Leskovačka osmospratnica ponovo u vlasništvu grada
Foto: Kurir Arhiva

2.000 kvadrata

Leskovačka osmospratnica ponovo u vlasništvu grada

Srbija -
Opština je vodila spor sa Agencijom za osiguranje depozita, kako bi ponovo vratila podrumske prostorije, prizemlje i dva sprata osmospratnice

LESKOVAC - Zgrada u centru Leskovca poznata kao "osmospratnica“ gde su smeštene gradske uprave i službe, ponovo je u vlasništvu grada, rekao je danas na konferenciji za medije gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je objasnio da je Leskovac vodio spor sa Agencijom za osiguranje depozita, kako bi ponovo vratio podrumske prostorije, prizemlje i dva sprata "osmospratnice".

Zgrada ima oko 2.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora. "Te prostorije je još 1964. godine rukovodstvo bez ikakve odluke dalo na korišćenje "Jugobanci", a kada je banka propala tu smo preselili neke gradske službe i morali smo da plaćamo zakup. Sada ćemo nakon pravosnažne presude da nam se taj deo zgrade vraća, štedeti na mesečnom nivou 360.000 dinara, jer više ne moramo da plaćamo zakup", rekao je Cvetanović.

On je pojasnio da zgrada iako izgrađena pedesetih godina prošlog veka nikada nije legalizovana i nema upotrebnu dozvolu, pa je lokalna samouprava nakon vraćanja imovine pokrenula i postupak legalizacije.

Gradonačelnik Leskovca je saopštio i da je u poslednjih nekoliko meseci grad dobio sporove sa opštinom Surdulica oko vraćanja imovine od dva hektara i devet objekata na Vlasinskom jezeru i sa nekadašnjim društvenim preduzećem "TIG" u Grdelici o vraćanju bazena u tom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track