POSLEDNJI OPROŠTAJ: Blater i Mesi ispratili Grondonu
Foto: Reuters

Sahranjen fudbalski Kum

POSLEDNJI OPROŠTAJ: Blater i Mesi ispratili Grondonu

Fudbal -
Predsednik FIFA Sep Blater i kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi prisustvovali su ispraćaju od predsednika Fudbalske asocijacije Argentine Hulija Grondone

BUENOS AIRES - Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater i najbolji fudbaler Barselone i kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi, prisustvovali su ispraćaju od predsednika Fudbalske asocijacije Argentine (AFA) Hulija Grondone.Grondona, koji je preminuo u sredu u 82. godini od posledica srčanog udara, sahranjen je u porodičnoj grobnici u njegovoj rodnoj Aveljanedi, predgrađu Buenos Airesa.Blater je rekao da je Grondona bio njegova "desna ruka i veliki prijatelj", navodeći da je "otišla jedinstvena ličnost koja je oblikovala generacije funkcionera u svetskom fudbalu".Moćni južnoamerički fudbalski funkcioner, koga su često nazivali "Kum", imao je ogroman uticaj na svet fudbala, a na čelu AFA nalazio se od 1979. godine.

Grondona je mogao da se kandiduje za predsednika FIFA 1998. godine, ali je odustao iz lojalnosti podržavajući Blatera.

Mesi je prekinuo odmor posle Svetskog prvenstva u Brazilu kako bi prisustvovao Grondoninoj sahrani. On je rano jutros doputovao u Buenos Aires, a u Barselonu bi trebalo da se vrati već večeras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track