Za 30 metaka - 11 godina

B. P.

28. 07. 2014. u 13:13

Ilija Filipović (34) iz Valjeva osuđen je na 11 godina zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti više osoba, posedovanja oružja koje se ne može držati u privatnom posedu i izazivanje opšte opasnosti

VALjEVO - Ilija Filipović (34) iz Valjeva osuđen je u Višem sudu u ovom gradu na 11 godina zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti više osoba, posedovanja oružja koje se ne može držati u privatnom posedu i izazivanje opšte opasnosti. S obzirom na to da je već bio osuđen na 15 meseci, izrečena mu je jedinstvena kazna od 12 godina zatvora.

Filipović je u noći između 3. i 4. septembra prošle godine u Banji Vrujci sa desetak metara razdaljine u pravcu restorana „Bašta“ punog gostiju iz automatske puške ispalio pun okvir od 30 metaka. Pravim čudom, niko nije bio ranjen, čak ni okrznut. Potom je „opel korsom“ koju je vozio njegov brat Ivan Filipović (34) pošao u pravcu Valjeva, ali im je policija na mostu u Mionici napravila blokadu.

Ilija Filipović je tada izašao iz automobila, počeo da beži, policajci su ga ubrzo sustigli, savladali i kod njega pronašli automatsku pušku sa dva okvira, odnosno 60 metaka.

Ilija Filipović, inače poznat je policiji i sudskim organima, jer je bio osuđen na 12 godina zatvora, zbog oružane pljačke, nanošenja teških povreda, te nasilničkog ponašanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije