"Šteta da se ugasi Granit Peščar"

Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je da je šteta da se ugasi Granit Peščar i da je država tu da pomogne a da sindikati i poslodavci treba da sarađuju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

14:08

Default images

Vulin je to izjavio u Ljigu posle razgovara sa predstavnicima uprave i sindikata preduzeća "Granit Peščar" koji su u petak prekinuli štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Zaposleni u građevinskom preduzeću "Granit Peščar" prekinuli su štrajk koji je počeo 24. juna nakon što je dogovoreno da se do kraja avgusta isplate majska i junska plata kao i 20 odsto putnih troškova i dnevnica u zemlji. Vulin je nakon sastanka rekao novinarima da sindikati i poslodavci nisu zaraćene strane i da treba da rade na zajedničku dobrobit, jer su na jednom zadatku i zahvalio predstavnicima tog preduzeća što razumeju jedni druge.

"Ne bi bilo dobro da se ovo preduzeće sada ugasi, jer 198 porodica živi od njega i ima razloga da se nada sigurnijim vremenima", rekao je Vulin.

On je istakao da će dogovor koji je postignut i ispuniti i da je država tu da to garantuje. "Država je tu da pomogne, a ne da kažnjava i zatvara", rekao je Vulin.

Predstavnica sindikalne organizacije Vesna Ivanović rekla je novinarima da je dogovoreno da radnici prime aprilsku platu do 10. avgusta, a do kraja tog meseca i majsku, kao i zaostale putne troškove i dnevnice.

"Dobili smo garanciju da će dogovor biti ispunjen i verujemo u to", rekla je Ivanović, ističući da su radnici već u petak prekinuli štrajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: