Moskva: Odmazda u slučaju sankcija

Rusija će preduzeti mere odmazde ako joj EU uvede nove sankcije, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

14:00

Default images

"Nažalost, Evropski savet, uprkos interesima zemalja članica, popušta pred zemljama koje hoće da sprovode geopolitičke planove da bi povećale konfrontaciju s Rusijom", navodi se u saopštenju.

"Mi se nadamo da će EU biti u stanju da nezavisno sagleda situaciju, odvoji se od stereotipa iz prošlog veka i počne konstruktvno da pomaže u rešavanju unutrašnjeg sukoba u Ukrajini", poručilo je ministarstvo, preneo je Itar-Tas.

Ako Rusiji budu uvedene nove sankcije, ona će preuzeti mere odmazde zarad odbrane svojih interesa, dodalo je rusko ministarstvo.

Lideri Evropske unije saglasili su se na samitu održanoom proteklog vikenda da Rusiji uvedu nove sankcije, koje će stupiti na snagu najkasnije za sedam dana, ukoliko Moskva ne preduzme korake ka smirivanju ukrajinske krize.

"Ekstremno smo zabrinuti zbog pogoršanja situacije u Ukrajini", rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej novinarima posle tog sastanka.

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da bi nove sankcije Rusiji mogle da imaju uticaj na nemačku ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: