Kostić se probija na halal tržište

Industrija mesa Karneks, koja posluje u okviru MK Grupe, dobila je Halal sertifikat za kvalitet i bezbednost hrane, saopšteno je iz te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

14:41

Default images

Taj sertifikat omogućiće Karneksu značajno proširenje tržišta i povećanje izvoza, pre svega na tržišta država u kojima živi veliki broj stanovnika islamske veroispovesti.

Sertifikat je odobrila Agencija za sertifikaciju nakon više sprovedenih i kontrolisanih postupaka u procesu proizvodnje. U prvoj fazi sertifikovana su tri Karneks proizvoda: Goveđi gulaš, Suva goveđa pršuta i Suva goveđa pršuta sa lukom, a u planu je sertifikovanje i portfolia pilećeg, goveđeg i ribljeg programa.

Halal standard kompatibilan je sa drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom (ISO, HACCP i drugi), a kako ističu u toj kompaniji, dobijanje sertifikata i ispunjavanje Halal standarda predstavlja dodatnu potvrdu kvaliteta Karneks proizvoda.

Karneks je vodeća kompanija u Srbiji u oblasti proizvodnje mesa i preradjevina od mesa, sa tradicijom i iskustvom dugim više od 56 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: