Viktor Troicki uspešno se vratio na teren posle jednogodišnje suspenzije, zbog nepoštovanja doping test procedure, i prošao prvo kolo Gštada, a danas ga očekuje meč drugog kola protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Imao je naš teniser dva dana odmora da sabere utiske posle prvog takmičarskog meča u kojem je video nedostatke koji će se nadomestiti rutinom na terenu, a sigurno je pokušao da nešto promeni i tokom treninga. Ono što hrabri je da Troickom ne nedostaje motiva da sa 847. pozicije ATP liste i samo 20 bodova krene prema mestu gde se nekada nalazio. Jedan od saveznika će mu sigurno biti činjenica da rivali ne znaju šta mogu da očekuju od njega, a s druge strane nedostatak je upravo odsustvo takmičarskih mečeva punih 12 meseci.

Zato u današnjem meču sa Andrejem Golubjevim neće biti izrazitih favorita. Kazahstanac jeste u prednosti jer je aktivno igrao tenis i zauzima 59. poziciju na svetu, ali s druge strane nije se ni on puno naigrao u 2014. Najčešće je ispadao u prvom kolu, a jedan od podviga imao je na Mastersu u Rimu kada je uspeo da na startu savlada Španca Fernanda Verdaska.

S druge strane, Viktor u prvi međusobni meč ulazi sa ciljem da podiže parametre svoje igre i pobeđuje kako ne bi morao da zavisi od vajld karti za velike turnire. Zato će Troickom ovo biti dobra prilika da unapredi servis koji je bio snažno oružje u njegovoj igri, a koji nije bio dominantan u prvom kolu. Naš as će morati da smanji i broj grešaka, da neutrališe oscilacije u igri i olako prepuštanje brejkova, jer će protiv kvalitetnih igrača u tom slučaju trpeti poraze. Dodatni pokretač biće mu inat s namerom da svetu i ITF pokaže da su pogrešili, odnosno da se može vratiti među dvadesetak najboljih, odnosno mesto gde je dugo vremena bio pre suspenzije.

– Jednom sam već stigao do vrha i verujem da mogu ponovo da uradim tako nešto. Ne očekujem ništa preko noći, odnosno tek treba da vidimo kako će biti kad se sastanem sa najboljima. Trebaće mi verovatno nekoliko mečeva, ili par turnira, pre nego što krenem da igram kako mogu – iskren je Troicki.

Bojana prošla, Vesna ispala

Bojana Jovanovski opravdala je ulogu pete nositeljke na WTA turniru u Bakuu i plasirala se u četvrtfinale pobedom nad Poljakinjom Katarinom Piter sa 2:0 (6:3, 6:1). Njena naredna rivalka biće Misa Eguči iz Japana. S druge stane, Vesna Dolonc je zaustavljena u prestonici Azerbejdžana jer je od nje bolja bila Izraelka Šahar Pir sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari