njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

18. aug. 2014

Radoš Bajić zaspao na snimanju svog novog filma

Bajić zaspao tokom ponavljanja scene u kojoj glavni glumac šeta 200 metara na aerodromu

Bajić zaspao tokom ponavljanja scene u kojoj glavni glumac šeta 200 metara na aerodromu

BEOGRAD, 18. avgust 2014, (Njuz) – Poznati srpski reditelj i glumac Radoš Bajić zaspao je ovog vikenda tokom snimanja svog novog filma “Za kralja i otadžbinu”.

Kako saznaje Njuz, novi Bajićev film prati povratak srpskog iseljenika iz Sjedinjenih Američkih Država u zemlju nakon 65 godina, a čuveni reditelj je odlučio da njegov put, zbog što veće uverljivosti, snima u realnom vremenu.

– Bajić je odlučio da tokom prvih 40 minuta filma prikaže put svog glavnog junaka iz Rokforda u državi Ilinois do Beograda. U pitanju je veoma kompleksno putovanje, jer je srpski emigrant prvo išao od kuće autobusom do železničke stanice, da bi potom vozom putovao do Čikaga. Od železničke stanice u Čikagu uzeo je taksi koji ga je odvezao do aerodroma, gde se čekirao na let za Minhen. Na minhenskom aerodromu je proveo više od pet sati do ukrcavanja na let za Beograd – otkriva Bajićev asistent režije Pavle Lazarević i dodaje da je junak novog Bajićevog filma na ovom putovanju imao niz neverovatnih događaja.

-Taksista koji ga je vozio do aerodroma u Čikagu nije imao da mu vrati sitno 10 centi, na šta je naš junak rekao “ok”, što će gledaoci moći da vide u sedmom minutu filma. Ne bih želeo da otkrijem previše i gledaocima ubijem neizvesnost, ali mogu još da kažem da je on tokom leta iznad okeana, nakon što je već popio dve kafe odlučio da i treći put uzme ovaj napitak, a da je u Minhenu na trenutak pomislio da su mu izgubili prtljag, ali ga je ipak ubrzo zatim našao – kaže Bajićev asistent i otkriva da je naš reditelj zaspao kada su sedmi put ponavljali scenu u kojoj junak filma šeta 200 metara od kafića na čikaškom aerodromu do terminala na koji treba da se ukrca.

Kako Njuz saznaje, ovo nije prvi put da Bajić zaspi na snimanju. Bajić je, naime, tokom snimanja Ravne Gore, zaspao pred kraj snimanja prve epizode i probudio se na polovini četvrte.

Marko Dražić

Bojan Savić

  1. celtic kaže:

    Meni je samo žao što se Bajić probudio, sve ostalo je ok.

  2. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

    Tačno je da je Radoš Bajić zaspao na snimanju Ravne Gore. Zato su neki, skloni mazohizmu, tokom gledanja te serije padali u komu iz koje su ih budili hladnom vodom. A ovo putešestvije ovog junaka nove serije ne bi se desilo da je putovao sa Air Serbiom, najboljom aviokompanijom na svetu, i šire.

  3. aleksandar kaže:

    Ako ovaj povratnik tokom svoga putesestvija sedne u srpski voz,
    eto ti dvesto epizoda k'o iz premijerskih usta….

  4. mirko kaže:

    Rados ce svoju trilogiju zavrsiti autobiografskim filmom, u kome se glavni glumac 2 sata bori sa snom.

  5. Gagi kaže:

    Znači snimanje će biti završeno tamo oko stogodišnjice Titove smrti!?

  6. deda Dragan kaže:

    Tek u 40-oj epizodi Radoš će nam otkriti golgotu iseljenika, od kuće do autobusa !

  7. ariela kaže:

    Ajmo malo zaplet neku misteriju. ..sta je radio 5 sati na aerodromu u Minhen? …npr tražio Wc. ..morao je da se probudi…

  8. Zoka Poka kaže:

    -Taksista koji ga je vozio do aerodroma u Čikagu nije imao da mu vrati sitno 10 centi, na šta je naš junak rekao “ok”, što će gledaoci moći da vide u sedmom minutu filma.

    Nema dalje ! :)
    Vr’

  9. Baba Devojka Pa Sta kaže:

    U tim godinama, dobro da se budi uopste.

  10. Не купује се славска икона сваки дан kaže:

    Нема никаквог смисла да се исељеник искрцава из авиона пре четврте епизоде, после трећег блока реклама. Једва чекам да видим сцену у којој патропа полиције зауставља такси у коме се исељеник вози од аеродрома до Београда и утврђује да је такси нерегистрован, те да цена од 65 евра коју је таксиста тражио до Теразија никако није одговарајућа. Верујем да Радош ипак неће исећи из те сцене и онај детаљ када исељеник, на захтев полиције да покаже исправе, случајно уз пасош извади и дедину фотографију (са Крфа 1916.), где ће полицајац инстиктивно да салутира и потом спонтано заплаче, док се Сунце распршује у хиљаде свитаца над новосадском петљом. Ево. жив ти ја, видећете да ће исељеник задржати камено лице у тој сцени.

  11. arko kaže:

    Vožnja taksiste divljaka od Surčina do Beograda zahtevala celu epizodu.

  12. zemljostrugar kaže:

    Da pogadjam glavni glumac sin Dragan,sa svojim krupnim ocima hipnotisao i uspavao rezisera i scenaristu!

  13. vita-brevis kaže:

    Porodična firma: film, glumci, a boga mi i publika!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *