Sjajna igra Srbije za prvu pobedu

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu nad Svetskom prvenstvu u Poljskoj, savladala je Argentinu 3-1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21).

Izvor: AK

Utorak, 02.09.2014.

13:00

Default images

I pored dosta grešaka u igri, naš tim je dobio prvi set sa ubedljivih 25:17. U narednom setu Argentinci su od starta vodili te sa 25:20 izjednačili u setovima.

To nije omelo "orlove", u nastavku meča poduži nivo igre te ne dozvoljavaju rivalu nijednu šansu da se ponadaju pobedi. Drugi set furioznom igrom stižu do 25:21, a u istom ritmu dolaze i do 25:21 za meč.

Iako pod velikim pritiskom zbog teškog poraza na startu SP, naši odbojkaši odlično otvaraju meč, prevazilaze loše trenutke te prvi stužu do seta. Usledila je egal borba u drugom gde Argentinci odličnim servisom u finišu uspevaju da izjednače, i tu staju.
ossrb.org
"Orlovi" ulaze u sjajan ritam, sjajno serviraju, odlično reaguju na prijemu, a pre svega savršeno kombinuju na mreži i skoro bez greške nadmudruju blokove Argentinaca.

Tako su u trećem setu imali devet poena prednosti nakon čega se opuštaju i dozvoljavaju rivalu da se primakne, ali na vreme se bude i dobijaju set. Time su bukvalno prelomili meč jer već na startu četvrtog stiču šest poena prednosti i do kraja rutinski održavaju vođstvo za važnu pobedu.

Srbija u četvrtak igraju sa Australijom (16:30), u subotu sa Venecuelom (16:30), a u poslednjem kolu sa Kamerunom u nedelju (20:15).

Tok meča:

ossrb.org
Srbija je dobro otvorila meč sigurnim servisom uz odličan blok, ali Argentinci koriste greške našeg tima i preokreću na 12:10. Usledila je serija "orlova" od tri poena u nizu, ali Kovačević novom greškom vraća rivala u egal.

Naš tim u nastavku seta popravlja servis i stiže do 17:14, da bi u samoj završnici seta odličan napad neutralisao nove greške, te smečom i blokom Podraščanina ubedljivo osvaja prvi set (25:17).

Greškom na servisu Atanasijević otvara drugi set, a Argentinci dobrim blokom 'beže' na 5:3. Ipak, čim je servis uspeo da poremeti prijem rivala, "orlovi" stižu do egala. Usledio je okršaj Atanasijevića i Gonsalesa za 10:10, da bi u nastavku seta Argentinci dobrim setom stekli +2 na tehničkom tajm-autu (16:14).

Srbija je pratila rivala u stopu, ali nije uspevala da preokrene ritam meča. "Gaučosi" to koriste i preko Filardija i Kontea stižu do 21:18, zbog čega je Kolaković morao da traži tajm-aut.Međutim, to nije zaustavilo nalet Argentinaca koji pre svega velikom požrtvovanošću za svaku loptu stižu do izjednačenja (25:20).
ossrb.org
U trećem setu vladao je egal do 10:10, tada Nikić i Jovović pokreću seriju 4:0 za prvu osetnu prednost Srbije koja raste na +4 posle tehničkog tajm-auta (17:12). Nastavili su naši odbojkaši u sjajnom ritmu da razbijaju "gaučose", Atanasijević kroz dvojni blok smečuje za 22:13.

"Orlovi" su na 24:15 imali prvu set loptu, ali su se tada previše opustili, dozvolili rivalu da veže čak šest poena na set lopti i praktično vrati u igru (24:21). Tada konačno Kolaković traži tajm-aut, nakon koga odmah osvajaju poen za 2-1 u setovima (25:21).

Ovaj mali pad nije poremetio ritam našeg tima, nastavljaju "orlovi" da gaze "gaučose" i u četvrtom setu, ekspresno stižu do 4.1, to raste na 6:2, a na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa 8:4. Ni nova pauza nije pomogla Argentincima, Srbija dodatno povećava prednost na 12:6.

Argentinci tada pojačavaju pritisak, ali ne uspevaju da se primaknu našem timu, koji održava 3-4 poena prednosti, te sigurnim kombinacijama na mreži stiže do prve meč lopte na 24:21. Kolaković traži tajm-aut, nakon koga je usledila nova sjajna akcija za pobedu od 3-1 (25:21).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: