", a treći verovatno u Koridor 11, dodao je Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: