Živković: Ništa sa Tadićem

S. S. ROVČANIN

28. 07. 2014. u 20:52

Lider Nove stranke Zoran Živković o savezima protiv vlasti: Samo u DS vidim partnera, očekujem da se ona stabilizije i definiše ciljeve. Nejasno je da li je LSV opozicija, sa Tadićem sigurno ne

NIJE opozicija samo skup stranaka koje nisu na vlasti, nego treba da ima program i jasan stav da sa vlašću neće da pravi kompromise, ni tajnu ni javnu saradnju. U tom smislu vidim partnerstvo samo sa DS, koja je uz Novu stranku jedina opozicija u Srbiji.

Ovako za „Novosti“ o šansama da mala i razjedinjena opozicija zbije redove govori predsednik Nove stranke Zoran Živković i dodaje:

- Od DS očekujem da se stabilizuje i definiše ciljeve što se nije desilo posle izborne skupštine. I dalje su tu lični sukobi na vrhu, ali DS još ima potencijal da postane stožer demokratske opozicije. Ipak, oni trče poslednji krug šanse. Ako se nešto ne uradi do jeseni, večno će da izgube moć.

* Znači, NDS Borisa Tadića i LSV ne dolaze u obzir?

- Nejasno mi je da li je LSV opozicija. Sa Tadićem sigurno ne. Sve protiv čega je bila DS, uspostavio je Tadić - da se na funkcije dovode omiljeni đaci iz škole, devojke iz kraja ili prijatelji sa košarke i da postaju alfe i omege u društvu. On je osnivač SNS, priznao je SNS pre Aleksandra Vučića.

* Koliki je kapacitet vaše stranke s obzirom na to da imate dva poslanika i da ste u parlament ušli u koaliciji sa DS?

- U razvoju smo, postojimo godinu dana, postali smo parlamentarna stranka. Nismo zadovoljni brojem od dva poslanika, iako se Vladimir Pavićević i ja trudimo da ostavimo utisak kao da nas ima 20. Tokom diskusija šaljem programske poruke, govorim o korupciji koja je započela sa Tadićem i Koštunicom koji su diplomirali na ovoj temi, a Vučić je podigao na nivo mastera i sad pokušava da doktorira.

* Naprednjaci se žale da su žrtve opozicije koja ih vređa. Zoran Babić je rekao da vas treba poslati na edukaciju...

- Oni su žrtve Božije kazne, a ne opozicije. Ako kažu da imaju 205 poslanika i glasove dva miliona ljudi, to ne znači da smeju da se ponašaju bahato, već odgovorno. Ako se neko smatra žrtvom u parlamentu neka podnese ostavku i vrati se u Vrnjačku Banju gde je učestvovao u preprodaji grobnih mesta. Nikoga nisam vređao, a sa druge strane se čuju reči - izdajice, kriminalci, psi, lopovi - i to se sve toleriše.


NEKA ISTRAŽE VINOGRADE

* OPTUŽUJU vas da ste od države nelegalno dobili novac za vinograde. Plašite li se istrage?

- Ne. Vršena je mnogo puta, sve je po zakonu, besmislena je priča da sam zloupotrebio funkciju. Dobio sam subvenciju 2007. godine kada je na čelu Vlade bio Vojislav Koštunica. Pa, zar bi on meni nešto dao preko veze? Tadić i njegov prateći bataljon vodili su istragu 2010. Svako ko želi neka istraži ponovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

idi vise

29.07.2014. 00:12

Uzeo si pare od drzave na naj bezobrazniji (insajderski nacin) i molim te skloni nam se vise sa ociju jer je tvoja drskost da se i dalje pojavljujes u javnosti nepodnosljiva! Cuj molim te "vinogradar iz Nish".

Nenad

29.07.2014. 00:39

Da se pita Živković, bila bi to krajnje ozbiljna opozicija sa njegovom Novom strankom i DS-om... Šta reći, a ne zaplakati? Možda i pređu cenzus...

laza

29.07.2014. 03:47

Zasto Zivkovicu, si na vikipediji, izostavio da si radio u MUP-u....Ne odgovara ti da si bio policajac, pa onda izbrisi. Nisu ti prikladne te policijske floskule.

CIRINELA

29.07.2014. 06:06

Mogu li ja da dobijem 500 000 evra subvencije za proizvodnju puzeva? Koji Baron Mihauzen. Pamtim ga po tome sto je samo par sati nakon ubistva Zorana Djindjica izasao pred narod i izdeklamovao sve koji su ucestvovali u njegovom ubistvu bez ikakve istrage. Do tog dogadjaja on nista nije znao. Vrlo interesantn kako da ne.

Don

29.07.2014. 07:57

Molim vas prestanite da pisete o doticnom gospodinu kao da je on nesto vazan. Poklanja te mu vreme koje on nije zasluzan.

Mali bata

29.07.2014. 08:05

Ovo ne zacudjuje. Sto veci talenat covek je, time je suocen sa vecom paznjim zavidnih.

apsi dejzi

29.07.2014. 08:11

Zbog "kvaliteta"jedino sa ds-om mozete da budete partneri,ne zna se u kojoj od te dve stranke sede losiji ljudi!

Aleksandar

29.07.2014. 09:29

Ubedjen sam da ti je Kostunica ili neko iz njegovog okruzenja tad odobrio to. To je kod nas u politici tako, po osnovu da se ne zamerite jedni drugima jer smo u proteklih 20 godina videli da na nasoj politickoj sceni moze svako sa svakim. Bas tu dolazi do izrazaja ne zameranje jer u javnosti se pljujete a privatno uzivate u dilovima.

mile

29.07.2014. 11:15

Тадић је највеће зло за Србију од турског доба до данас. Са познатом екипом за 8 година уништио је све што имало вредност у овој земљи. Стидим се као и сви прави срби што припадам роду и нацији коју овај узима за себе.

mica

29.07.2014. 11:19

Nisam ni ja zadovoljan sto imate samo dva poslanika u Skupstini. Zato na sledecim izborima hrabro, samostalno, a narod ce prepoznati prave vrednosti.

goran

29.07.2014. 22:45

@mica - svasta u zemlji Srbiji ! Da narod ce prepoznati prave vrednosti ! Ako ima petlju da izadje samostalno ( sto bih svakako pozdravio kao gest ) nece ga ni biti ! Pa takve stranke ne treba ni da postoje jer nemaju nikakvu podlogu u kako se svi oni pozivaju - u narodu !!!

Srba

29.07.2014. 12:26

Danas priča jedno, sutra će da priča nešto drugo... sve u svemu istina je tamo negde.

Helenik

30.07.2014. 14:06

Da su pomenuti iole vredeli, premijer Vučić bi im, u proteklim godinama, sugurno ukazao poverenje.