Američki obaveštajci: Nema dokaza da su Rusi umešani u obaranje aviona

Agencije

22. 07. 2014. u 10:15

Voz sa telima većine od 298 žrtava poginulih u padu malezijskog aviona stigao u Harkov. Malezija zadržava "crne kutije" do formiranja tima, Rusija ponudila pomoć u istrazi

Američki obaveštajci tvrde da nema dokaza da je Moskva direktno umešana u obaranje malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Prema navodima AP-a, putnički avion je oboren raketom "sa -11" zemlja-vazduh koju su ispalili "proruski separatisti".

Međutim, američki obaveštajci ocenjuju da je Rusija "stvorila uslove" za obaranje, naoružavši proruske borce.

Prema navodima obaveštajaca, koji su insistirali na anonimnosti, nemaju saznanja da su ruski stručnjaci bili prisutni kada je raketa ispaljena i da su proruski raketaši obučavani u Rusiji.

Zaključili su da je avion najverovatnije oboren greškom.

DAN ŽALOSTI U HOLANDIJI

U Holandiji će sutra biti Dan žalosti zbog 193 holandske žrtve u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine, gde su istražitelji Interpola danas počeli proces identifikacije nastradalih na letu MH17 sa 298 putnika i članova posade.

Holandski premijer Holandije Mark Rute naveo je u saopštenju da je sreda proglašena Danom žalosti, kada će u Holandiju biti preneta prva tela žrtava prošlonedeljne nesreće, preneo je AfP.

Međunarodna policijska agencija Interpol saopštila je da je jedan njen tim u Ukrajini danas počeo da identifikuje žrtve.

"Do sada prikupljeni ostaci žrtava su obeleženi i pobrojani, pre nego što su prebačeni vagonima hladnjačama iz Donjecka do određenog operativnog centra u Harkovu, gde će tim Interpola, zajedno s drugim međunarodnim timovima za identifikaciju žrtava nesreće, sprovesti preliminarne preglede", naveo je Interpol u saopštenju objavljenom iz centrale u Lionu, preneo je Rojters.

U međuvremenu je predstavnik posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini Mihael Bočurkov rekao da na mestu pada malezijskog aviona, u regionu Donjecka, i dalje ima ostataka tela žrtava.

"Uočili smo manje delove tela na mestu" pada aviona, rekao je Bočurkov na pres konferenciji u Donjecku, pošto je njegova grupa tokom dana bila u inspekciji mesta nesreće.

Ukrajina je prepustila Holandiji vodeću ulogu u istrazi uzroka pada malezijskog aviona, izjavio je Rute i naveo da će prva tela žrtava avionske nesreće na istoku Ukrajine stići u Holandiju sutra.

SAD: ISPORUKA FRANCUSKIH NOSAČA RUSIJI NEPRIKLADNA

Isporuka francuskih nosača helikoptera "Mistral" Rusiji bila bi "potpuno neprikladna" s obzirom na stav Zapada prema ulozi Moskve u dešavanjima u Ukrajini, saopštile su danas SAD.

"Smatramo da niko ne bi trebalo da snabdeva oružjem Rusiju", rekla je zamenik portparola Stejt departmenta Meri Harf novinarima, dodajući da su zvaničnici SAD ovih dana izrazili Francuskoj svoju zabrinutost zbog ruske porudžbine, i to ministru spoljnih poslova Francuske Lorenu Fabijusu.


Evropska unija odlučila je danas da proširi spisak osoba kojima su uvedene sankcije zbog ukrajinske krize, uključujući ruske državljane i entitete, saopštila je visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton.

Ešton je najavila da će EU u četvrtak predstaviti predloge za dalje delovanje, koji će obuhvatati oblasti pristupa finansijskom tržištu, odbrane, robe civilno-vojne namene i visoke tehnologije, uključujući energetski sektor.

Predsednik Francuske Fransoa Oland rekao je u ponedeljak da će prodaja drugog nosača helikoptera zavisiti od stava Moskve prema ukrajinskoj krizi.

Govoreći tokom večere sa novinarima, Oland je rekao da je prvi nosač helikoptera skoro završen i da će biti isporučen Rusiji u oktobru, kada je i planirano, uprkos snažnom protivljenju francuskih saveznika.

Francuski predsednik je rekao da u ovom trenutku ne postoji nivo usvojenih sankcija na osnovu kojeg bi bila obustavljena isporuka, ali da će odluka o isporuci drugog "Mistrala" zavisti od ruskog stava prema ukrajinskoj krizi, preneo je Rojters.


KAMERON: BRITANSKI EKSPERTI ĆE PREGLEDATI CRNE KUTIJE

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će britanski vazduhoplovni stručnjaci analizirati sadržaj "crnih" kutija iz malezijskog putničkog aviona koji je pao u istočnoj Ukrajini sa 298 putnika i članova posade.

Kameron je na Tviteru naveo da će, na zahtev holandske vlade, britanski eksperti preuzeti podatke za analizu, preneo je AP.

Ranije danas, pripadnici proruskih snaga na području gde je pao avion, predali su dve "crne" kutije sa leta 17 "Malezija erlajnsa" malezijskim istražiteljima u Donjecku.

Malezijski premijer Nadžib Razak rekao je da je predaja "crnih" kutija deo sporazuma koji je postigao s liderom samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandrom Borodajem.

Nadžib je izjavio da mu se čini da su "crne" kutije "u dobrom stanju".


SKOK AKCIJA NAKON DOGOVORA O ISTRAZI OKO PADA AVIONA

Vodeći evropski berzanski indeksi porasli su danas, budući da su investitori pozdravili vest da je vođa proruskih aktivista u Ukrajini, Aleksandar Borodaj, predao malezijskim stručnjacima crne kutije oborenog putničkog aviona.

Frankfurtski indeks DAKS 30 porastao je 1,27 odsto na 9.734,33 poena, londonski indeks FTSE 100 0,99 odsto na 6.795,34 poena, a pariski CAC 40 1,50 odsto na 4.369,52 poena, prenosi agencija Frans pres.

TELA ŽRTAVA STIŽU U HOLANDIJU

PRVA tela žrtava avionske nesreće u Ukrajini stići će u Holandiju sutra, a njihova identifikacija bi mogla potrajati nekoliko nedelja ili meseci, izjavio je holandski premijer Mark Rute.

"Sutra će prvi avion sa telima krenuti za Ajndhoven u južnoj Holandiji", rekao je on novinarima nakon što su tela sa mesta nesreće u istočnoj Ukrajini, koje se nalazi na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga, stigla u Harkov, navodi AFP.

"U Harkovu će biti obavljene pripreme da bi identifikacija u Holandiji mogla da se uradi što je bolje moguće. Čim neka žrtva bude identifikovana o tome će biti obaveštena pre svega porodica i niko drugi. To može trajati nekoliko nedelja ili meseci", kazao je holandski premijer.

Inače, voz sa vagonima-hladnjačama, u kojima se nalaze tela žrtava leta MH17, u četiri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu je napustio Donjeck, grad pod kontrolom proruskih snaga, a u Harkov je stigao nešto pre 11 časova, preneo je Rojters.


ČURKIN: NOVIH 10 PITANjA ZA UKRAJINU U VEZI SA PADOM AVIONA

NjUJORK - Ukrajinske vlasti će morati da odgovore na 10 novih pitanja o okolnostima pod kojima je srušen malezijski putnički avion na teritoriji istočne Ukrajine, izjavio je ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN.
On je optužio Kijev da se služi tehnikom zavaravanja međunarodne zajednice time što ukazuje na navodnu umešanost proruskih snaga u istočnoj Ukrajini u obaranje aviona i rekao da su postupci ukrajinske vojske krajnje sumnjivi.

Ukrajina će morati da odgovori na mnoga pitanja koja se odnose na postupke njene kontrole leta i uzroka premeštanja protivavionskog raketnog sistema Buk u područje koje se nalazi uz samu teritoriju koja je pod kontrolom proruskih snaga, rekao je Čurkin.

On je kazao da je rusko ministarstvo odbrane već formulisalo niz pitanja, dodajući da se nada da će pitanja postaviti i međunarodni istražitelji, prenosi Itar-Tass.

Međutim Kijev je počeo sa širenjem neistina, između ostalog i u Savetu bezebdnosti UN, istakao je Čurkin.

Prvo pitanje na koje Rusija traži odgovor glasi zašto je avion MH17 napustio međunarodni koridor.
RUSIJA PONUDILA POMOĆ U ISTRAZI Rusija je danas saopštila da je spremna u potpunosti da sarađuje u međunarodnoj istrazi o obaranju aviona "Malezija erlajnsa, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. "Rusija je spremna da toj istrazi pruži sveobuhvatnu pomoć, uključujući i obezbeđenje adekvatnih stučnjaka", navodi se u saopštenju, a prenela je agencija AFP. Rusija je sinoć takođe podržala rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je jednoglasno osudila obaranje malezijskog putničkog aviona u kome se nalazilo 298 putnika i članova posade u Ukrajini i zatražila da naoružane grupe u toj zemlji dozvole "bezbedan, potpun i neograničen pristup" mestu nesreće.

Drugo pitanje je da li je MH17 skrenuo sa putanje zbog greške u navigaciji ili je posada postupala po instrukcijama ukrajinske kontrole leta u Dnepropetrovsku.

Zašto je veliki deo sistema vazdušne odbrane u području pod kontrolom proruskih snaga ako one nemaju avione bilo bi treće pitanje.

Četvrto, zašto je Kijev postavio raketni sistem Buk odmah uz pordručje koje kontrolišu proruske snage neposredno pre avionske nesreće, prenose ruski mediji.

Kijev je na dan nesreće intenzivirao aktivnost svojih radara Kupol-M1 9S18, koji su takođe komponente sistema Buk i Rusija namerava da traži odgovor zašto je to učinjeno.

Sledeće pitanje bilo bi šta je vojni avion radio na putanji namenjenoj civilnim letovima.

Moskva će postaviti i pitanje zašto je vojni avion leteo gotovo u isto vreme i na istoj visini kao i putnički.

Rusiju interesuje da sazna i odakle je došao lanser raketa sa snimka objavljenog u zapadnim medijima na kome se vidi kako se sistem Buk premešta navodno iz Ukrajine u Rusiju. Budući da je snimak napravljen na teritoriji pod kontrolom Kijeva, gde su ga transportovali?

Sledi i pitanje gde se lanser sada nalazi, zašto mu nedostaju neke od raketa i kada je poslednji put sa njega lansirana raketa.

Rusiju na kraju interesuje i zašto američki zvaničnici nisu objavili dokaz koji bi potkrepio tvrdnju da je MH17 oborila raketa koju su ispalile proruske snage.


MALEZIJA ZADRŽAVA "CRNE KUTIJE" DO FORMIRANjA TIMA

Vlada u Kuala Lumpuru je danas saopštila da će zadržati "crne kutije" putničkog aviona "Malezija elrlajnsa" oborenog u istočnoj Ukrajini, sve dok se ne formira međunarodni tim istražitelja.

"Malezijski tim je preuzeo brigu o 'crnim kutijama' koje su izgleda u dobrom stanju. One će tu biti sve dok se ne ozvaniči međunarodni tim istražitelja", navodi se u saopštenju premijera Malezije Nadžiba Razaka.

Vođa proruskih aktivista Aleksandar Borodaj je, ranije danas, predao malezijskim stručnjacima crne kutije oborenog putničkog aviona. Tom prilikom su dve strane u sedištu samoproklamovane Donjecke Narodne Republike u Donjecku potpisale dokument, koji je Borodaj nazvao "protokolom kojim se finalizuje ova procedura", preneo Rojters.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (72)

Drzavnik

22.07.2014. 11:19

Ja sam mislio da su Rusi ozbiljni. A oni pokusavaju zavarati svijet sa kviz - pitanjima, Jadni su u pokusaju prikrivanja zlocina.

Pali avion

22.07.2014. 11:31

Ovi kao politicari sa Dedinja, jedno govore a nesto drugo rade. Noz moze se primeniti u kuhinje, i za sve i svasta zavisno od redionice u kojo se primenjuje. Ja verujem Savetu bezbednosti i stalnim clanicama istog tela u UN.

Filip

22.07.2014. 12:43

@Pravda - Hitno oduzeti pasos svim Srbima koji zive u zlocinackoj SAD, jer tako sto zive tamo sudeluju u zlocinu. Svaki pravi Srbin moze samo u Rusiji,Kini,Belorusiji da zivi, ovi ostali su izdajnici pravoslavlja.

ekatarina

22.07.2014. 14:40

@Pravda - filipe junacino! srbine! gde ti zivis?!zaboravio si da stavis i sibir! varkutu pecoru usinsk veliki urungoj!imas tamo pravoslavlja rodjeni moj na izvoz!sedi bre i ne rripaj se sa svojim ortodoksnim idejama!

Ficko

22.07.2014. 20:18

@Pravda - Xaxaxaxaxaxaxa. Vecu glupost odavno nisam cuo. Tebe glasam na sledecim predsednickim izborima. Definitivno si bolji kandidat od Tome bombone :DDD

Pravda

23.07.2014. 03:05

@Pravda - A sta su onda ovi Britanci, Nemci, .... i ostali Evropljani koji se ulizuju Americi?! Ujedinjeni Kerovi?!

M

22.07.2014. 12:04

Neka odgovore pucisti i njihovi mentori, porota bude ceo svet! Vreme je da im se globalno sudi!

ona dva sirotana iz odbrane..

22.07.2014. 12:12

iskreno se poradovali da su oborili VOJNI TRANSPORT u pratnji, koji su samo mogli da gledaju (ko drugi kad nemaju avijaciju a protivnik potrebe da gađa svoje) pa poitali da ‘dobru vest’ podele. I još onako iznenađeni, u neverici konstatuju da je u pitanju civilni avion, pojma nemajući šta se događa.. a Barak se primio, lol. Pa se nalepile još one slike kako lanser ‘beži’, pa ‘snimci’ rakete pa.. upetljo se ko opile u kučine. Rusi pustili da se propaganda razmaše, ko nisu odma našli crne kutije..

Vladimir

22.07.2014. 13:24

@ona dva sirotana iz odbrane.. - Razgovor ta dva ''sirotana iz odbrane'' snimljen je dan pre nego što je oboren malezijski boing. U to se možeš elementarno uveriti tako što ćeš snimak sa youtuba otvoriti u w. media playeru i očitati datum snimka: 16.07.2014. Prosto do bola i ponižavajuće glupo. Snimak je namenjen odredjenoj kategoriji svetske populacije, sa odredjenim nivoom obrazovanja i inteligencije.

Leonid

22.07.2014. 12:53

EU i Americi nije potrebna istina u vezi sa nesrecom da bi delili svoju ,,pravdu``. Naprotiv. Primenice metode Gebelsove propagande i eto dovoljnog razloga za bombardovanje pobunjenika.

ekatarina

22.07.2014. 13:12

curkin je vec i vrapcima u un dosadio! cudi me kako se kina nije izjasnila! curkin ne bi bilo ovog saveta da tvoji puleni u istocnoj ukrajini nisu zatvorili ulazak u zonu pada aviona!da su tvoji puleni dali crne kutije odmah posle njihovog pronalazenja!da ste dozvolili obse dolazak na teritoriju da ste garantovali sto ce biti prekid vatre!vidis curkin ili curko na koliko pitanja ima ti da odgovoris! kako te vise nije stid da sedis tamo?!

Slavko

22.07.2014. 14:06

@ekatarina - Zavladala panika medju podrepnim muhama? Nista je to, tek ce da vam bude veselo.

Panicus Vulgaris

22.07.2014. 14:26

@ekatarina - O kakvoj "garanciji o prekidu vatre" pricas ti? Kome prodajes m..a pod bubrege? Olupina je na teritoriji pod kontrolom snaga Novorusije, oni nece sasvim sigurno pucati sami na svoju teritoriju, retardirana gusko ispranog mozga! Garanciju da nece pucati na tu teritoriju treba da daju oni koji pucaju na nju - ukrajinski nacisti pod komandom americkih nacista! Trebala bi hitno da potrazis strucnu pomoc, mada sumnjam da ima psihijatara dovoljno strucnih da pomognu tako teskom slucaju!

ceca

22.07.2014. 15:05

@ekatarina - Čurkin se piše sa veliko Č. Ne znam kome bi naškodilo da Ukrajina odgovori na ovih deset pitanja? Kome bi to škodilo?Pregledamo ukrajinske lansere, pa ruske. Odgovori se na pitanje da li je vojni avion leteo iza i otkud vojni avion u putanji civilnog? I na kraju šta će u zoni sukoba lanseri raketa PVO kad ruske snage u ukrajini nemaju avijaciju? Logiočna pitanja i ne znam kome to ne odgovara da se saznaju odgovori.I na kraju mi Šiptare nismo gađali avijacijom, a NATO je interveniso!

ekatarina

22.07.2014. 13:15

curkin - dobro znas da izvestaj tvojih generala nije potvrdjen od PREDSEDNIKA V.V.PUTINA tako ti ne zamajavaj ceo svet svojim pricama u vazduh!izvestaj koji su rusi pripremili nije osnovan n i na cemu! ukrajina nije obavezna da se ocita zasto je svoj avion su 25 nadletao nad ratnom zonom!zasto ne kazes sta rade 12 000 ruskih vojnika na granici sa ukrajinom?!

Dimitar

22.07.2014. 14:32

@ekatarina - Draga Ekaterina. Izgleda da od mrznje uopste i ne razmisljas.Nisu ova pitanja bezvezna. To svako normalan pita. A Ukraina mora odgovoriti, osim ako nesto krije ili laze. A mislim da i krije i laze.Izvestaj koji su Rusi pripremili zasnovan je na njihovim obavestajnim podatcima. A sto bi ti podatci bili manje verodostojni od Obaminih. Uverili smo se u proslosti da Ovi drugi i te kako stimuju i namestaju izvestaje, ili narodski receno lazu.Ukraina je i te kako obavezna da se "ocita" u ovoj situaci

ceca

22.07.2014. 14:57

@ekatarina - A kome smeta 12 000 ruskih vojnika na ruskoj teritoriji. Zamislite da u Meksiku neko pod nekim razlogom gađa avionima, tenkovima, topovima, Amerikance koji od davnina žive u Meksiku gde bi američka vojska bila? Siti smo američkih lažnih informacija. Od Iraka , Libije, Srbije pa sve do rušenja ovog aviona. Ovo je karakteristična taktika SAD posle koje obično sledi osiromašeni uranijum!

ekatarina

22.07.2014. 16:01

@ekatarina - dragi moj dimitre nemam ja mrznju prema postenim politicarima ali imam neki odvratan osecaj ka diplomatama koji lazu! dacu ti primer podmornica at kursk kada je utonula rusi su rekli da su tamo ljudi zivi i to su izjavili u sb un! ali nazalost ljudi su tamo poginuli lagali su narod citav mesec !samo da ne puste amerikance i taj zapad da im pomogne da spasu ljude!

"Posteni politicar"

22.07.2014. 20:11

@ekatarina - "Posteni politicar" - takva fraza ne postoji. Te dve stvari, postenje i politicar, ne idu skupa.

djoole

22.07.2014. 20:23

@ekatarina - Kursk je najverovatnije potopila americka podmornica Toledo koja je bila u spijunazi ruske podmornice.U to vreme amerikance je to kostalo 23milijarde povoljnog kredita +otpis duga.Na zalost mornari su to platili glavom.

Aleksandar

23.07.2014. 00:31

@ekatarina - Ekatarina, sto gubis vreme idi na granicu da ih zaustavis! Ne moram da volim Ruse ili bilo koji drugi narod ali jedno necu zaboraviti a to su sve nevine zrtve koje su oni pobili u mojoj zemlji dok su akciju nazivali milosrdni Andjeo, a taj Andjeo je ubio jednu MILICU koja je sedela na nosi i piskila! Sram da te bude Ekatarina dok je takvih kao ti a stalno ih je bilo u zemlji Srbiji mi nikada necemo biti narod kako treba!!!

Branko

23.07.2014. 01:38

@ekatarina - "Ekaterina"sta pravis budalu od samog sebe pa svaka drzava kada u komsiluku ima rata stavlja vojsku u visi stepen pripravnosti a dali Rusija ima 12000 ili 200000 to je njihova stva.Sta se nisi zapitao sta traze ovde Amerikanci i svuda po svetu okupirali su Njemacku Japan i da ne duzim , i bolje bi bilo da se pretstavis tvojim imenom.

ekatarina

22.07.2014. 14:18

samo me jos jedno cudi kako ovi nasi koji se pale na rec rusija jos uvek podrzavaju najkorupniju zemlju u svetu! zemlju gde je covek nista! zemlju koja samo moze da svira bezgranicno i da preti ostalima! benzinska pumpa!

zzzzzzzzzzzzzzz

23.07.2014. 01:50

@ekatarina - Nije stvar da li se pali na Rusiju vec je stvar da u Siriji Rusija podrzava zvanicnu vlast. A zna se ko je majstor prevrata vlasti u celom svetu, novcem, ratom, mitom i sl. Vijetnam, Koreja, Irak, Avganistan, Egipat, Tunis, Libija, bivsa Jugoslavija, Srbija, Latinoamericke zemlje, Haiti, Havaji........ Treba li jos da nabrajam. Kada im se neko suprotstavi onda medijska haranga. Ovo nam je poznato i na primeru Srbje, sankcija, Kosova. Niko drugi ne sme da ima interese sem zemalja NATO. Pozdrav

Balkanacccccc

23.07.2014. 02:13

@ekatarina - Ok Ekatarina izvini sto ti ime pise sa velikim slovom ,kao prvo ako hoces da raspravljas oko interesa i kapitala zapitaj se malo ko drzi telekomunikacije na Kosovu,ko je vlasnik energetskog sektora na Kosovu,ko hoce da kupi da ne kazem preuzme gasovod u Ukrajini i na kraju ko profitira od konflikta u istoj Ukrajini i zapitaj se jedno jel ima korupcije na zapadu ili njihovi drugorazredni politicari i oficiri u penziji rade sve ovo da odbrane demokratiju ili zaradjuju veliki kes

Nenad

23.07.2014. 08:31

@ekatarina - Zivo me interesuje koliko godina imas pa lupetas ovako? Rusija je kriva sto nije dozvolila amerima da bombarduju Siriju i pobiju im decu. Pa ta ista Rusija je upravo sprecila ono sto se desilo u Vijetnamu, Kambodzi, Bosni, Srbiji, Iraku, Libiji....... Znas, u svim ovim zemljama je posle humanitarne intervencije, ili dovodjenja demokratije od strane Amera pobijeno vise miliona dece. Koji rat je u poslednjih 100 godina zapocela Rusija, a koliko ih je izazvala Amerika. Misli o tome!!!

ekatarina

22.07.2014. 14:20

curkin kako imas savesti da jos tamo sedis? na tvojoj su dusi sva poginula deca u siriji ! ti i tvoji tovarisi ste ih oterali u smrt! u ime cega! mirni pregovori ne mogu biti kada ste zakuvali! sram da vas bude benzinska pumpo!

Rodoljub

22.07.2014. 20:15

@ekatarina - Nije strasno kad covek nesto ne zna. Kad nesto zna, onda tek shvata koliko ne zna. "Ekatarina" i ne zna koliko ne zna. "Ona"(mozda on) ima pravo da lupeta, jer u nepoznavanju stvari i slusanju SAD-NATO propagande, nije u stanju da razume i shvati sustinu i istinu. Neka joj bog oprosti, ne zna sta prica.

ekatarina

25.07.2014. 06:57

@ekatarina - hvala puno sto si me stavio na put istine !oci si mi otvorio!ne prelazi na licnost!

RabRadomir

22.07.2014. 19:36

Britanski experti da pregledaju cne kutije?,naj veci protivnici Rusa,od istine nema nista Putin u tom slucaju moze samo da se pripremi za rat,.

Allied Force

22.07.2014. 21:16

@RabRadomir - Što je lako prizivati rat kad znaš da nećeš biti mobilisan, zar ne ?!

Јабре

23.07.2014. 00:27

@RabRadomir - Коњушару неке од нас није потребно мобилисат јер се јављамо правовремено као добровољци.

Dejan

23.07.2014. 09:27

@RabRadomir - I te kako cemo svi biti mobilisani...jer oni ako se dignu to ti je treci svetski...

Rado Srbin ide u vojnike

23.07.2014. 12:40

@RabRadomir - dva ga vuku a trojica tuku.A mislite sa sobom na front poneti i PC,laptop,tablet ili samo zapevaj i za pojas zadeni.Sve same junoše.A gde ste bili kad je bilo stani-pani u Hrvtaskoj,Bosni,Kosovu.hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!Smešni ste kao struja sa patriotskim parolama iz "direktorske" fotelje ili stolice što prodaje Forma Ideale.

Panicus Vulgaris

22.07.2014. 19:57

@da se kladimo - Nisi potpuno u pravu - reci ce da je "bum" odjeknuo sa vrlo jakim ruskim akcentom :)

. . . .

22.07.2014. 19:54

Истина је давно "убијена", ње више нема, и немојте је ни тражити јер "ви" нисте достојни ње. Што је још горе, убијена је и свака нада да се до истине дође. Истина у садашњем свету није интересантна, а и не значи ништа, нема никакву тежину, зато уживајте у лажима и душевно се храните ...

Мора да је Рус (ако није Србин)

23.07.2014. 00:14

Амерички обавештајци, који нису смели да одају свој идентитет, тврде да у Украјини нема руских ракетних стручњака, нити су устаници обучавани за руковање ракетним уређајима. А ипак, мора да је неки Рус оборио авион. Макар случајно, неки нестручњак је био невероватно прецизан, али сигурно је био Рус.

murinjo

23.07.2014. 00:18

Pustite Briselu monolog Ilije Čvorovića.Ako im nije jasno uhvatiće ih infarkt.Tu su odgovori na sva pitanja

Balkanacccccc

23.07.2014. 02:01

Uvek isto sa zapada Markale ,bombarduj Bosnu,Racak bombarduj Srbiju,Ukrajina zarati sa Rusima,pa dokle bre ,ko je ovde lud i slep i pitam se kome je u interesu da se sve to desava,ko profitira,ko ima interes od svega,

retro

23.07.2014. 13:09

@Balkanacccccc - Pa ko drugi nego amerikanci!!! Oni vec godima zive od ratova.

из главе

23.07.2014. 06:02

западњаке боли што су кутије дате Малезији која тражи међ, стручну и независну инспекторажу, а то значи истина на видело....око оног проруски - грађани Украјине из области Доњецка су борци за слободу и људска права, борци против 3ср, антифашисти и као такви имају право да примају помоћ из целог света, а обавеза здравог човечанства је да их помогне

Drzavnik

23.07.2014. 07:22

Na pitanja g Curkina treba odgovoriti protupitanjem. Ukrajina se bori protiv terorista, a zasto Rusija drzi 40.000 vojnika, tenkove i avione uz zonu sukoba? Ima li pravo Ukrajina drzati svoju vojsku, na svojoj teritoriji da bi odvratila eventualni ruski napad?

cis

23.07.2014. 12:19

@Drzavnik - na bi sprecila ratne zlocine vecih razmera nad civilnim stanovnistvom.

BACVANIN

24.07.2014. 21:16

@Drzavnik - Zasto su NATO brodovi dosli u crno more.zato ce Raul Kastro dozvoliti rusima baze na kubi.

Zbogom Juzni Tok

23.07.2014. 07:37

Nije poanta u naslovu, nego u tekstu. Rusi su dali teroristima protuzracne rakete, a oni su oborili avion. Da nije tako, davno bi Rusi objavili sve. Od fotki do dijelova rakete koje su panicno uklanjali, kao Srbi leseve iz Ovcare i Srebrenice. Ali, kao sto ste vidjeli, ne moze se nista sakriti. Istina uvijek dodje na vidjelo, kao i vase lazi. Hag vas ceka.

posteno govoreci

24.07.2014. 10:01

@Zbogom Juzni Tok - hahahahhah,,,,prije bi bilo zbogom pameti...fasizam se vratio na prostore NDH (Hrvatsku i Federaciju BiH, a na teritoriji Republike Srpske unisten)

Tajo CG

23.07.2014. 09:30

Nijesu potrebni nikakvi veliki dokazi.Dovoljno je vidjeti prvu sliku i sve ce biti jasno. To su ljudi koje je Kremlj poslao u Ukrajinu.Ucinjeli su veliku grijesku sa obaranjem putnickog aviona i Putin ce ih zasigurno da skloni. Gotovi su!!

Mali bata

23.07.2014. 09:38

Putnicki avion malezijske kompanije oboren je pogresnom odlukom nesposobnih pro rursiskih separatista. Da su sposobni, znali bi sta je potrebno, i nacin, ali politicki kako da urade, i nebi terorom terorisali i ubijali narod i sebe.

Aco

23.07.2014. 12:18

@Mali bata - Hehe ... Pa dobro drugari, jel vam to ponestaje ideja ? Ili nemate maste? Ili ste se prosto umorili ...

gladni pored hleba

23.07.2014. 15:29

@Mali bata - Aco! Ne moze hleba da jedu a ne da mogu nesto da urade.

Milutin

23.07.2014. 11:18

САД, маистори лажи и измишљотина, сигурно су дали миг украијнским фашистима да оборе авион. Таква ударна вест је требала и Израелу да се обрачуна са Палестицима без медијске пажње, јер ће јавност бити забављена жртвама авио несреће. Исто тако и САД треба да скрене пажњу света од својих припрема за рат, јер њихова привреда се једино ратом може опоравити. Мислим да је рат неизбежан и свет је пред катаклизмом.Ко ће се опоравити велико је питање а САД је и пред грађанским ратом.

cis

23.07.2014. 12:18

@Milutin - јер њихова привреда се једино ратом може опоравити... ratom koji se vodi na tudjem tlu, po mogucnosti na evropskom, kao u dva prethodna velika rata.

Anastas Jovanovic

23.07.2014. 11:37

Da je avion pogodjen raketom koja ima glavu od 70 kg od njega ne bi ostalo nista.Takodje bi bila registrovana ispaljivanja raketa sa avaksa i ruskih ekvivalenata koji patroliraju nad sirim podrucjem.Bila bi registrovana i aktivnost radara za navodjenje.Ocigledno je da avion nije pogodila velika raketa, nego da je vrlo moguce da mu je neko unistio neki od cipova u sistemu upravljanja sa daljine planiranom sabotazom ili preko sistema visoke energije ili raketom vazduh vazduh sa ukrajinskog aviona.

ruk ruci

23.07.2014. 12:09

Sto pre ispunis politicke obaveze koje se od tebe ocekuju, pre bices prihvace.

murinjo

23.07.2014. 14:05

Ako neko hoće da vlada svetom mora da pokori Rusiju.Za rat treba opravdanje,a ovaj putnički avio je razlog da se prebaci NATO u Ukrajinu.Irak,Afganistan,Srbija sve je trening oružja i ljudstva sa rat sa Rusijom.Nek pokažu tu fotografiju sa radara ako je imaju.Danas ljudi ne veruju svome bratu,a da veruju u političare...Hoćete mi reći da Obama i Putin nemaju rezervene opcije.Sve dok budu mogli da se igraju bit će neki mir,a nakon toga ćao svete.Rusija je na domaćem terenu to zapamtite

Dado

23.07.2014. 14:59

@murinjo - Interesantno bas...pronadju planetu nekoliko hiljada svjetlosnih godina od nas a nemogu i pored toliko satelita i posmatranja utvrditi raketnu aktivnost i sa čije teritorije ili sa čije strane je ispaljena...smjesno bas...

BACVANIN

24.07.2014. 21:09

Sta kazu obavestajci '' rusija je kriva jer je naoruzala separatiste'' .Idemo u nazad u godinu 2013 ko je podrzao pobunjenike da ruse legalnu vlast uz pogibiju preko 100 civila i policajaca.Koji i ciji su politicari svakodnevno posecivali Kijev i duvali pobuni u ledja.Sve ima svoj uzrok da bi posledice isle do rusenja aviona.Kako ce spirala nasilja dalje napredovati, ili ce se naci mirno resenje sukoba.