• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar stabilan, nepotrebna panika

Izvor Tanjug

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan, a da neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS

"Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo mjenjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo", istakla je za "Novosti" Jorgovanka Tabaković.

Ona je rekla: "Tako nešto ne usuđujemo se da prognoziramo ni mi iz NBS , ali se usuđujemo da obećamo da ćemo svom snagom i znanjem nastaviti da održavamo postignutu cenovnu i finansijsku stabilnost".

Guvernerka je naglasila da je Narodna banka Srbije otvorena institucija koja najširu javnost svakodnevno informiše i objašnjava šta, zašto i kako radi, otvorena je za sva novinarska pitanja, pa i sugestije i kritike.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ostroumni

Ova bese ima platu od 5k evra...Sto njoj ne smanje platu kad vec svima smanjuju? Pitam se samo sta radi korisno tamo i ima toliku platu u zemlji gde je prosecna plata manja od 300 evra... Pa vecina radi vise od godinu dana da bi zaradila tu njenu mesecnu platu. Kako to bolesno zvuci... Bolesno i tuzno u isto vreme.

Zzzz

Pod jorgan se uvuci!

PEDJA

Jedino sto je stabilno je tvoja plata od 5000 evra. Stidi se!

special image