Većina Holanđana nije za proterivanje Putinove ćerke

Tanjug

24. 07. 2014. u 14:30

Ukrajinski aktivisti i desničarski listovi u Holandiji, kao i gradonačelnik Hilversuma Piter Broertjes, zatražili su da Marija Putin bude deportovana iz zemlje

HAG - Predlog o proterivanju ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina iz Holandije nije naišao na odobravanje u toj zemlji, gde mnogi smatraju da ni holandska kraljica Maksima, rođena u Argentini, ne treba da plaća ceh očeve prošlosti.

Ukrajinski aktivisti i desničarski listovi u Holandiji, kao i gradonačelnik Hilversuma Piter Broertjes, zatražili su u sredu da Marija Putin (29), koja već dve godine u Holandiji živi s dečkom, bude deportovana iz zemlje zbog navodne uloge njenog oca u obaranju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

U udesu je poginulo 298 ljudi, od kojih su 193 bili su Holanđani, podseća AFP.

Gradonačelnik je ubrzo povukao svoj poziv i izvinio se, rekavši da ta izjava nije bila mudra, već da je odražavala njegov osećaj bespomoćnosti.

Posle tog poziva, holandski mesečnik "HP De Tijd" ocenio je ironično da nije pošteno što Bog ne daje ljudima mogućnost da biraju roditelje, a neki vebsajtovi zatražili su da Broertjes podnese ostavku.

"Ako je ćerka zaista odgovorna za očeva dela, onda je kraljica Maksima Zoregijeta odavno trebalo da ode iz zemlje", piše varinholand.nl.

Maksimin otac Horhe Zoregijeta bio je od 1979. do 1981. godine u vladi režima generala Horhea Videle Redonda.

"I otac Horhe i ćerka Maksima rekli su da nisu ništa znali o 'letovima smrti' koje je diktator Videla koristio da se otarasi političkih protivnika. Naravno, nemoguće je ne znati za takve stvari ako ste deo režima u Argentini, gde postoje duboke društvene veze", navodi varinholand.nl.

Ukrajinski aktivisti i pojedini Holanđani objavili su fotografije, pa čak i adresu navodnog "luksuznog stana" Marije Putin, poručivši demonstrantima da treba da se okupe ispred te zgrade, ali odziva nije bilo.

Neki Holanđani apelovali su preko Tvitera i Fejsbuka da Marija bude proterana, ali većina se založila da devojka bude ostavljena na miru.

"Da li ste znali da otac Marije Putin živi u Rusiji", "Mediji bi trebalo da ostave na miru Mariju Putin", "Ako bih morao da biram između Maksime, ćerke (francuskog ekstremnodesničarskog političara Žan-Marija) Le Pena ili Marije Putin, izabrao bih Mariju", neke su od poruka na Tviteru.

U međuvremenu, holandski mediji su danas preneli saopštenje lokalnih vlasti da više nije poznato gde živi Marija Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Deki

24.07.2014. 15:14

Ma kakva Marija Putin, ko zna o kojoj Mariji je reč. Verovatno će predsednik Putin dozvoliti da mu ćerka bude na tacni raznim teroristima i protivnicima, pa još da živi u stambenoj zgradi. 'Ajte molim vas... Ako se sećate priče o razlazu predsednika Putina sa sada već bivšom suprugom, koju je prvi objavio list Moskovski korespondent, nakon prve konferencije za štampu i postavljenog pitanja njihovog novinara, da li je to tačno, list je sutradan ugašen! Putinova porodica je najveća tajna i za Ruse

Filip

24.07.2014. 17:51

@Deki - On je sam potvdio da mu cerke zive na zapadu, sto je jako cudno, s obzirom na duh pravoslavlja koji neguje, a kcerke je poslao na truli, nemoralni zapad. Jako cudno od Putina, ja mom detetu nikada ne bih dozvolio da zivi u EU, a posebno u nemoralnoj,propaloj Holandiji.

Deki

25.07.2014. 10:06

@Deki - Filipe, ajde samo malo razmisli koliko je to besmislena i suluda ideja, da mu ćerka živi na zapadu, potpuno ranjiva! Pa on je daleko, daleko od običnog čoveka, to je potpuna glupost da bi Putin dozvolio takvu avanturu. Odavno bi ona bila oteta, ubijena, ucenjena... daleko bilo. A to što kažeš za truli i nemoralni zapad, potpuno podržavam, posebno kada je u pitanju Holandija, bolesna sredina. Naši ljudi mnogo gledaju filmove i turističke prospekte, a nisu mrdnuli dalje od Ade.

ekatarina

25.07.2014. 13:49

@Deki - za njegovu cerku nemojte se brinuti! njih cuvaju prvo cecenci drugo fsb!

Чапајев

24.07.2014. 15:57

не би то Путин дозволио да му се породица олајава од стране западних хокштаплера

goran5

24.07.2014. 16:54

Zašto bi neko ko je prebogat živeo u tuđoj zemlji, kada u svojoj može sebi sve priuštiti?

bubu

24.07.2014. 19:03

@goran5 - Zato sto je Rusija kavez, a Holandija zemlja slobode. Nije zivot samo imati novca, ocigledno da Putinova cerka ceni i slobodu.

goran5

25.07.2014. 02:38

@goran5 - Čuo sam da na zapadu, političari i novinari smeju slobodno da kažu da Putin nije kriv. Toliko o toj tvojoj slobodi.

eho života

25.07.2014. 14:40

@goran5 - "Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg nebaNece vas grijat ko sto ovo grije;grki su tamo zalogaji hljebaGdje svoga nema i gdje brata nije. "

Siberia is the Heart of America

24.07.2014. 17:23

Nece proterati nju, koga briga za njim, ali hoce Svetsko prvenstvo iz Rusije. Osim ako se Tovaris ne odobrovolji i ne pusti Naciste niz vodu.

MarkoBg

24.07.2014. 17:57

@Siberia is the Heart of America - Putinova mala bi sama trebala da javno kaze "Moj otac nije kriv za vasu nesrecu, ne zelim da zivim medju onima koji olako klevecu" i demonstrativno napusti zemlju.

Mikiboy

24.07.2014. 18:23

@Siberia is the Heart of America - Sve si bucniji sto ti je teze. Ne brini. Rusi ce to brzo.

ekatarina

25.07.2014. 05:00

e pa moji postovani gradjani srbije veliki rus za veliku rusiju a cerka gde mu zivi?zasto ne zivi u sibiru tatko da je cuva?i i zasto svi pljuju na taj smrdljivi zapad a tamo zive?e cuda sto bi rekli crnogorci!necu si jdem iz srbiju ( juzno prugaski akcenat) zainat!ostacu kod kuce i intenzivno mrzeti zapad! a tamo je lepo neki kazu!ili ne zainat ima da odem do muroma gradic u rusiji i da skupljam pecurke!kazu ima ih toliko da mozes da ih kosis kosom!