Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.08.2014.
19:15 >> 22:40h
Vestionline A

JSL: Avramovski razbio bunker Spartaka

Crvena zvezda nastavila trend pobeda u novoj sezoni trijumfom nad Spartakom na "Marakani" 1:0. Najzaslužniji za slavlje crveno-belih bio je mladi Makedonac Daniel Avramovski, koji je otključao bravu Subotičana u 78. minutu posle karambola u kaznenom prostoru gostiju. Zvezda prvi put u istoriji počela prvenstvo sa četiri pobede bez primljenog pogotka.

Raspoložen na početku prvenstva: Đorđe Rakić
 

Nenad Lalatović konačno je mogao da računa i na igrače koje je doveo proteklog leta, pa smo protiv Subotičana mogli da vidimo nešto drugačiju Zvezdu. U timu nije bilo Darka Lazovića, koji će najverovatnije napsutiti "Marakanu", ali ni doskorašnjeg kapitena Nenada Milijaša, koji se preselio u tursku Manisu. Njihovo mesto u startnoj postai zauzeli su Nenad Gavrić, odnosno, Mihajlo Ristić.

Crveno-beli su zadržali maksimalan učinak posle četiri kola Jelen Super lige i što je još važnije, četvrti put u nizu nisu primili gol, što se nikada nije desilo u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba. Golman Predrag Rajković praktično nije imao posla, dok je na drugoj strani Budimir Janošević iz Spartaka konstantno bio izložen rafalnoj paljbi i najzad je posle 348 minuta u novoj sezoni poklekao.

Lalatović i Avramovski presrećni

Izmena trenera lalatovića u 68. minutu isplatila se samo deset minuta kasnije. Avramovski je zamenio Gavrića i ubrzo valorizovao inicijativu crveno-belih. Jović je uputio loptu ka Rakića, koji je grudima uštopovao i ostavio debitantu Avramovskom, čiji je šut zakačio Radovića i zatresao mrežu "golubova".

Pre pogotka gosti su imali velikog saveznika u vidu prečke i stative, jer su najpre Marko Petković, a zatim Luka Jović, Nikola Mijailović i Đorđe Rakić pogađali okvir gola Subotičana. Prvi šut ka golu Crvene zvezde Spartak je imao preko Milića, koji je u 83. minutu posle intervencije Rajkovića pogodio stativu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE: 

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Pokušao je Savo Pavićević iz velike daljine polu volejem, ali nije uspeo da iskontroliše šut.
90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.
86. minut - Žuti karton za Marka Petkovića zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.
83. minut - Prva prilika za goste i odmah stativa. Milić je šutirao sa 20 metara, a sreća je bila saveznik mladog golmana Rajkovića.

78. minut - GOOOOOOL!!! 1:0 za Crvenu zvezdu, strelac Daniela Avramovskog na debiju. Mladi Makedonac iskoristio je odlično sputanje lopte od strane Rakića i jako šutirao ka golu rivala. Lopta je na putu do gola zakačila Radovića i otišla u mrežu.

77. minut - Stativa. Rakić je pokupio glavom idealan centaršut, ali je pogodio stativu.
76. minut - Pavićević je uposlio Jovića, ali mlađani napadač nije bio precizan.
74. minut - Domaći kreću na sve ili ništa. Na terenu je Đorđe Despotović umesto Nenada Gavrića.
69. minut - Dve prečke u jednom napadu crveno-belih. Samo što je ušao na teren Avramovski je izveo prekid posle kojeg su, najpre Jović, a zatim i Mijailović pogodili okvir Janoševićevog gola. Mnogo sreće za Spartak.
68. minut - Umesto Mihajla Ristića u igri je Daniel Avramovski, koji debituje u dresu Beograđana.
66. minut - Gavrić je izborio prekršaj na poziciji skraćenog kornera, posle koje je izboren udarac iz ugla. Sve ozbiljniji naleti domaćih.
63. minut - Pristalice Crvene zvezde bakljadom na severnoj tribini pokušavaju da prizovu pogodak miljenika.
59. minut - Sjajna šansa za Zvezdu. Pečnik je primio loptu u sredini kaznenog prostora, nanizao dvojicu igrača i potom šutirao levom nogom, ali preko gola Spartaka. Propala je velika prilika.
55. minut - Karambol u šesnaestercu Spartaka, lopta je došla do Kovačevića, koji je neprecizno šutirao sa 20 metara.
52. minut - Velika prilika za Zvezdu. Ponovo je Ristić izveo prekid, loptu je zahvatio Marko Petković sa pet metara, ali je zatresao prečku.
50. minut - Osmi udarac iz ugla za domaćina, posle odličnog ubacivanja Ristića. Istovremeno Luka Jović je zamenio povređenog Vukana Savićevića. Rakić se izvukao, solidno šutirao glavom, ali neprecizno.
48. minut - Pečnik je poveo polukontru, dodao Gavriću, koji je izblokiran u izgledoj prilici. Od svega samo korner.
46. minut - Meč je nastavljen. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+3. minut - Prvo poluvreme je završeno.
43. minut - Gavrić je izgradio poziciju za šut, ali se ponovo istakao Janošević.
41. minut - Ni šesti udarac iz ugla nije se posrećio domaćinu.
36. minut - Inicijativa Crvene zvezde traje već više od deset minuta.
32. minut - Ponovo je Kovačević oprobao šut sa 30 metara, a "bombu" veznog igrača Zvezde čuvar mreže gostiju krajnjim naporom je izbacio u korner.
31. minut - Novi korner za crveno-bele. Posle odličnog centaršuta Ristića izostala je realizacija.
25. minut - Čim se ukazala šansa Pečnik je raspalio po lopti iskosa sa desne strane. Janošević je projektil izbacio u korner.
23. minut - Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku meča. Mijailović je centrirao, a Rakić u padu zahvatio loptu glavom. Janošević brani.
22. minut - Grub start Balabanovića nad Gavrićem okarakterisan je žutim kartonom.
18. minut - Golmanu Spartaka se ukazuje pomoć posle sudara sa Markom Petkovićem.
14. minut - Fauliran je Gavrić iskosa sa desne strane, loptu je u šesnaesterac veoma neugodno uputio Ristić, ali su gosti otklonili opasnost. Gavrić je potom centrirao, a Rakić pokušao glavom.
11. minut - Odličan potez Mihajla Ristića, momka koji je pobrao aplauze navijača crveno-belih pre početka meča, nije završen na željeni način. Mladi Ristić je uputio loptu u prazan prostor, ali je Janošević bio brži od Rakića.
7. minut - Prvi udarac ka golu Subotičana. Aleksandar Kovačević je povukao loptu po sredini terena i uputio udarac sa 25 metara. Ipak, bio je neprecizan.
5. minut - Spartak je krenuo spuštenog garda. Golman Rajković istrčao je pravovremeno van šesnaesterca i otklonio eventualnu opasnost.
3. minut - Pečnik je poveo loptu, upustio se u dribling kod korner zastavice i izborio korner, ali sudija je pokazao znak za gol aut. Negoduje Slovenac.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić, Savićević, Gavrić, Pečnik, Rakić.

SPARTAK: Janošević, Plavšić, Kovačević, Antonić, Farkaš, Radović, Jondić, Milošević, Balabanović, Torbica, Milić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online