ŽUIMA SRUŠIO SAN: Jagodina se oprostila od Lige Evrope porazom od Kluža

Minimalan poraz

ŽUIMA SRUŠIO SAN: Jagodina se oprostila od Lige Evrope porazom od Kluža

Fudbal -
Fudbaleri Jagodine nisu uspeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u revanš meču 2. kola poraženi od rumunskog Kluža sa minimalnih 1:0

Fudbaleri Jagodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su sinoć na svom terenu izgubili od rumunskog Kluža rezultatom 1:0 (0:0).Prva utakmica, odigrana pre sedam dana u Klužu, završena je bez golova.Izabranici Mladena Dodića su imali veliku šansu da savladaju mnogo poznatijeg protivnika i da prođu u narednu rundu kvalifikacija, ali su propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola. Kluž se gotovo sve vreme branio i retko je iz kontranapada ugrožavao gol Jagodine, da bi na kraju iskoristio jednu od svega dve prilike, koliko ih je imao na meču. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 81. minutu Brazilac Žima, koji je tako kaznio domaćine za brojne promašaje. On je nakon jedne kontre bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru domaćih i iz odbitka zakucao loptu u mrežu golmana Đuričića. Ovaj pogodak potpuno je demoralisao domaćina, koji je pokušavao makar da izjednači, ali su Rumuni rutinski sačuvali minimalnu prednost za konačan uspeh i prolaz u naredno kolo.

Foto: www.fkjagodina.org.rs
Foto: www.fkjagodina.org.rs

Stigao mali PeleADU DOPUTOVAO U JAGODINUKako su i najavljivali svetski i domaći mediji, američki fudbaler Fredi Adu stigao je u Jagodinu. Talentovani napadač koga su kao mladog igrača prozvali novi Pele sjajno je dočekan od strane domaćina u Jagodini, a dobrodošlicu mu je poželeo i predsednik kluba Goran Milanović. Adu je nastupao za mlađe selekcije SAD, iako je rođen u Gani, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za DC Junajted, Benfiku, Monako, Aris i brazilsku Baiju. Očekuje se da u narednim danima završi sve formalnosti oko potpisivanja ugovora sa Jagodinom.

Ministri na utakmiciPALMA UGOSTIO DAČIĆA I ANTIĆAUtakmici u Jagodini prisustvovali su mnogi viđeni gosti, među kojima prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, kao i veliki broj domaćih i stranih menadžera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track