Beba poginula, a sedmoro povređeno

M. STANČIĆ

28. 07. 2014. u 17:17

Strašna nesreća na putu između Đevđelije i Velesa. Sudar vozila iz Niša i Ćuprije. Stradalo osmomesečno dete A. M. Dvoje, među kojima i majka, u teškom stanju. Udes u trenutku mimoilaženja

SKOPLjE - OD STALNOG DOPISNIKA

TRAGEDIJA srpskih državljana na jugu Makedonije. Osmomesečna beba iz Ćuprije A. M. poginula je u ponedeljak ujutro u stravičnom udesu dva automobila - „forda fijeste“ niških registarskih oznaka i „škode fabije“ ćuprijske registracije, dok je sedmoro putnika, troje iz Niša i četvoro iz Ćuprije, teže i lakše povređeno. Lekari su se, do zaključenja ovog broja, borili za živote dvoje ljudi - Marije Marinković (30), majke stradale bebe i Nikole Marinkovića (24), njenog devera.

Do saobraćajne nesreće došlo je kod mesta Arsova Laka, između Udova i Demir Kapije, oko 7.40, u trenutku mimoilaženja dva automobila. Prema rečima Gordane Jankuloske, makedonske ministarke unutrašnjih poslova, dvoje putnika je teže povređeno.

- U dva vozila nalazilo se osam putnika, tri u „ford fijesti“, na povratku iz Grčke i pet u „škodi fabiji“, koji su išli put Egeja. Svih sedmoro putnika, koji su povređeni, prevezeni su prvo u bolnicu u Velesu, a zatim i u Skoplje - rekla je Jankuloska. - Beba je, nažalost, preminula na putu do bolnice.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, u „škodi“ se nalazila porodica Dragana Marinkovića (34), koji je bio za volanom, supruga Marija (30), njegov brat Nikola (24) i deca N. M. (5) i osmomesečni A. M. Oni su putovali na odmor u Grčku. U „fordu“, niških registarskih oznaka, na povratku sa mora nalazili su se Rajko Radojković (21), Nikola Gavrilović (22) i Milica Novaković (19).

Od svih povređenih zbog težine povreda i životne ugroženosti posebno majke poginule bebe, troje je zbrinuto na skopskoj Klinici za urgentnu medicinu. Dve osobe sa lakšim povredama i petogodišnje dete sa slomljenom butnom kosti su zbrinuti na skopskoj Hirurškoj bolnici „Sv. Naum Ohridski“, a dvojica putnika, takođe sa lakšim ozledama primljena su u Gradsku opštu bolnicu „8. septembar.

- Od povređenih, u životnoj opasnosti u izuzetno teškom stanju je dvoje pacijenata sa višestrukim povredama, Marija Marinković i Nikola Marinković. Ostali su sa prelomima ekstremiteta i povredama tela - izjavila je portparol bolnice u Velesu dr Silvana Miškova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije