Ubica Luke Jovanovića konačno uhapšen u Kini

N. M. Nedeljković

01. 09. 2014. u 16:25

Posle 38 dana opsežne potrage priveden osumnjičeni za zločin na Brankovom mostu. Lisice mu stavljene u centralnom delu zemlje. Izručenje narednih nedelja

MARKO Milićev (33), osumnjičen da je 25. jula svojim vozilom „mini-kantrimen“ na Brankovom mostu u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića (21), uhapšen je u Kini! On će, kako je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Srbije, biti izručen Srbiji u narednih nekoliko nedelja. Milićev se trenutno nalazi u pritvoru, a prema Stefanovićevim rečima, zahvaljujući angažovanosti kineskih vlasti ekstradicija bi trebalo da potraje kraće nego inače.

- Već smo počeli razgovore o izručenju. Podnećemo zvanični postupak za ekstradiciju - rekao je ministar Stefanović na konferenciji za štampu, organizovanoj u ponedeljak posle podne u Palati Srbije povodom hapšenja Milićeva. - Sa Kinom nemamo potpisan bilateralni ekstradicioni sporazum, ali bez obzira na to, verujem da ćemo brže raditi na ovome. Očekujemo da će u narednih nekoliko nedelja Marko Milićev konačno biti u rukama srpske policije i pravosuđa.

Stefanović je rekao da je u ponedeljak u toku dana stiglo obaveštenje iz kineske ambasade da je u njihovoj zemlji uhapšen muškarac, za kojeg se osnovano sumnja da je Marko Milićev.

- Sve vreme smo bili u komunikaciji sa međunarodnim policijskim službama - rekao je Stefanović. - Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, Milićev je 10. avgusta pobegao u Tursku, a zatim se 13. avgusta prebacio u Hongkong. Odatle je 15. avgusta otišao u centralnu Kinu gde je i uhapšen. On je još ranije tamo lociran, ali se čekalo da se pribavi dovoljno dokaza kako bi mogli da ga uhapse.

Obraćajući se novinarima, Stefanović je rekao i da ćemo poštovati odluke Kine, ali da očekuje brzu reakciju. On je rekao da će „naš sud uputiti zahtev za izručenjem, koji će onda razmatrati njihovi pravosudni organi. Ministar je izrazio zahvalnost svim pripadnicima MUP Srbije i drugim policijama na angažovanju u pronalaženju i hapšenju Milićeva.

Milićev je bio u bekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istanbul sa svojim pasošem. Interpolova poternica je bila raspisana na dva imena - Marko Milićev i Marko Marković, pošto se sumnjalo da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra, a potom promenio prezime. Pretpostavlja se da je odatle pobegao za Kinu.


EKSTRADICIJA PO KINESKIM ZAKONIMA

SRBIJA će tražiti od Kine izručenje Marka Milićeva, osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je usmrćen Luka Jovanović 25. jula, na osnovu zakonskih propisa i reciprociteta.

U Ministarstvu pravde navode da će, s obzirom na to da ne postoji bilateralni ugovor između Srbije i Kine o ekstradiciji, biti primenjen princip uzajamnosti.

Profesor krivičnog procesnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Milan Škulić ukazao je da se kada ne postoji ugovor o ekstradiciji, kao u ovom slučaju sa Kinom, sprovodi takozvana zakonska ekstradicija po pravilima predviđenim zakonima Srbije i Kine.


MINI“ JOŠ ENIGMA

ODGOVARAJUĆI na pitanja novinara, ministar Stefanović je rekao da policija još nema informacije o sudbini automobila „mini-kantrimen“, kojim je, kako se pretpostavlja, usmrćen Luka Jovanović.

- To će biti poznato tek kada Milićev bude u Srbiji - rekao je Stefanović. - I bez toga imamo dovoljno svedoka i dokaza da napravimo veoma čvrst slučaj pred sudom.


Otac Luke Jovanovića: Neka je uhvaćen pre pomena Luki

KADA sam čuo da je optuženi Marko Milićev uhapšen u Kini, tugu i bol u mom srcu je makar nakratko zamenilo ushićenje. Moja želja da se on privede pravdi pre četrdesetodnevnog pomena je uslišena.

Ovako je za „Novosti“ u ponedeljak govorio Bojan Jovanović, otac preminulog Luke, nedugo pošto je saznao da je ubica pronađen na drugom kraju planete. On i njegova supruga Sanja kažu da su još pod utiskom, ali se nadaju najboljem ishodu.

- Nadam se da će i automobil uskoro biti pronađen - kaže Bojan.

- Sad je na redu tužilaštvo i ja verujem da će oni učiniti sve što je u njihovoj moći da počinilac odgovara za učinjeno delo.

Lukin otac se, inače, u ponedeljak tokom prepodneva pridružio krivičnom gonjenju okrivljenih i istakao imovinsko-pravni zahtev! Bojan Jovanović saslušan je u Trećem osnovnom tužilaštvu u beogradskoj Palati pravde, kod tužioca se zadržao veoma kratko, a novinarima je posle saslušanja rekao da veruje u rad policije i tužilaštva.

Iako je za u ponedeljak bilo zakazano i saslušanje trojice Lukinih drugova koji su kritične noći bili sa njim na mostu, u trenutku kada je, dok su pokušavali da pomere pokvarenu „ladu“ naleteo „kantrimen“, oni se nisu pojavili. Kako saznajemo, samo jedan od njih je primio poziv tužioca, dok ostala dvojica nisu, pa je odlučeno da se saslušaju u petak, 5. septembra.

U utorak bi, prema prošlonedeljnoj odluci, u tužilaštvu trebalo da svedoče rođeni brat odbeglog Marka Milićeva Miloš Marković i njegov drug Saša Đelić, zvani Žabac. (M. L. J. - E. R.)


HRONOLOGIJA

25. jul

Marko Milićev (33) sa splava „Lasta“ krenuo prema „Fristajleru“. Na suvozačevom mestu sedela je Dana Matevski, a pozadi su bili Milica Novaković, Tamara Bogdanović, Bojana Petrović, kao i Nikola Lepen.


25. jul

Luka Jovanović se sa drugovima vraćao iz kluba „Ejndžels“ belom „ladom“. Na automobilu im se tri puta otkačio točak, da bi konačno stali na Brankovom mostu i počeli da ga guraju.


25. jul

Vozač „mini-kantrimena“ naleteo na „ladu“ u 4.20 i udario Luku, dok su momci pokušavali da prebace auto u žutu traku.

Devojke iz automobila, prema njihovom svedočenju, tražile da Milićev stane, ali je on produžio, skrenuo ka Železničkom mostu i zaustavio taksi, koji je vozio Saša Janković. Zapretio mu i naredio da ga prati. Milićev se odvezao u svoj stan, gde se našao sa kumom Bratislavom Vesovićem, koji je preuzeo „mini kantrimen“ i sakrio ga.


27. jul

Preminuo Luka Jovanović, nakon što je pao u komu.


3. avgust

Otac preminulog mladića, Bojan Jovanović izlazi svaki dan na most, od 16.20 do 17 časova i apeluje da se pronađe ubica.


4. avgust

Policija utvrđuje da je Luku udario automobil „mini kantrimen“. Roditelji pozivaju očevice.


10. avgust

Građani se pridružili protestu na Brankovom mostu. Objavljeni snimci „kantrimena“.


11. avgust

Policija utvrđuje da se radi o vozilu italijanskih ili švajcarskih tablica. U istragu se uključuje i Interpol.


14. avgust

Steže se obruč oko Lukinog ubice. Dobijaju serijski broj auta. Utvrđuje se da je kupljen u inostranstvu.


18. avgust

Milićev (33) osumnjičen da je pregazio Luku. Policija saopštila da se nalazi u Turskoj. Raspisana „crvena poternica“ za Milićevim.


18. avgust

Privedeni Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković zbog sumnje da su sakrivali počinioca. Određen im je pritvor.


19. avgust

Kum optuženog Bratislav Vesović odbija da kaže šta je uradio sa autom. I ostali ne žele da daju iskaz. Utvrđeno da je auto, kada je pregazio Luku, išao 100 na sat.


27. avgust

Tamara Bogdanović i Milica Novaković rekle da im je Milićev pretio, kao i njegov kum.


1. septembar

Otac preminulog Luke saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu i pridružio se krivičnom gonjenju osumnjičenih.


1. septembar

Marko Milićev uhapšen u Kini. U Tursku je pobegao 10. avgusta, a iz Istanbula nestao samo nakon tri dana. Iz Turske je odleteo za Hongkong, a odatle i u centralni deo zemlje. Iako ne postoji sporazum između Srbije i Kine o ekstradiciji, očekuje se da će Milićev biti izručen na osnovu dogovora o reciprocitetu. (M. L. J.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (92)

Sava 72

01.09.2014. 17:13

Drago mi je sto je policija efikasnim i savesnim radom dovela do hapsenja pocinioca takvog zlodela. Bezdusan i obesan, bez malo ljudskosti, Marko Milicev treba da odgovara za smrt mladog coveka. Verujem da je sudstvo spremno da sprovede postupak i kazni pocinioca.

turtle

01.09.2014. 18:58

@Turtle - samo onih 52 milijarde evra kesa od prodaje drzavnog kapitala, to ne mogu cak ni fancy ministri sa socivima u boji i ocupanim obrvama,al zato fantoma iz auta koji menja boju nalaze brzinom svetlosti

Graje

01.09.2014. 17:15

Drago mi da je slučaj do kraja završen, i da će se krivac kazniti. Ovo je monstruozno ubistvo. Da neko nema ni malo obzira prema drugima da udaričoveka kolima i pobegnete sa mesta nesreće.Da nema ni malo ljudskosti u sebi trebao je da zaustavi auto, i da pomognem mladiću, prosto ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi.Prvi put imamo MUP koji odgovorno radi svoj posao. Pohvalila bih novog ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića koji odgovorno radi svoj posao.

JA

01.09.2014. 17:26

Ovde vise nema reci da li je kriv ili nije! Jeste cim je pobegao sa lica mesta i od odgovornosti!

marija

01.09.2014. 18:34

@Tata Ikun - Nisam bezdusna ali bi volela da mu kineski narod presudi za zlocin koji je pocinio

jankoo

01.09.2014. 18:06

svima koji su ucestvovali u ovom hapsenju SVAKA CAST. pravda ce ipak biti izvrsena.

Djuro Hatunović

01.09.2014. 18:22

Bravo za interpol i naše Ministarstvo unutrašnjih poslova!!! Pravda je ipak dostižna!

Miša

01.09.2014. 18:33

Konačno si dolijao dečko ! Jedan Selfi u zatvoru će biti odgovarajući za tebe.

Dikan

01.09.2014. 18:33

Pazi kada je mogao i na kraj sveta da ode ali nema izlaza. Pravda trijumfuje.

lala

01.09.2014. 18:37

Vidim da SNS botovi posećuju i sajt večernjih Novosti. U ovu priču ne veruje ni dete od pet godina.

Milica Radonic

01.09.2014. 18:40

Iako ovaj dogadjaj, hapsenje ubice nece ublaziti bol Lukinih roditelja, postoji malo olaksanje kod svih nas jer se pokazalo da zlocin i zlocinci ne mogu i ne smeju proci nekaznjeno. Bravo za srpsku policiju. Sudstvo mora na adekvatan nacin kazniti pocinioca.

Mis_Pigi

01.09.2014. 18:45

kad dođe u zemlju onda tek počinje cirkus s našim tužilaštvom, treba da se spremimo za rigoleto

Stanislav

01.09.2014. 18:48

Kina ce bez obzira sto nemamo sporazum o ekstradiciji, isporuciti Miliceva, kako bi odgovarao za svoje nedelo.

Stanislav

01.09.2014. 18:52

Policija Srbije je u zadnje vreme veoma uspesno resila nekolika slucaja, odnosno uhapsila trazena lica, pocev od Sarica, pa ubice Tijane Juric i evo sad ubicu Luke Jovanovica.

Janko99

01.09.2014. 18:53

Dosta je bilo optuzbi na rad policije ali ipak se mora priznati da je doslo do vidljivih pomaka. Kriminal I korupcija su bolesti koji se tesko iskorenjuju ali mislim da sada postoji cvrsta volaj da se zlocincima stane na put I da vise nema zasticenih. Mislim da ce se vise biti vidljiv rad policije

Clouseau

01.09.2014. 18:53

Hm hm jako jako providno...sve je tako lose osmisljeno...zasto bre ne kazete ko je ubio dete????

milos

01.09.2014. 19:40

@makikica - posvecenost borbi za pravdu konacno je dala rezultat , povoljan , mada Lukin zivot niko nece povratiti

Jasa

01.09.2014. 19:06

Puno je takvih , neodgovornih vozaca, srecom Lukin ubica je uhapsen i za to ce mu biti sudjeno.

Bulevarac!

01.09.2014. 19:18

Nevezano za oblik kriminala, nevezano za najave hapsenja, od drzave niko ne moze da pobegne, i nadam se da ce moju tvrdnju ova drzava i da dokazuje. Svako ko je krsio zakon mora da bude procesuiran! Diplomatija je cudo!

Slavko

01.09.2014. 19:51

Треба га оставити Кинезима да му суде по њиховом закону. Они знају како се са таквима ради.

nema BEGANJA

01.09.2014. 19:53

Nema mesta na planeti gde je se mogao ovaj sakriti a da ga naše službe ne lociraju i na kraju privedu.Ovo će mu samo biti otežavajuća okolnost na suđenju ovaj beg.

Hestija

01.09.2014. 19:58

Drago mi da su se sve svetske službe uključile u rešavanju ovog slučaja, i da je srpska policija obavestila na vreme Interpolo. Kinska policija ne bi uhapsila nikoga da naša policija nije raspisala međunarodnu poternici. Drago mi da je MUP i vlada uključile u rešavanju ovog zločina. Ovo je monstruozni zločin. Pravda je spora ali dostižna i svi krivci moraju da odgovaraju za svoje postupke. Drago mi da su priveli Milićeva i da će mu se suditi u Srbiji.

Slavuj

01.09.2014. 20:08

Vidi se da rad naše policije daje rezultate. Pravda je dostižna, videli smo da neke stigne i u Kini.

Maksa

01.09.2014. 20:15

Pohvala za rad državnih organa Srbije, samo tako neka nastave, bez obzira što je bežao jedno vreme, bitno je da je uhapšen i da će ga ruka pravde stići.

ercov

01.09.2014. 20:53

@Maksa - Pohvala !? Koja crna pohvala,pa nisu ga oni uhapsili vec policija druge drzave.Ne zaboravi da je proveo u Beogradu pune dve nedelje posle udesa i da ga je nasa policija bila zaustavila a on se bio od straha pomokrio i opet je bio pusten.Nego da nije bilo roditelja i prijatelja pokojnog momka i javnog protesta na Savskom mostu,ne bi bilo ni onolikih intezivnih provera gde se pojavio i ministar policije.

Maksa

01.09.2014. 21:46

@Maksa - Policija je ipak odradila svoj posao dobro u ovom slučaju jer je osumnjičeni uhapšen. Koliko ima krivičnih dela gde se ne otkriju počinioci?

зокс

02.09.2014. 09:29

@Maksa - Макса,ако мислиш на кинеску полицију у праву си 101%!Што се тиче ове назови наше...................хахахахахахахаха,циркус!

Ratko

01.09.2014. 20:21

Najvažnije da je smešten iza reešetaka, da više neće moći da divlja ulicama i da je policija odradila dobro svoj posao. Nadam se da će i svi pomagači koji su ovde u Srbiji uhapšeni biti osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

ljiga kukavicka

01.09.2014. 20:30

Znamo kako kukavice prolaze u zatvoru, zelimo ti da sto duze tamo ostanes i da se svakog dana zestoko kajes sto si ubio i pobegao.

Vatrogasac

01.09.2014. 20:35

Pošto je naša policija u saradnji sa Interpolom uspešno uradila svoj posao, nadam se da će dotični brzo biti isporučen i da će mu sud odrediti kaznu koju zaslužuje, a to je nadam se 40 godina robije.

pera tasic

01.09.2014. 20:37

Srpska policija je konacno pokazala da ima kapacitet da pronadje svakog ko je pocinio neki zlocin bilo gde u svetu da se nalazi...podrska za ministra koji odlicno radi svoj posao...

Slavisa

01.09.2014. 20:41

Šteta je što su ukinuli nošenje bukagija ili što nema nešto nalik Golom otoku. To bi za njega bila prava kazna. Svaka čast našoj policiji.

Darija

01.09.2014. 20:46

Verujem u ovaj sistem ustrojen da zaštiti i kazni, da sudi pravično i mada je to bolno i teško izmeriti nečiji zločin, i kazni ga za učinjeno. To je daleko od satisfakcije porodici i prijateljima, ali je barem pošteno.

Glorija

01.09.2014. 21:33

@Sv Pop - Naravno,mnogo se promenila policija,naravno na bolje,cestitam na uspesnoj akciji a porodici iskreno saucesce na velikom gubitku

mirella

01.09.2014. 21:28

@Marinko - Ministar unutrasnjih poslova iz naprednjackih redova garant je da ce policija konacno intenzivirati rad na suzbijanju svih vrsta kriminala i hapsenju osumnjicenih. Nema vise povlascenih kriminalaca, svako ce da odgovara za svoja nedela.

зокс

02.09.2014. 09:28

@Marinko - мирелла,а када ће ти исти политиканти да иду у бајбокану за лоповлуке,ненационално корисне одлуке,лажна обећања на изборима...........?

Spartak

01.09.2014. 20:54

To sto ce ga izruciti samo po sebi mnogo govori... pogotovo o odnosu Kine prema nasim institucijama i drzavnicima.

Kiril

01.09.2014. 20:55

Sve se moze kad se hoce, kad se ulozi truda, kada se posvetite... i jos kada vas uvazavaju u svetu...

Savkela

01.09.2014. 20:57

Dobar je osecaj znati da se nijedan zlocinac nigde u svetu od nase drzave ne moze sakriti.

mirella

01.09.2014. 21:26

@Savkela - Mada zivimo u sumornim i smutnim vremenima ovakve vesti bude nadu da je Srbija na dobrom putu da postane uredjena i sigurna drzava

Mirko

01.09.2014. 21:09

Umesto sto se majmunisao i glumatao neuhvatljivog begunca, bolje da se odmah predao i suocio sa posledicama. Za uspesno bekstvo su potrebne mnogo vece pare, nego sto bi ovaj dilercic mogao da ih ima, pa i tada nije sigurno. Mlad je, nece biti star ni kada odrobija tih 8 godina, koje mu prete, a posle ce opet u nove zlocine. Luka nece imati prilike za novi pocetak.

Makica

01.09.2014. 21:32

Pobegao je na drugi kraj sveta, ali nije mogao da se sakrije od naše policije koja je uspela da izdejstvuje njegovo hapšenje. Ovo je za mene jedno veliko ohrabrenje da u Srbiji niko ne može da pobegne od zaslužene pravde koja će ga stići ma gde se sakrio.

Nenad33

01.09.2014. 22:00

Pokušao da se sakrije na kraj svet, da se izgubi u unutrašnjosti Kine ali to mu nije pomoglo i brzo se našao posle nekoliko dana iza brave u Kineskom zatvoru.Kina j epokazala dobro volju što se i očekivalo da pomogne da ubica iz katrimena uskoro sedne ne optuženičku klupu u Beogradu i odgovara za svoj zločin.

Tor

01.09.2014. 22:07

Ohrabruje cinjenica da se od skora svako ubistvo brzo rasvetli, to je pouka onima koji imaju nameru da to rade, da se to ne isplati.

vgrad

01.09.2014. 22:08

Konačno su pale maske za sve oni koji su pravili teoriju zavere da policija štiti nekog poznatog, da svoj posao ne radi dobro, da su sa kamera skinuti pravi snimci i razne druge izmišljene priče.Sve ih je demantovao ministar Stefanović koji je pokazao da se timskim radom velikog broja ljudi došlo do rešenja slučaja i otkrivanja ubice.Čak je bilo priče da je Milićev upozoren da pobegne i tako redom.Sve je palo u vodu i pokazalo svu složenost rada u našim službama bezbednosti.

KONTROLA

01.09.2014. 22:14

Iluzorno je i bilo očekivati da ga ne nađu naše službe bezbednosti.Sada kada su ga locirale samo su to prenele zemlji domaćinu da obavi hapšenje i diplomatskim kanalima da ga isporuče našoj zemlji.

бане

01.09.2014. 22:20

Pobegao je na drugi kraj sveta, ali nije mogao da se sakrije od naše policije koja je uspela da izdejstvuje njegovo hapšenje.

@pegica@

01.09.2014. 22:33

Bravo za dobre i povoljne diplomatske odnose izmedju dve drzave koje postoje..za ministra i njegov rad..za reformu policije ..

Milojko sm

01.09.2014. 22:58

Sjajan posao nase policije u saradnji sa inostranom . Ovakav problematican covek zasluzuje maksimalnu zatvorsku kaznu.

nela

01.09.2014. 23:09

Zar je ova osoba zaista mislila da ga nece stici pravda, nesrece se dogadjaju, ali pobeci sa mesta nesrece, hladnokrvno, to zahteva najstrozu kaznu.

wauuuu

02.09.2014. 09:29

@nela - A zasto netrazite ubicu,,pinkovog sina i gdje je on danas,,hvalite se policijom,,cestitke za ministra,,ali sta je sa sudstvom,gdje je UBICA iz bmw,,jeste zalosno sto je ovaj pobjegao sa mjesta,kako vi kazete NALETIO na ladu ,cini mi se da on nije ni dotakao ladu,i nisu cisti ni ova dvojica drugara od pokojnika,i ovo je nesretan slucaj,,a gurati auto tri puta ostalo bez tocka, halo, ko je vlasnik auta,ima tu dosta,dosta nejasnoca,,kod bmw UBICE ,sve je jasno,jedino se nezna gdje je UBICA..

Sydneysider

01.09.2014. 23:31

E moj Mare, sta je, nema vise mesta na planeti gde da se covek sakrije? I kosooki te prepoznase i ukebase. Srbija kakva god da je, ali je sad uvrstena u globalni svetski sistem borbe protiv kriminala, pa smesta vrse ekstradikciju. Povrh toga, ove nove tehnologije (kamerice posadjene na svakom cosku, npr), bas vam ne idu na ruku :(

Vukašin

02.09.2014. 01:01

Dobar posao kineske policije, ali i naše diplomatije i našeg ministra unutrašnjih poslova. Najbitnije je da krivac neće proći nekažnjeno.

Marko

02.09.2014. 03:07

Dakle, kada drzava hoce sve moze! Madjutim, ima mnogo "repova" izproslosti koji cekaju resenje. Zasto gospodine Premijeru?

Minjon

02.09.2014. 06:06

Prosto ne verovatno koliko nekome ne moze da bude vredna ni necija tuga, barem to ispostujte ovaj put trolovi! Luka ima pravo da se njegovom ubici sudi, a ne vi zarad vasih sitnih poena da prizeljkujete ne uspeh Stefanovica I Vucica samo zarad zadovoljenje vasih sitnih I jadnih zelja.

gradjanin

02.09.2014. 07:43

Konacno svaka cast dolijao bandit a ubicom ga jos (ne)mozemo zvati sve dok ga sud ne osudi ali sve jedno ovaj kriminalac zasluzuje maksimalnu kaznu od 40-tak godina.Ovaj krimos imao para da prodje celu aziju a neki nemaju para da idu ni do nisa ili beograda,nadamo se da nema neku vezu u drzavnom vrhu pa da ga oslobode kao mnoge do sada.

Утеривач

02.09.2014. 08:32

А да га оставимо да му и суде Кинези некако ми се чини да би та пресуда била примеренија...

Maja.Peric

02.09.2014. 11:04

Svaka cast ministru i svima koji su se zalagali da se ovaj ubica pronadje. Konacno je doslo pravo vreme da se kriminalu i ubicama stane na put. Ovakva osoba zasluzuje najstrozu mogucu kaznu.

На основу изјава сведока, био сам 4 године крив

02.09.2014. 11:09

Прво га стрељајте. А онда ће видимо да ли ће тај фамозни ауто потврдити егзекуцију. Има нешто што не ваља код наше полиције, судства, државног врха. Осуђујемо на основу НЕ прве изјаве сведока, него накнадне, промењене. И тужилац тврди да имају јаку оптужницу. Не бих ја ово писао напамет, да нисам морао 5 година да рушим "јаку оптужницу" која ми је уништила 15 година живота, а на крају сам завршио у иностранству. Била базирана на причама сведока, а ја сам набавио материјалне доказе тек после 4 г.

Danka

02.09.2014. 11:21

Mogu samo da pohvalim Stefanovica i nasu policiju za odlicno obavljen posao.

Maja.Peric

02.09.2014. 11:54

Svaka cast ministru i svima koji su se zalagali da se ovaj ubica pronadje. Konacno je doslo pravo vreme da se kriminalu i ubicama stane na put. Ovakva osoba zasluzuje najstrozu mogucu kaznu.

Izabela

02.09.2014. 12:15

Ubica Luke Jovanovića konačno uhapšen u Kini Obe policije su članovi INTERPOLA ,sarađuju i eto ima rezultata.

MLADI KOSANOVIC

02.09.2014. 14:31

Dobra vest da je Milicev uhapsen u Kini, kada bude izrucen Srbiji mnoge stvari ce biti jasnije povodom teske nesrece na Brankovom mostu, nadam se da ce se pronaci auto. Bez obzira na taj pritisak koji su u proteklim danima imali svi pripadnici policije ministar Nebojsa Stefanovic su ucinili ogroman napor da ovaj slucaj razrese, sad je na red da nasa diplomatija da obezbedi njegov transfer iz Kine do Srbije.

komšinica

03.09.2014. 20:08

Brinulo me je da će ovaj momak uspeti da se izvuče . Uspešnom akcijom naše policije u saradnji sa Interpolom ,pravda će biti zadovoljena.