Najnovije vesti
Vesti Politika
Funkcioneri Pozitivne CG traže ostavku predsednika stranke

Funkcioneri Pozitivne CG traže ostavku predsednika stranke

Grupa funkcionera opozicione Pozitivne Crne Gore zatražila je danas ostavku predsednika te parlamentarne partije Darka Pajovića i odrzavanje stranačkog kongresa u najkraćem roku.

274467_skupstinacrnegore
274467_skupstinacrnegore

Inicijativu za smenu Pajovića potpisalo je devet od četrnaest članova predsedništva, među kojima i potpredsednik stranke Mladen Bojanić, kao i poslanik Dritan Abazović, objavili su večeras podgoricki mediji.

U obrazloženju inicijative ocenjeno je da Pozitivna Crna Gora u prethodnom periodu nije uspela da "ostvari očekivane rezultate na loklanim izborima", da je stranka posle parlamentarnih izbora 2012. godine "pretrpela brojne političke udarce", da su je napustili pojedini odbornici, poslanici i članovi upravljačkih tela partije, kao i da su "unutarstranački odnosi već određeno vreme na niskom nivou".

Inicijatori Pajovićeve ostavke traže održavanje stranačkog kongresa najkasnije do oktobra.

Pozitivna Crna Gora osnovana je uoči parlamentarnih izbora 2012. godine, a na tim izborima osvojila je poverenje devet odsto birača i ušla u državnu skupštinu sa sedam mandata, što se smatralo velikim uspehom stranke osnovane svega par mesci uoči provere raspoloženja birača.

Ova partija se, međutim, smatra najvećim gubitnikom majskih lokalnih izbora u Crnoj Gori, koji su pokazali pad rejtinga te građanske, suverenistički orijentisane stranke koja je veliki kritičar vlade premijera Mila Đukanovića.

Pozitivna Crna Gora je u Podgorici nastupila u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) sa kojom je osvojila pet mandata, isto onoliko koliko je SDP osvojila sama na izborima pre četiri godine, iako se očekivalo da će novi savez na političkoj sceni Crne Gore imati veći sinergetski efekat i osvojiti veće poverenje

birača.