Slučaj Katalonija, Barsa bez LFP?

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Havijer Tebas rekao je da Barselona neće moći da se takmiči u Primeri, ukoliko se Katalonija otcepi.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 31.07.2014.

11:11

Default images

Tebas je istakao da bi u tom slučaju morao biti postignut međudržavni sporazum, kako bi Barselona zadržala učešće u španskoj ligi.

Katalonija već dugo vodi separatističku kampanju prema ostatku zemlje, zbog svojih kulturnih i jezičkih razloga.

U promociji te regije i borbe za samostalnost fudbalski klub Barselona ima veliku ulogu kao simbol Katalonije, ali bi problemi mogli da nastanu otcepljenjem – Blaugrana po postojećim pravilima ne bi smela da igra u Primeri.

„Ne volim da spekulišem o nemogućnostima. Katalonija će uvek biti Španija. Nisam samo zabrinut zbog Barselone, već i Nastika, Espanjola, Ljagostere i Sabadelja. Ako zakon o sportu ostane isti, oni neće moći da se takmiče“, rekao je Tebas za „AS“.

On je dodao da postoji šansa za promenu zakona, navodeći primer Andore.

„Morali bismo da promenimo zakon o sportu. Andora, na primer, igra u našim takmičenjima zakon izričito kaže da je to dozvoljeno. Postoji dodatna odredba. U početku, Barselona ne bi mogla da se takmiči u Primeri, osim ako ne bi postojao mešunarodni sporazum“, dodao je Tebas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: