Novi Sad naredne nedelje dobija još policajaca na biciklima

Novosađani će, najverovatnije naredne nedelje, na ulicama grada ugledati i drugu policijsku biciklističku patrolu.
Novosađani će, najverovatnije naredne nedelje, na ulicama grada ugledati i drugu policijsku biciklističku patrolu.

"Trenutno je na terenu, drugu godinu, patrola koju čine dame na području policijske ispostave Stari grad i ona pokriva širi centar, sa Sunčanim kejom, Štrandom, Bulevarom oslobođenja... Do kraja ove sezone patroliraće i Novim naseljem, Bulevarom Evrope i delom oko Novog groblja", kaže za "Dnevnik" oficir u novosadskoj Policijskoj upravi Dejan Drobnjak.

"To će biti drugi biciklistički dvojac u Novom Sadu, a do završetka projekta očekujemo ih dvadesetak s oko 40 službenika. Prvi deo projekta radili smo uz kompletnu pomoć Grada, a potom s Kancelarijom OEBS-a. Oni su nam dali pomoć u komletnoj opremi, posebno opremljene bicikle i prigodne uniforme. Inače, ti službenici su opremljeni kao i drugi policajci na terenu (pištolj, palica, "lisice"), s tim što rade u polo-majicama i kratkim pantalonama i s torbicama i opasačima prilagođenim za vožnju na biciklima."

"Na taj način hteli da pokrijemo kej, parkove, stambene blokove gde su klasični načini patroliranja manjkavi. Kada se patrolira kolima, u brzini se ne može sve ni videti. Na primer, auto-patrole nailaze i na zabranu vožnje kroz pešačke površine i biciklističke staze, dok pešačke ponekad ne mogu da stignu na lice mesta u pravo vreme. Od Keja žrtava racije do Mosta slobode je više od tri kilometra, a automobil tu ne može ući, dok su pešaci dosta sporiji od bicikla. Uz to, policajci na dvotočkašima reaguju u svim situacijama, kao i svaka druga patrola, bilo kakav incident da se desi. U strogom centru grada, u Jevrejskoj ulici, odmah se stvorila na mestu drske krađe, otimačine lančića", navodi Drobnjak.

  • Lexv

    14.08.2014 18:29
    Vidi ovog naprednjackog bota koji se potpisuje sa Milica Bacic? A znate kako prepoznati bota? Tako sto koristi konstrukcije tipa "vlast je prepoznala", "grad je prepoznao", "gradjani su prepoznali" i jos se potpise izmisljenim imenom i prezimenom da bi bilo uverljivije :) Botovi, smesni ste sa tim vesim sablonima po kojima pisete i postali ste providni. Sledeci put umesto "prepoznao" upotrebite rec "uvideo". Mozda vam onda poverujemo :)
  • -

    14.08.2014 11:19
    -
    Novosadska biciklistička inicijativa.
    sta drugo kasti?
  • 14.08.2014 10:47
    A da li je propisano policijskim pravilnikom-da policajka u suknji vozi bicikol?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti