Najnovije vesti
Vesti Srbija
Verka napustio i njegov zamenik

Verka napustio i njegov zamenik

Vladajuća većina u Kragujevcu odlaskom odbornika iz nekadašnjeg G17 plus matematički je jača za samo tri odbornika.

505767_nebojsa-zdravkovic-2-kragujevac-
505767_nebojsa-zdravkovic-2-kragujevac-
Ovde potpis
Ovde potpis

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković podneo je juče ostavku, a 11 odbornika njegovog Pokreta za naš grad napustili su vlast.

Kako je izjavio Zdravković, oni će od sada delovati kao opozicija.

On je rekao da su osnovni razlozi za ovakav potez ekonomske, a ne političke prirode jer su „potrebni bolni potezi i krupni rezovi da se stanje popravi“.

Pre svega, rekao je Zdravković, to se odnosi na “restrukturiranje javnih i komunalnih preduzeća, da se izbace dopunske delatnosti iz njihovih programa, višak zaposlenih“.

On je juče rekao i da „gradski budžet dugoročno nije održiv, mada finansijsko stanje nije bolje ni u drugim delovima Srbije“.

- Pre četiri meseca smo osnovali Pokret za naš grad i osnovni ciljevi su nam bili da se konsuliduju gradski budžet i javna i komunalna preduzeća. Nismo mogli da sprovedemo mere koje smo planirali i zato što ne mogu da utičem na kreiranje politike vođenja grada kao ranije kada sam učestvovao u projektima “Fijata”, zatvorenih bazena, gradnje autoputa, odlučio sam da podnesem ostavku. Ne slažem se kako se grad vodi u ovom trenutku - rekao je Zdravković.

Dok dosadašnji zamenik Veroljuba Stevanovića kaže da „razmišlja o saradnji sa svim strankama“, ne krije i da je već razgovarao sa predstavnicima SNS.

- Imali smo pregovore pre mesec dana. Hteli smo da vidimo da li oni imaju oni neki ozbiljan program za rešavanje situacije u gradu, ali oni to nisu imali ili ga nisu pokazali - rekao je Zdravković.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović, koja se nedavno sa svojih deset odbornika priključila gradskoj vlasti, kaže da je vlast u Kragujevcu stabilna“ i da „ima najmanje 50 odbornika“.

- Lako je da se pobegne onda kada je teško, a to je uradio Nebojša Zdravković. Tek će da se sazna zbog čega je to uradio, koliko je njegovih članova dobilo kredite i pod kojim uslovima, koliko je dobilo posao - kaže Obradović.

Član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić i Jasmina Nedović, članica Gradskog veća za socijalnu politiku takođe su podneli ostavke.

Zamenik predsednika odbora SNS Goran Kovačević juče nam je rekao da „SNS neće da daje nikakve komentare u vezi s odlaskom odbornika Pokreta za naš grad iz vlasti u Kragujevcu“.