Panterski skok napravio je Viktor Troicki na ATP listi posle plasmana u četvrtfinale turnira u Gštadu. Nakon godinu dana suspenzije, zbog navodnog dopinga, srpski teniser napredovao je za 222 mesta i trenutno je 625. na svetu sa 45 bodova. Troicki je trenutno na čelenč turniru u italijanskoj Kortini, gde se u prvom kolu sastaje sa domaćim teniserom Gjacalonijem.


Novak Đoković se i dalje nalazi na prvom mestu sa 460 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala. Obojicu uskoro očekuje turnir iz masters serije u Torontu. Dušan Lajović je nakon ispadanja u prvom kolu Umaga nazadovao za četiri mesta i trenutno je 62. na ATP listi. Janko Tipsarević je i dalje daleko od teniskog terena, posle operacije pete, sa kojom ima problema već godinu dana. Uprkos tome, on je napredovao na ATP listi za dva mesta, tako da je sada 156. igrač sveta sa 355 bodova.

Kada je ženska konkurencija u pitanju, najbolje srpske teniserke zadržale su svoje pozicije na listi. Jelena Janković je i dalje deveta igračica na planeti sa 3.900 bodova, dok je Ana Ivanović na poziciji 11 sa 3.660 bodova. Bojana Jovanovski je nakon finala turnira u Bakuu napredovala za četiri pozicije i trenutno je 36. igračica na planeti sa 1.350 bodova. Mlada Jovana Jakšić nalazi se na mestu 123 sa 491 bodom. Aleksandra Krunić je napredovala za četiri pozicije i sada je na 136. mestu, dok je Vesna Dolonc 144. teniserka na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari