Poslanička pitanja

Poslanici su postavljali pitanja premijeru Aleksandru Vučiću i ministrima o rezultatima rada vlade u proteklih 100 dana, sudbini privatizovanih firmi i nedostatku porodilišta u Preševu.

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke (NDS) Marko Đurišić pitao je premijera Aleksandra Vučića da li postoji analiza koliko je uvođenje novog radnog vremena u javni sektor uticalo na efikasnost rada službenika, prenosi Beta.

"Kada je uvedeno novo radno vreme rečeno je da će se tako postići veća efikasnost. Pošto se sada navršava 100 dana Vlade, pitanje je kakva je analiza prve mere Vlade, koja je uvedena 1. maja? Da li je povećana efikasnost, da li je bilo otpora", pitao je Đurišić u delu sednice Skupštine za postavljanje poslaničkih pitanja.

On je pitao da li će Vlada i Ministarstvo prosvete dati preporuku školskim odborima da radno vreme usklade sa novim radnim vremenom u javnom sektoru, da se ne bi opet dešavalo da deca dolaze u hladne školu sat ranije jer roditelji moraju da se jave na posao.

"Da li će u novoj školskoj godini Vlada ili Ministarstvo prosvete uputiti sugestiju školskim odborima da pomere radno vreme u skladu sa vremenom rada javnog sektora", pitao je Đurišć i naveo da je proletos objašnjenje bilo da to nije moguće uraditi jer je blizu kraj školske godine.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi pitao je Ministarstvo zdravlja kada će da proradi porodilište u Preševu zatvoreno pre 25 godina.

Halimi je naveo da je početkom godine završena rekonstrukcija i opremanje jednog objekta za porodilište u Preševu u šta je uloženo 1,5 miliona evra, ali da nema odgovarajućih stručnjaka koji bi u njemu radili.

"Šta je Ministarstvo zdravlja pored ovog investicionog dela, rekonstukcije objekta i opreme, uradilo u kadrovskom osposobljavanju za normalno funkcionisanje porodilišta", pitao je Halimi i naveo da je prekršeno obećanje da će porodilište početi da radi krajem marta, početkom aprila.

Poslanica Demokratske stranke Jovana Jovanović pitala je premijera kada će parlament dobiti informacije o broju preporuka koje je Zaštitinik građana uputio na rad organa uprave i broju izvršenih i neizvršenih preporuka, kao i razlozima zašto se nije postupilo po preporukama ombudsmana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво