Subota, 30.08.2014.

17:37

Kralj Abdulah: Napašće Evropu i SAD

Terorističke grupe će napasti Evropu i SAD ako međunarodna zajednica protiv njih ne upotrebi kolektivnu "moć i brzinu", kaže saudijski kralj Abdulah.

Izvor: Beta

Default images

Povod za saopštenje saudijskog kralja je to što su ekstremisti borbene organizacije Islamska država zauzeli velike delove teritorije širom Sirije i Iraka, a napadaju i Liban.

Iako nije konkretno pomenuo po imenu nijednu terorističku grupu, Abdulah je rekao da je "siguran da će nakon mesec dana oni stići do Evrope, a nakon još mesec dana do Amerike".

Čini se da je kraljevo upozorenje, upućeno u petak uveče, usmereno na to da privuče Vašington i snage NATO u širu borbu protiv ekstremista u bliskoistočnom regionu, ocenjuje Asošiejted Pres (AP).

Saudijska Arabija podržavala je pobunjenike u Siriji, ali je zabrinuta da bi tamošnji ekstremisti mogli upotrebiti oružje protiv Saudijske Arabije, dodaje AP.

Kralj je svoje ocene izneo stranim ambasadorima, a državni mediji su ih preneli u subotu ujutro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: