Sobinčani i telima brane svoju ambulantu!

Lokalne vesti - Četvrtak 24.07.2014 - 13:22

Da zdravstvena ambulanta u naselju Sobina u Vranju bude preseljena u prostorije ATD-a odlučilo je rukovodstvo Zdravstvenog centra, protiv čega su glas digli stanovnici Sobine, korisnici zdravstvenih usluga ambulante u tom naselju.

Živi štit Sobinčana oko ambulante u najavi Živi štit Sobinčana oko ambulante u najavi

 

– Nećemo dozvoliti da se ambulanta odavde iseli, taman je branili živim štitom. Mi smo žitelji Sobine i ambulanta treba da bude u Sobini, a kad budemo živeli u ATD, onda tamo neka je premeste.

O izmeštanju nas je u sredu obavestila zdravstvena inspektorka.
Obećavam da selidbu nećemo dozvoliti makar i svojim telima – kaže meštanka Sobine Borka Pavlović.

Njena komšinica Divna Krstić priča da stari i bolesni ljudi ne mogu da idu u Dom zdravlja, niti do ATD na pregled, jer je reč uglavnom o iznemoglim licima, te da je, kako kaže, sramno zatvarati ambulatnu.
 

– Mi smo stari i bolesni ljudi. Ja sam srčani bolesnik sa visokim krvnim pritiskom, a ima dosta i dijabetičara.

U Domu zdravlja se zakazuje pregled i mi smo svi preneli svoje kartone ovde. Lekar je odličan i sad nam premeštaju ambulantu.

Nema smisla i izborićemo se protiv ovoga – kaže Divna.

U Zdravstvenom centru nismo uspeli da dobijemo izjavu ni od koga, a upravnik Doma zdravlja Nenad Mladenović se nije javljao na telefon.

Kako smo nezvanično saznali, kao razlog odluke da se ambulanta izmesti rukovodstvo ZC navodi nepostojanje uslova za rad.
 

S tim u vezi, podsetimo da je ambulanta u naselju Gornja čaršija još manja od ove u Sobini, ali se ona za sada ne pominje.

Sve ukazuje na to da je ovde po sredi politička priča, jer je ambulantu u Sobini pre oko dve godine otvorio tadašnji direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković (URS). I on se novinaru OK Radija nije javljao na telefon.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Stajić kaže da će Grad punu podršku dati meštanima Sobine u nastojanju da se spreči izmeštanje ambulante.

– Ovo je nepromišljen potez rukovodstva Zdravstvenog centra i mi ćemo učiniti sve da do preseljenja ne dođe.

Ako je razlog, a sumnjam, ušteda, onda bolje da se uštedi na putovanjima i restoranima, nego na ambulantama, a preko leđa pacijenata – kaže Stajić.

Inače, u sobinskoj ambulanti ima 900 zdravstvenih kartona, a prema rečima tamošnjeg doktora, dnevno se obavi oko 40 pregleda pacijenata.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: