Najnovije vesti
Vesti Srbija
Smenjeni predsednik skupštine Valjeva vratio se na funkciju

Smenjeni predsednik skupštine Valjeva vratio se na funkciju

Smenjeni predsednik Skupštine Valjeva Mihailo Jokić (SNS), koga je Upravni sud vratio na tu funkciju, ponovo je na tom radnom mestu

496987_smenjeni-predsednik-skupstine-mihailo-jokic-snsfoto-predrag-vujanac
496987_smenjeni-predsednik-skupstine-mihailo-jokic-snsfoto-predrag-vujanac

- Pošto sam u penziji, funkciju predsednika Skupštine obavljaću volonterski. Šta će dalje biti ne znam. Možda odbornici vladajuće koalicije već skupljaju potpise kojima traže moju smenu, a možda će biti uvedene privremene mere, jer za to ima više razloga - rekao je Jokić, koji je otputovao u Beograd gde će, kako je najavio, sa predstavnicima Vlade razgovarati o obnovi valjevskog kraja nakon majskih poplava.

Od stranaka vladajuće koalicije, nakon Jokićevog povratka na mesto predsednika Skupštine, reagovala je jedino LDP koja smatra da je odluka Upravnog suda “čisto politička”.

- Dovoljno je strašno što je odluka politička, ona je direktan udar na pravo lokalne samouprave na samostalni rad i odlučivanje, tako da je integritet lokalne samouprave ugrožen - kaže funkcioner LDP i aktuelni zamenik valjevskog gradonačelnika Žarko Kovač.

On kaže da se Skupština Valjeva zvanično pismom obratila Upravnom sudu kako da to rešenje sprovede u delo, ali da od 22. jula, kada je taj sud dostavio svoju odluku o poništenju Jokićeve smene, “nikakav odgovor nisu dobili”.

Zbog toga, nepoznato je i kakav je trenutno status Slavice Cupać Pantelić, koju je vladajuća koalicija 28. februara umesto Jokića postavila za predsednicu Skupštine. Ona se trenutno nalazi na bolovanju.