Najnovije vesti
Vesti Hronika
Verovali smo u čudo

Verovali smo u čudo

Znali smo da je imao male šanse da preživi, ali nada se poslednja gasi i verovali smo u čudo. Sada više nema ničeg, neutešni su porodica i prijatelji Nikole Marinkovića.

499288_majka-divna-marinkovic-sa-rodjakom
499288_majka-divna-marinkovic-sa-rodjakom
Skrhani bolom: Majka Divna i rođaci
Skrhani bolom: Majka Divna i rođaci

Neutešna majka Divna istrošila je sve suze, ugasila se njena poslednja nada. Pokušavala je da ga dozove i probudi ga iz kome. Pričala mu je da je jak, dobar i poslušan, hrabrila da izdrži borbu za život.

- „Bože, uzeo si nam Andriju, vrati mi Nikolu živog. Njega majka čeka“, neutešno je ponavljala Divna - pričaju komšije i prijatelji.

Nikola je bio student treće godine Pravnog fakulteta i voleo je da igra fudbal. Na svom nalogu na jednoj društvenoj mreži postavio je citat legendarnog fudbalera Brazila: „Kada kažem zbogom fudbalu, plakaću do neba. Kada umrem, ne sahranjujte me na groblju ili negde drugde. Napravite mi hram pored fudbalskog stadiona i sahranite me s loptom, jer lopta je moj život, Ronaldinjo 10“.

Preksinoć se na Fejsbuku oglasio i Rajko Radojković (21) iz Niša, osumnjičen da je izazvao udes.

- Sekunda je sve i promeni mnogo toga, za sekundu si priča, za sekundu si ubica! Žao mi je! - napisao je na svom nalogu Rajković nakon čega je ugasio profil.

Stravična nesreća i dalje je udarna vest u makedonskim medijima, koji optužuju Hitnu pomoć da nije na vreme stigla na mesto udesa. Lekari su konstatovali da je beba preminula od krvarenja u mozgu, a postupanje ekipe Hitne pomoći iz Velesa proverava i posebna komisija koju je imenovao Todorov.

Podsećamo da se udes dogodio pre pet dana, kada se „ford“ kojim je upravljao Radojković sudario sa „škodom“ porodice Marinković. Beba i Nikola Marinković su preminuli, a još šest osoba je povređeno.