Porošenko: Reforme uprkos ratu

Rat nije razlog da se odlažu ekonomske reforme, izjavio je ukrajinski predsednik Petar Porošenko.

Svet

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

19:40

Default images

Porošenkova izjava dolazi dan nakon što je parlament usvojio mere za koje vlada tvrdi da su neophodne kako bi se finansirala armija i izbegla zaostajanja u otplati dugova.

"Juče se desio vrlo važan događaj u parlamentu - uspeli smo da izbegnemo ozbiljnu političku krizu", tvrdi Porošenko, a prenosi Rojters.

Poslanici Rade su u četvrtak odobrili izmene budžeta za ovu godinu s obzirom na pad prihoda i nužnost izdvajanja dodatne 9,1 milijarde grivni (758 miliona dolara) za finansiranje vojske.

Takođe je odobreno formiranje konzorcijuma sa evropskim i američkim kompanijama za upravljanje sistemom distribucije gasa u zemlji, a odbijena je i ostavka premijera Arsenija Jacenjuka, ponuđena nakon što se parlament prošle nedelje negativno izjasnio o merama koje je sada odobrio.

Premijer Jacenjuk je tvrdio da će to dovesti do kašnjenja u izmirivanju ukrajinskih dugova, kao i odlaganja odobravanja dodatnih sredstava MMF-a za tu zemlju, iz paketa pomoći vrednog 17 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: