Nedelja, 04.10.2009.

20:02

Gol Žigića, prvi poraz Reala

Hetafe, Sporting, Valensija i Sevilja zabeležili su pobede u mečevima šestog kola španske Primere, a preostala tri meča završena su nerešenim rezultatom.

Izvor: B92

Default images

Sporting je ubedljivo savladao Majorku 4:1, a Hetafe je bio bolji od Osasune 2:1. Viljarel i Espanjol odigrali su nerešeno 0:0, Valjadolid i Atletik Bilbao takođe su remizirali (2:2), a baš kao i Heres i Malaga – 1:1. Valensija je pogotkom Žigića pobedila Rasing, a Sevilja je u poslednjem meču kola nadigrala Real i nanela 'kraljevskom' klubu prvi ovosezonski poraz.

Viljareal nikako da uđe u formu, a ’žuta podmornica’ sada je na Madrigalu odigrala bez golova sa Espanjolom iako su gosti od 15. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Folina. Domaćin je bio bolji i stvorio više prilika, ali Rosi, Sena i Pires nisu uspeli da ih iskoriste. Posle šest kola Viljareal ima samo tri boda, dok je Espanjol sakupio osam. Milan Smiljanić nije bio u sastavu.

U Hihonu je domaći Sporting u roku od deset minuta postigao tri gola i preokrenuo rezultat protiv Majorke. Tim sa Baleara poveo je u 13. minutu pogotkom Hosea Luisa Martija iz penala nakon što je Viktor oboren u kaznenom prostoru.

Sporting je od tog momenta bio neuporedivo bolji, a u 59. minutu Luis Moran dobro je reagovao posle centaršuta Migela de las Kuevasa i izjednačio rezultat. Upravo je De Las Kuevas postigao naredna dva gola, jedan na asistenciju Kastra, a drugi posle kombinacije sa Moranom. Konačnih 4:1 postavio je Mate Bilić u 83. minutu.

Heres je bio nadomak prve ligaške pobede jer je poveo preko Armenterosa u 47. minutu, ali Viktor Obina je na sedam minuta do kraja doneo bod gostujućoj Malagi.

Osasuna je stvorila više prilika od Hetafea u predgrađu Madrida, ali su domaći svoje šanse realizovali i došli do trijumfa. Pedro Leon centrirao je za Kata Dijasa, koji je bio sam na drugoj stativi i zabio loptu u mrežu u 55. minutu. Sedam minuta kasnije agilni Aranda je izjednačio, ali pobedu Hetafeu donosi Leon preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Valensija je savladala Santander, a gol odluke svom bivšem klubu dao je Nikola Žigić. Srpski centarfor je ušao u igru u 58. minutu zbog povrede Davida Vilje i samo tri minuta kasnije zatresao mrežu Rasinga. Piniljos, desni bek domaćih, napravio je kardinalnu grešku, Žigić je presekao njegov povratni pas ka golmanu Tonju, a potom obišao čuvara mreže i postigao gol.



U derbiju kola Sevilja je nanela prvi ovosezonski poraz madridskom Realu, koji je bio oslabljen neigranjem Kristijana Ronalda.. Domaćin je bio bolji od samog početka meča, a prvu priliku propustio je Konko. Period dobre igre krunisan je vodećim pogotkom u 33. minutu – Hesus Navas je glavom sproveo loptu u gol posle kornera, a veliku grešku napravio je Marselo bespotrebno čekajući loptu umesto da krene na nju.

Krajem prvog i početkom drugog poluvremena Iker Kasiljas spasao je Real još većeg zaostatka jer je na čudesan način odbranio udarce Renata i Perotija. Fraza da posle propuštenih prilika sledi kazna pokazala se istinitom još jednom, pošto je Real u 49. minutu izjednačio rezultat – odbrana Sevilje loše je postavila ofsajd zamku, a Pepe je bio najviši u skoku i postigao gol.

Posle neiskorišćene prilike Lasane Dijare, domaći stižu do novog vođstva pogotkom Renata u 66. minutu. Uprkos prednosti, Sevilja je i dalje igrala ofanzivno i bila konkretnija u napadu, ali novih golova nije bilo.

Najbolju priliku za izjednačenje Real je imao u završnici kada je Ramos promašio gol posle kombinacije Iguaina i Kake.

Rezultati 6. kola, nedelja:
Viljareal – Espanjol 0:0
Hetafe – Osasuna 2:1
Dijas 55, Leon 76 - Aranda 62
Sporting Hihon – Majorka 4:1
Moran 59, De las Kuevas 64, 69, Bilić 83 - Marti (pen.) 10
Valjadolid – Atletik Bilbao 2:2
Kosta 50, Nivaldo 75 - Susaeta 9, Munian 77
Heres – Malaga 1:1
Armenteros 47 - Obina 83
Rasing Santander – Valensija 0:1
Žigić 61
Sevilja – Real Madrid 21h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: